Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Nova online radionica Srca o dizajnu...

Centar za e-učenje Srca tu je za sve koji trebaju pomoć i podršku u provedbi nastave online u visokom obrazovanju. ABC radionica dizajna nastave koja će se održati online u četvrtak, 28. veljače 2022. s početkom u 13 sati, namijenjena je nastavnicima u sustavu visokog obrazovanja na kojoj mogu pomoću ABC metode izraditi novi ili unaprijediti postojeći kolegij ili obrazovni program. Nastavnici će na radionici raditi u grupama na obrazovnom programu ili e‑kolegiju te, na zabavan i jednostavan način, definirati pojedine aktivnosti i način provedbe (u učionici ili online) koji su potrebni za postizanje ishoda učenja. Cilj je pomoći nastavnicima da naprave reviziju postojećih kolegija te vide kako ih unaprijediti, uvesti nove nastavne metode i metode vrednovanja, postaviti ih u online okruženje ili podići razinu e-učenja ili da zamisle i postave kako će izgledati novi kolegij ili program.

Više o načinu prijave možete pronaći ovdje.

Uz to podsjećamo na online tečajeve koji možete prolaziti sami, tempom koji vama odgovara. Tečajevi su podijeljeni u grupe kako bi što lakše pronašli ono što vama treba i znali koje sve tečajeve trebate proći kako bi stekli željena potrebna znanja:

  • početak rada u sustavu Moodle
  • provjera znanja i ocjenjivanje
  • izrada e-kolegija i nastavnog sadržaja
  • ostali tečajevi.
Ujedno podsjećamo na novi online tečaj Srca Implementacija kompetencijskog okvira kroz sustav Moodle

Cilj ovog tečaja je educirati nastavnike kako implementirati kompetencije u sustav Moodle. U okviru tečaja nastavnici će se upoznati s osnovnim pojmovima vezanim uz kompetencije i ishode učenja te o ulozi kompetencija u nastavnom procesu. Također, u okviru e-tečaja je objašnjeno na koji se način izrađuje kompetencijski okvir u sustavu Moodle koji nastavnicima omogućuje praćenje napretka studenata u e-kolegiju.

Ovaj tečaj je dio paketa tečajeva "Provjera znanja i ocjenjivanje"  koji je Srce osmislilo s ciljem da nastavnicima olakšaju i omoguće da što kvalitetnije provedu provjeru znanja i ocjenjivanje studenata u online okruženju, posebice ako uvode nove metode poučavanja i formativno vrednovanje.

Iz Srca podsjećaju i na priručnike, brze pomoći i animacije koji vam mogu pomoći u radu sa sustavom Merlin, e-portfolio i webinarima.

Popis obavijesti