Opcije pristupačnosti Pristupačnost

PRONAĐI

Novosti

Kontakte

Sveučilišni računski i informacijski centar u Puli objavljuje upute za samostalno prebacivanje vaših starih poruka e-pošte u novi mail inbox na Googleu. Dosadašnje poruke nalaze se na poslužitelju Tania i pristupate im putem SquirrelMaila, a mailovi koje primate putem nove domene @student.unipu.hr nalaze se u mail inboxu na platformi Google Suite for Education. U nastavku pročitajte upute o tome kako sve vaše poruke e-pošte smjestiti na jedno mjesto.

Da biste preuzeli mailove i napravili prebacivanje potrebno je na vaše računalo instalirati mail klijent (npr. besplatni Thunderbird) i taj softver podesiti za pristup starom e-mail računu (koji se nalazi na poslužitelju Tania, a pristupali ste mu npr. putem webs https://tania.unipu.hr/webmail/src/login.php). Upute za postavljanje mail računa i prebacivanje mailova nalaze se na sljedećim poveznicama:

Nakon ovog koraka u Thunderbird uključite i novi e-mail račun koji je za vas napravljen na GSuiteu (Gmail):

Nakon ovog koraka je potrebno putem mail klijenta Thunderbird preuzeti mailove lokalno na računalo. Upute se nalaze u sljedećem dokumentu:

Ukoliko ste uspješno izvršili sva tri koraka, vaši mailovi će biti na jednom mjestu. Prilikom prebacivanja imajte na umu da morate dati dozvolu za čitanje mailova koju će aplikacija zatražiti da bi uopće mogla pristupiti vašim mailovima i da bi ih nakon toga mogli prebaciti u novi inbox.

Napominjemo da prebacivanje nije obvezno, ali svi studenti koji žele sačuvati stare poruke e-pošte mogu se lako snaći pomoću uputa u prethodno opisana tri koraka. Stari korisnički računi na poslužitelju Tania se uskoro gase pa ako ne preuzmete staru poštu ona vam više neće biti dostupna.

Popis obavijesti