Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Ljetne i zimske škole

Poziv na 19. DRC ljetnu školu o...
Devetnaesta DRC ljetna škola o regionalnoj suradnji pod nazivom „Losing the Momentum? The Western Balkans and the Complexity of Today's World“ poziva vas da budete dio njihovog programa koji će se održati od 16. do 22. srpnja u Sarajevu, BiH.

CEEPUS ljetna škola na Sveučilištu...
Sveučilište ekonomije i humanističkih znanosti u Varšavi, Fakultet medicinskih i zdravstvenih znanosti, poziva Vas na CEEPUS ljetnu školu. Ljetna škola održat će se od 01. do 12. srpnja 2024.

Produženi rok prijave za ljetnu školu...
Global Greenwich Summer School poziva vas da sudjelujte u njihovoj ljetnoj školi jer još uvijek ima slobodnih mjesta. Rok za prijavu je produžen do 13. svibnja 2024.

Autor: Alisa Tešić
Produžen rok prijave za ljetnu školu...
Sveučilište Hradec Kralove produžilo je prijave za ljetnu školu CZECH IT OUT 2024 od 31. travnja do 31. svibnja 2024. Ljetna škola održati će se u organizaciji Fakulteta za informatiku i menadžment. Ljetna škola će se održati od 8. srpnja do 5. kolovoza 2024. godine a studenti sudjelovanjem ostvaruju 6 ECTS bodova.

Autor: Alisa Tešić
Produžn rok prijave za ljetnu školu...
Comenius University Bratislava poziva Vas (studenti preddiplomskih i diplomskih studija) da sudjelujete u njihovoj Ljetnoj školi – Faculty of Management. Tema je Suvremeni marketing – novi trendovi i IT alati . Tečaj je besplatan za sve studente i ostvaruje se 5 ECTS bodova.  

Autor: Alisa Tešić
Sveučilište u Mariboru - Ljetno...
Sveučilište u Mariboru poziva studente na njihovo Ljetno sveučilište 2024. Sveučilište organizira nekoliko programa za studente u različitim akademskim područjima. Mjesta održavanja su Maribor, Hoče, Celje i Kranj. Svaki modul uključuje predavanja, radionice, lokalne posjete i društveni program. Svi moduli su besplatni. Sudjelovanjem u programima ostvaruju se određeni ECTS bodovi.

Ljetna škola na Sveučilištu Pécs,...
Pozivamo Vas da se prijavite na Ljetnu školu u Mađarskoj (Leadership Skills, European Studies, International Human Rights, Debate Skills) koja će se održati u srpnju. Datum za prijavu je do 1. svibnja s mogućnošću izmjene.  

Autor: Andrea Bulešić
Ljetna škola CZECH IT OUT 2024...
Sveučilište Hradec Kralove otvorilo je prijave za ljetnu školu CZECH IT OUT 2024 u organizaciji Fakulteta za informatiku i menadžment. Ljetna škola će se održati od 8. srpnja do 5. kolovoza 2024. godine a studenti sudjelovanjem ostvaruju 6 ECTS bodova.

Autor: Andrea Bulešić
Otvorene prijave za Sommerhochschule
Sveučilište u Beču otvorilo je prijave za stipendije za pohađanje Sommerhochschule - ljetne škole međunarodnih i europskih studija 2024.

Autor: Andrea Bulešić
33. izdanje Jyväskylä Summer School
Jyväskylä Summer School, organizirana na Sveučilištu Jyväskylä, ove godine u 33. izdanju, nudi visokokvalitetne tečajeve za napredne studente magisterija, doktorande i post-doktorande u različitim područjima prirodnih znanosti, matematike i informacijske tehnologije. Sve tečajeve na engleskom jeziku predaju ugledni istraživači iz različitih dijelova svijeta.

U tijeku su prijave za ljetne škole u...
Sveučilište Palacký u Olmoucu otvorilo je prijave za tematske ljetne škole, s visokokvalitetnim i raznolikim programom, u trajanju od jednog do četiri tjedna, uključujući sport, audio-vizualne medije i mnoge druge aktivnosti.

Autor: Andrea Bulešić
Otvorene su prijave za ljetnu školu u...
Ljetna škola europskih studija održat će se u Pečuhu od 7. do 20. srpnja 2024., uz mogućnost stipendiranja. Studenti će pritom učiti o europskoj povijesti i kulturi.

