Opcije pristupačnosti Pristupačnost

PRONAĐI

Novosti

Kontakte

Nova online radionica Srca o dizajnu...

Centar za e-učenje Srca tu je za sve koji trebaju pomoć i podršku u provedbi nastave online u visokom obrazovanju. U najavi je ABC radionica dizajna nastave koja će se održati online u četvrtak, 20. siječnja 2022. s početkom u 10 sati. ABC radionica namijenjena je nastavnicima u sustavu visokog obrazovanja na kojoj mogu pomoću ABC metode izraditi novi ili unaprijediti postojeći kolegij ili obrazovni program. Nastavnici će na radionici raditi u grupama na obrazovnom programu ili e‑kolegiju te, na zabavan i jednostavan način, definirati pojedine aktivnosti i način provedbe (u učionici ili online) koji su potrebni za postizanje ishoda učenja. Cilj je pomoći nastavnicima da naprave reviziju postojećih kolegija te vide kako ih unaprijediti, uvesti nove nastavne metode i metode vrednovanja, postaviti ih u online okruženje ili podići razinu e-učenja ili da zamisle i postave kako će izgledati novi kolegij ili program.

Više o načinu prijave možete pronaći ovdje.

Uz to podsjećamo na online tečajeve koji možete prolaziti sami, tempom koji vama odgovara. Tečajevi su podijeljeni u grupe kako bi što lakše pronašli ono što vama treba i znali koje sve tečajeve trebate proći kako bi stekli željena potrebna znanja:

  • početak rada u sustavu Moodle
  • provjera znanja i ocjenjivanje
  • izrada e-kolegija i nastavnog sadržaja
  • ostali tečajevi.
Ovom prilikom izdvajamo:
  • online tečaj "Vrednovanje studentskih postignuća u online okruženju“ koji će svima biti od koristi u osmišljavanju aktivnosti  i vrednovanju studenata odnosno realizaciji definiranih ishoda učenja u online okruženju. Osim najvažnijih pojmova o vrednovanju, dostupne su i upute kako izraditi kvalitetna pitanja za provjere znanja u online okruženju uz brojne korisne savjete. Više o tečaju možete saznati  ovdje
  • Vodič za ocjene u sustavu Moodlu koji će pomoći nastavnicima što jednostavnije koristiti brojne mogućnosti rada s ocjenama u sustavu Moodle. Ovaj interaktivni vodič namijenjen je nastavnicima koji žele kroz sustav Moodle organizirati sve stavke koje se ocjenjuju unutar e-kolegija te izraditi pojedinačne ili skupne izračune, a sadrži i konkretne primjere kako postaviti formule za pojedine načine ocjenjivanja. Vodič možete pregledati ovdje.

Iz Srca podsjećaju i na priručnike, brze pomoći i animacije koji vam mogu pomoći u radu sa sustavom Merlin, e-portfolio i webinarima.

Popis obavijesti