Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Raspored statističkih online tečajeva...

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, umjesto tečajeva u učionicama, u zagrebačkom Srcu nude mogućnost pohađanja statističkih tečajeva u online okruženju uz vodstvo predavača. U siječnju i veljači planiran je tečaj Upoznavanje sa sintaksom jezika R i njegova primjena u osnovnoj statističkoj i grafičkoj analizi podataka (S721) koji će se održati kroz 7 radnih dana od 9 do 11.30 u dva termina:

  1. ponedjeljak, 18. siječnja 2021. godine do utorka, 26. siječnja 2021. godine
  2. ponedjeljak, 22. veljače 2021. godine do utorka, 2. ožujka 2021. godine.

Predavanja će se održavati online putem sustava za webinare i uz vodstvo predavača. Tehnički preduvjeti za pohađanje tečaja su posjedovanje računala s omogućenim pristupom internetu, slušalice s mikrofonom te web-kamera (opcionalno). Svaki polaznik će za provođenje praktičnih vježbi imati na raspolaganju pristup udaljenom računalu s instaliranim potrebnim softverom.

Tijekom tečaja polaznici će se upoznati s:

  • okruženjem programa RStudio i instaliranjem dodatnih kontribuiranih paketa
  • osnovnim strukturama podataka u R-u
  • manipulacijom različitih tipova podataka u R-u
  • najčešćim grafičkim prikazima
  • načinom korištenja sustava R u deskriptivnoj i osnovnoj inferencijalnoj analizi (intervali pouzdanosti, testiranje jednostavnih hipoteza).

Prijave su u tijeku putem sustava za prijavu tečajeva. Iz sigurnosti svoga doma, naučite osnove rada u okruženju programskog jezika R te njegovu uporabu u pripremi, vizualizaciji i statističkoj analizi podataka uz online tečajeve Srca.

Popis obavijesti