Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Interreg Danube Transnational Programme - DA-SPACE projekt

 

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je partner u međunarodnom projektu DA-SPACE - Open Innovation to raise Entrepreneurship skills and Public Private Partnership in Danube Region, u kojem sudjeluje dvanaest partnera iz sedam europskih zemalja - Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Bugarska, Češka, Srbija i Hrvatska, a koji je sufinanciran iz Interreg Dunavskog Transnacionalnog programa. Projektom će se uspostaviti 7 tzv. Open Innovation Lab-a u 7 regija radi poticanja inovacija u dunavskoj regiji.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će, uz podršku Istarske županije, uspostaviti inovacijski laboratorij. U njemu će poduzeća/visokoškolske ustanove/jedinice lokalne samouprave definirati realne poslovne probleme koji će biti upućeni mladim talentima na rješavanje. Mladi talenti će u laboratoriju moći testirati svoje ideje te putem edukacija jačati svoje poduzetničke vještine. Uz navedeno, uloga Sveučilišta je i realizacija projektnih zadataka, time i ciljeva, kako bi se u konačnici podupirala inovativnost i održivost na regionalnoj i lokalnoj razini.

Projekt DA-SPACE promovira interdisciplinarnu i međunarodnu suradnju i usmjeren je na povezivanje akademskog, gospodarskog, istraživačkog  i javnog sektora, te stvaranje inovativnog i tehnološki razvijenog okruženja. Ciljevi su unaprjeđenje poduzetničkih vještina i smanjenje odljeva mozgova, podupiranje inovacija i uvođenja novih tehnologija, te suradnja i stabilnost u dunavskoj regiji.

Početak projekta: 1.1.2017.

Završetak projekta: 30.06.2019.

Ukupni budžet: 1.787.166,50 EUR

ERDF: 1.342.128,75 EUR

IPA: 176.962,77 EUR

Kontakti

Projekt je sufinanciran fondovima Europske Unije (ERDF, IPA)


Obavijesti