Produžen rok prijave za Graz...
Sveučilište u Grazu produžilo je rok prijave za Graz International Summer School Seggau 2024. Ovogodišnja tema je „Razorna mašta i otpor u Europi i Americi: DRŽAVA – DRUŠTVO – RELIGIJA“. Ljetna škola održat će se od 30. lipnja do 13. srpnja 2024. u dvorcu Seggau/Leibnitz.

Ljetne škole Sveučilišta u Madridu,...
Sveučilište u Madridu, Španjolska organizira niz ljetnih škola koje će se održati tijekom srpnja iduće godine. Ljetna škola ekonomije i poslovanja (Summer School of Economics and Business (SSEB)) obilježit će svoje osmo izdanje dok će se ljetna škola turizma održati po prvi put. Ljetna škola ekonomije i poslovanja održavat će se od 1. do  26. srpnja 2024. godine. Teme predavanja koja se mogu odabrati (mogu se izabrati 1 ili 2) su:

Autor: Andrea Bulešić
Ljetne škole klimatskih promjena na...
Ovaj program sudionicima nudi priliku sudjelovanja na predavanjima koja obuhvaćaju razna područja uključujući umjetnost, biologiju, poslovanje, kemiju, znanost o Zemlji, ekonomiju, inženjerstvo, geografiju, humanističke znanosti, pravo, fiziku, političke znanosti i sociologiju. Prošlih godina sudjelovala su dva hrvatska studenta i njihov doprinos je značajno obogatio globalni dijalog o klimatskim promjenama. Ovo ne naglašava samo međunarodnu privlačnost programa već i važnost perspektiva hrvatskih studenata.

Autor: Andrea Bulešić
Ljetne škole Sveučilišta u Pečuhu –...
U programu Sveučilišta u Pečuhu nalaze se sljedeće ljetne škole u 2024. godini: Dvotjedni program: Europski studiji – od 7. do 20. srpnja Vještine vođenja – od 7. do 20. srpnja Četverotjedni program: Kombinirani europski studij s programom vještine vođenja – od 3. srpnja do 1. kolovoza Međunarodna prava čovjeka i debatna akademija – od 3. srpnja do 1. kolovoza

Zimska škola na Sveučilištu Palacký...
Pozivamo studente da se pridruže zimskoj školi Thinking and Teaching in a Changing World koja se država na Sveučilištu Palacký Olomouc, Češka od 21. siječnja do 4. veljače 2024. godine.

Zapadno sveučilište u Temišvaru...
Zapadno sveučilište u Temišvaru organizira 5. izdanje Ljetne škole. Riječ je o multidisciplinarnom i interdisciplinarnom događaju koji ima za cilj ponuditi studentima prijediplomskih i diplomskih studija priliku sudjelovanja u jednotjednim ili dvotjednim kratkoročnim studijskim programima, koji će se održati u Temišvaru u lipnju 2023 godine. 

Prishtina International Summer...
Otvoren je poziv za prijavu studenata na 22. izdanje Prishtina International Summer University. PISU će se održati na Sveučilištu u Prištini “Hasan Prishtina”, Republika Kosovo, od 3. do 14. srpnja 2023. godine.

Autor: Andrea Bulešić
Ljetne škole Sveučilišta u Olomoucu
Sveučilište Palacký Olomouc (UPOL) iz Češke organizira niz ljetnih škola različitih tematika koje će se održati od 14. srpnja do 13. kolovoza 2023. godine.

Ljetna škola na temu...
Sveučilište u Lodzu organizira ljetnu školu na temu "Društveni aspekti multikulturalizma". Ovaj događaj namijenjen je studentima diplomskih studija i doktorandima zainteresiranima za različite aspekte multikulturalizma koji žele steći teorijska znanja i praktične vještine relevantne za društvene znanosti.

Autor: Andrea Bulešić
Ljetne škole Sveučilišta u Bordeauxu...
Sveučilište u Bordeauxu sa zadovoljstvom objavljuje da su otvorene prijave za nadolazeće Programe ljetnih škola u Bordeauxu.  Program koji se održava od svibnja do rujna 2023. nudi niz visokokvalitetnih međunarodnih ljetnih škola za diplomske i doktorske studente, kao i mlade istraživače.

