Opcije pristupačnosti Pristupačnost

BRIGHT

Boosting the scientific excellence and innovation capacity of 3D printing methods in pandemic period – BRIGHT

Voditelj projekta

Sažetak

Cilj BRIGHT-projekta je Jačanje znanstvene izvrsnosti i inovacijskog kapaciteta metoda 3D ispisa u pandemijskom razdoblju. Ciljevi projekta povezani su s nastavnim resursima i metodama za profesore koji dolaze s visokoškolskih ustanova koji su zainteresirani pronaći načine kako pružiti svojim studentima relevantna znanja, vještine i kompetencije u području metoda 3D ispisa koji se koriste za proizvodnju medicinskih dijelova u pandemijskom razdoblju.

Projektni broj: 2020-1-RO01-KA226-HE-095517
Program: Erasmus+
Ključna aktivnost: Strateška partnerstva

Početak projekta: 01/03/2021
raj projekta: 30/06/2023

Ukupna vrijednost projekta: 187.480,00 EUR (UNIPU: 30.667,00 EUR)

Glavni rezultati

 1. BRIGHT kurikulum / tečajevi podrške koji se odnose na cilj.
 2. BRIGHT priručnik e-alata za digitalno učenje (povezan s tečajevima podrške)
 3. BRIGHT virtualna laboratorijska platforma za e-učenje za razvoj, proizvodnju i ispitivanje medicinskih dijelova 3D ispisom (u korelaciji s tečajevima podrške i kompletom alata).
 4. BRIGHT  web-seminari o e-učenju o korištenju tehnologija 3D ispisa u razvoju, proizvodnji i ispitivanju medicinskih dijelova u pandemijskom razdoblju (video koji detaljno prikazuje sve faze koje je potrebno ispuniti u Brzom razvoju medicinskog dijela od strane 3D tisak - videozapisi su u korelaciji s tečajevima podrške, skupom alata i primjerima koji se pružaju u nastavne svrhe na e-virtualnoj laboratorijskoj platformi
 5. BRIGHT e-studije slučajeva za projektnu metodu učenja koja se koristi u razvoju, ispitivanju i proizvodnji novih medicinskih proizvoda tehnologijama 3D ispisa u pandemijskom razdoblju (studije slučaja pokrenute su na e-platformi projekta BRIGHT, tako da profesori i studenti mogu koristiti do sada dane resurse (i-iv) za razvoj, proizvodnju i ispitivanje medicinskih dijelova koji dolaze iz medicinskih sektor, u suradnji s konzorcijem BRIGHT i podrška malim i srednjim poduzećima)

Partneri

 • Voditelj projekta: Universitatea Technica Cluj Napoca - UTCLUJ NAPOCA (Rumunjska)
 • Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (Hrvatska)
 • Univerzitet u Nišu (Srbija)
 • Slovenska Technicka Univerzita v Bratislave (Slovačka)
 • Politechnica Poznanska (Poljska)
 • BIZCOM s.r.o. (Slovačka)
 • B.M. Plast d.o.o. (Hrvatska)

Službena web stranica projekta: