Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Međunarodni projekti

Programi međunarodne mobilnosti čine okosnicu procesa internacionalizacije Sveučilišta na koju se nadograđuju i istu dodatno oplemenjuju međunarodni projekti. Ured planira, razvija, upravlja i koordinira međunarodnim projektima stručnog i znanstvenog karaktera pri čemu pruža savjetodavnu i administrativnu podršku znanstvenicima, umjetnicima i suradnicima prilikom procesa prijava, provođenja i zatvaranja međunarodnih projekata. Trenutno Ured aktivno sudjeluje na provođenju tri Erasmus+ KA2 projekta, kao partner i kao glavni koordinator.

Ured provodi program „Obzor 2020.“/ Obzor Europa čime  doprinosi ostvarenju ciljeva ključnih strateških dokumenata Europske unije vezanih za istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije, Europa 2020. i Unija inovacija te izgradnji Europskog istraživačkog prostora. Ured administrativno pomaže istraživačima u pripremi i provedbi projekata i komunikaciji s nacionalnim i europskim upravljačkim tijelima programa. Uspješno je dovršen projekt Techno-Past Techno-Future u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, a u tijeku je projekt Integrating Diversity in the European Union.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u potpunosti prihvaća inicijativu Europske komisije te preporuke i načela Europske povelje za istraživače i Kodeksa o zapošljavanju istraživača u okviru programa EURAXESS. Europska povelja za istraživače i Kodeks o zapošljavanju istraživača su dokumenti od iznimne važnosti koje će pridonijeti zapošljavanju visoko kvalificiranih istraživača te pridonijeti uspostavi motivirajuće radne okoline za istraživače.

Pratite naše projektne Novosti, posjetite posebne stranice aktualnih projekata (3DandVRforVET, BRIGHTDYNAMICIntegrating Diversity in the European Union, SusTrainable, WILLIAM) pogledajte popis EU projekata, saznajte nešto o dovršenim projektima, a korisno je posjetiti i naše stranice važni dokumenti te korisni linkovi.


Novosti o međunarodnim projektima