Otvorene prijave za ljetne škole...
Sveučilište Milano-Bicocca nudi niz mogućnosti za mlade studente i istraživače u području održivog razvoja i klimatskih promjena. Ljetne škole održat će se u više zemalja a rokovi za prijavu zakazani su za travanj i svibanj 2023. godine.

Ljetna škola europskih studija –...
Sveučilište u Pečuhu još jedne godine organizira ljetnu školu europskih studija. Tijekom ljetne škole proučavat ćete politička, gospodarska, kulturna i društvena dostignuća i izazove Europske unije, kao i proširiti svoje znanje o temama kao što su povijest umjetnosti, gastronomija i narodna tradicija Europe.

Međunarodna ljetna škola Sveučilišta...
Graz International Summer School Seggau (GUSEGG) je dvotjedni međunarodni akademski program koji poziva motivirane i zainteresirane studente iz svih disciplina i svih razina studija da se prijave. Teme ljetne škole su: Sukob, izazov i promjena: država – društvo – religija, o kojima će studenti više saznati pohađajući jutarnja predavanja, seminarske module i panel rasprave te tako učiti o ovoj temi iz različitih disciplina i perspektiva.

Autor: Andrea Bulešić
Petodnevni tečaj povijesti umjetnosti...
Ljetni tečaj povijesti umjetnosti i talijanskog jezika održava se u Sieni od 19. do 23. rujna 2022. godine.  Rok za prijave: 31.07.2022.  

Autor: Kristina Hlavati Bertoncelj
Ljetna škola o demokraciji pri...
Institut političkih znanosti Sveučilišta u Wrocławu (Poljska)   u poziva sve zainteresirane  doktorande da se prijave za „Ljetnu školu o demokraciji – građanski angažman u suvremenom svijetu“ koja će se održati u Wrocławu u rujnu 2022.

Ljetna škola "3D platforma za...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli organizira međunarodnu ljetnu školu BRIGHT na temu: "3D platforma za medicinske aplikacije" u suradnji sa stručnjacima konzorcijaErasmus+ projekta BRIGHT koji dolaze s različitih europskih tehničkih sveučilišta (Tehničko Sveučilište Cluj-Napoca (Rumunjska), Tehničko Sveučilište iz Poznana (Poljska), Sveučilište u Nišu (Srbija) i STU Bratislava (Slovačka) te dva mala i srednja poduzeća (BIZZCOM s.r.o. iz Slovačke i B.M Plast d.o.o. iz Hrvatske).

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Ljetna škola u Rumunjskoj (prijave do...
Zapadno Sveučilište u Temišvaru organizira četvrto izdanje Ljetne škole u periodu od 1. do 12. kolovoza 2022. godine. Riječ je o multi- i interdisciplinarnom događaju s ciljem da studentima prediplomskih i dipomskihstudija ponudi mogućnost sudjelovanja u dvotjednom programu studija/obuke, koji se odvija u fizičkom obliku. Događaj studentima daje mogućnost da biraju između niza kolegija, a prijave se zaprimaju do 1. srpnja.

Ljetna škola ruralnog razvoja u Pragu...
„Think Camp ruralnog razvoja: Implementacija održivih strategija za 21. stoljeće“ ljetna je škola koja će se održati u Pragu od 10. do 16. srpnja 2022. Namijenjena je studentima diplomskih i doktorskih studija, a prijave su otvorene do 30. travnja 2022. godine.

Stipendije za ljetnu školu o EU na...
Otvoren je natječaj za 25 stipendija iz CEEPUS programa za pohađanje ljetne škole o Europskoj uniji koja će se održati u Pečuhu od 21. do 30. lipnja 2022. godine.  Intenzivna ali ugodna desetodnevna ljetna škola usredotočit će se na raspravu o različitim pogledima vezano za poziciju i ulogu Europske unije. Neke od tema predavanja su:  Novi globalni poredak – Što je s Europom u tom svijetu? Srednjoistočna Europa i ekonomska transformacija Migranti i migracijska politika u EU Kulturna raznolikost u Europi Uloga brendiranja mjesta u globaliziranoj Europi i europskoj prijestolnici kulture

Stipendija za ljetni program na...
Ljetni program Kulturna baština Mađarske (3 - 17. srpnja 2022.) osobno će vam pomoći da steknete uvid u mađarsku gastronomiju, vinsku kulturu, povijest, vjeru i narodnu tradiciju te političke, gospodarske i društvene izazove. Interkulturalne sesije team buildinga također će biti dio ovog programa sa stručnim predavačima i vođenim obilascima u Pečuhu.  Stipendija koju nudi mađarska javna zaklada Tempus za ovaj program pokriva punu školarinu, obroke, smještaj i razne društvene aktivnosti za vrijeme trajanja programa. Program je otvoren za studente preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Ponuda ljetnih škola na sveučilištu...
Sveučilište Bordeaux objavljuje širok izbor ljetnih škola koje će se održavati u razdoblju od svibnja do rujna 2022. godine. Programi nude niz visokokvalitetnih međunarodnih ljetnih škola za studente diplomskih i doktorskih studija, kao i mlade istraživače. Teme pokrivaju razne discipline, od afričkih studija do društvenih znanosti, znanosti o vinu, naprednih materijala te zdravstvenih znanosti i više.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Međunarodna Jyväskylä ljetna škola iz...
Iz humanističkih znanosti održat će se 18. međunarodna ljetna škola od 30. svibnja do 17. lipnja 2022. Ljetna škola se sastoji od 14 interdisciplinarnih tečaja za studente zainteresirane za studij jezika i kulture, komunikologije, obrazovanja, glazbe, sporta i zdravlja, poslovanja i marketinga te društvenih znanosti. Organizacija je u skladu s propisima o pandemiji Covid-19. U slučaju da pandemijska situacija ne dopušta ljetnu školu u fizičkom obliku, veći dio programa ljetne škole može se ponuditi online. 

Autor: Ivica Petrinić
Poziv na ljetnu školu GUSEGG 2022...
Ljetna škola (Graz International Summer School Seggau 2022 (GUSEGG)) u Grazu održat će se u periodu od 3. do 16. lipnja 2022. godine.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Ljetna škola u Madridu (Universidad...
Otvorene su prijave za dvije ljetne škole na Autonomnom sveučilištu u Madridu (UAM). Obje ljetne škole okupljaju studente iz cijelog svijeta u istinskom međunarodnom okruženju. Akademsku izvrsnost ljetnih tečajeva nadopunjuju društveni i kulturni događaji, kao i izleti, koji se ne nude tijekom redovnog jesenskog i proljetnog semestra. Programi ljetnih škola u ponudi su: Ljetna škola ekonomije i poslovanja (27. lipnja-22. srpnja 2022.): https://uamsseb.education/ 

Zimska škola Sveučilišta u Pečuhu...
Sveučilište u Pečuhu u Mađarskoj organizira online zimsku školu o kulturnoj baštini Europe od 7. do 18. veljače 2022. Studenti će putem virtualne mobilnosti upoznati  aktualne izazove i prilike u Europi. Nastavu će voditi međunarodno priznati profesori sa Sveučilišta u Pečuhu. Uz nastavu, bit će organizirani i društveni programi kako bi se stvorila interkulturalna međunarodna zajednica za sudionike. Program donosi ukupno 4 ECTS boda.

Sveučilište Hradec Kralove poziva na...
Fakultet informatike i menadžmenta Sveučilišta Hradec Kralove, poziva sve zainteresirane studente na virtualno izdanje jesenske škole koje će se održati od 18. listopada do 29. studenog 2021. godine. Riječ je o besplatnom programu na daljinu u trajanju od šest tjedana. Cilj jesenske škole jest motivirati studente na sudjelovanje u narednom izdanju ljetne škole, promovirati Češku i Europu te omogućiti studentima stjecanje iskustva u učenju na daljinu.

Međunarodna online ljetna škola 3D...
Međunarodna ljetna škola BRIGHT organizira se u online obliku, na temelju otvorenog pristupa i bez naknade za pohađanje. Po završetku sudionici dobivaju međunarodno priznanje o sudjelovanju. Prilikom prijave obavezno je navesti Juraj Dobrila University of Pula (u polju Affiliation / Institute) kako bi ostvarili pravo sudjelovanja. 

Online ljetna škola za preddiplomske...
U sklopu projekta financiranog od strane EURATOM Research and Training programa H2020, broj 755576, organizira se online ljetna škola za preddiplomske i diplomske studente europskih zemalja pod nazivom “ ENEN+ Summer School on Nuclear Technology, Nuclear Waste Management and Radiation Protection”. Sudionici škole će se upoznati s multidisciplinarnim izazovima primjene nuklearne energije, zaštite od zračenja i gospodarenja nuklearnim otpadom.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Ljetna škola ruskog jezika i kulture...
Tomsko državno pedagoško sveučilište poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u Ljetnom programu od 1. lipnja do 15. lipnja 2021. Ljetna škola ruskog jezika i kulture bit će održana u virtualnom izdanju, a riječ je o dvotjednom intenzivnom tečaju ruskog jezika, seminara i radionica posvećenih ruskom jeziku i kultura. Nakon završetka studija studenti će dobiti certifikat.

Autor: Ivica Petrinić
Ljetne škole pri Sveučilištu u Ljubljani
Fakulteti i akademije Sveučilišta u Ljubljani nude širok izbor od preko 20 tečajeva ljetnih škola u raznim disciplinama od ekonomskih i poslovnih znanosti, prava do socijalnog rada, farmacije i tehničkih znanosti. Neke će ljetne škole biti organizirane  za studente preddiplomskih i diplomskih studija, a neke za istraživače i profesore.

Autor: Ivica Petrinić
Ljetna škola u Grazu (prijave do 30....
Sveučilište u Grazu obavještava sve zainteresirane studente o održavanju ljetne škole „Stability, Security, and Happiness: State – Society – Religion“ u periodu od 4. do 10. srpnja 2021. godine u dvorcu Seggau (Leibnitz, Austria).

Ljetna škola "Međunarodno...
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci od 2005. godine organizira Međunarodnu ljetnu školu pod nazivom: "Međunarodno okruženje i europske integracije", koja će se ove akademske godine održati u razdoblju od 5. srpnja do 16. srpnja 2021. godine. Cilj Ljetne škole je upoznati studente ekonomskih, pravnih i ostalih studija s osnovama gospodarskog procesa integriranja u Europi, s osvrtom na Hrvatsku i zemlje jugoistočne Europe, te im predočiti prednosti i izazove procesa gospodarskog integriranja na području svakodnevnog života.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Ljetni strani tečajevi Sveučilišta u...
Sveučilište Almeria (Španjolska) obavještava sve zainteresirane studente o ljetnim tečajevima "Studiji u inozemstvu" koji će se održavati od 5. do 30. srpnja 2021. godine. Ljetni tečajevi Sveučilišta u Almeriji održavaju se od ljeta 2013. godine, te uz obrazovnu komponentu, uključuju i usluge smještaja, prehrane, bona za lokalni prijevoz, zdravstveno osiguranje, kulturne posjete, putovanja.  Ponuda tečajeva je raznovrsna i nudi pregršt tema od hortikulture, medicine, međunarodnog poslovanja, poduzetništva, politologije i jezika. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Ljetne škole u Bordeauxu ove godine u...
Sveučilište u Bordeauxu (Francuska) obavještavaju sve zainteresirane kako će se ljetne škole održati u "online" izdanju zbog epidemiološke situacije i pandemije koronavirusa.  Ljetne škole u Bordeauxu jedinstvena su prilika da studenti ojačaju svoje vještine, steknu nova znanja i razviju svoju profesionalnu mrežu. Sveučilište organizira ljetne škole od 2012. godine koje nude niz visokokvalitetnih, multidisciplinarnih međunarodnih tečajeva za postdiplomske i doktorske studente, kao i mlade istraživače. Ove godine program Bordeaux ljetnih škola odvijat će se između kraja svibnja i listopada. Tečajevi će obuhvaćati vrlo različite discipline, od afričkih studija preko naprednih materijala do zdravstvenih znanosti preko društvenih znanosti do enologije.

Ponuda ljetne škole u organizaciji...
Kao i većina drugih ljetnih programa širom svijeta, UAM-ove ljetne škole otkazane su za ljeto 2020. godine zbog pandemije COVID-19. Srećom, stvari izgledaju puno svjetlije za sljedeće izdanje, a datumi su potvrđeni za ljeto 2021. Razdoblje prijave je već otvoreno.