Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Novosti

Autor: Dina Cvek Zubaj
UPISI - Srpanjski rok 2024./2025.
Nastavno na zaključane rang liste u sustavu  Postani student , Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavljuje informacije o upisima koji će se održati  od ponedjeljka 22.  srpnja do petka 26. srpnja 2024. godine.   

Autor: Dina Cvek Zubaj
MFPU i FPZ - Svečana promocija
U petak, 12. srpnja 2024. godine održana je svečana promocija studenata Medicinskog fakulteta u Puli i Fakulteta prirodnih znanosti u Puli. Na promociji je Medicinski fakultet u Puli po prvi put promovirao magistre sestrinstva. Čestitke svima na izvanrednom postignuću!

Svečana promocija - Medicinski...
Svečana promocija studenata Medicinskog fakulteta i Fakulteta prirodnih znanosti pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli održat će se  12. srpnja 2024. u 14 sati u Arheološkom muzeju Istre , Carrarina ulica 3, na vanjskom platou ispred muzeja.   

Rezultati Natječaja za financiranje...
Na temelju članka 12. st. 5. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 12. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli donosi prijedlog Odluke o raspodjeli financijskih sredstava. Financijska sredstva za financiranje studentskih programa u 2024. godini sukladno provedenom Natječaja Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od 10. svibnja 2024. godine dodjeljuju se u sljedećim iznosima za programe koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti:

Clarivate Analytics je sredinom...
Clarivate Analytics je sredinom lipnja objavio novo izdanje baze podataka Journal Citation Reports (JCR) za 2023. godinu. U bazi se nalazi preko 21.800 časopisa iz 112 zemalja, raspoređenih u 254 predmetne kategorije, uključujući: 14.090 znanstvenih časopisa, 7.321 časopis iz društvenih znanosti, 3.304 časopisa iz umjetnosti i humanističkih znanosti. Novo izdanje uvodi jedinstveno rangiranje za 229 kategorija znanosti i društvenih znanosti, uključujući časopise iz Emerging Sources Citation Index (ESCI).

COMMUNICATION CREATING VALUE: FROM...
Ovaj opsežni tečaj pokriva različite aspekte poslovne i strateške komunikacije, fokusirajući se na opremanje sudionika bitnim alatima za poboljšanje učinkovitosti komunikacije unutar poduzeća postizanje veće medijske vidljivosti. Moduli pružaju holistički pogled na korporativne komunikacije, od temeljnih načela do najnovijih trendova, pripremajući sudionike za stvaranje vrijednosti učinkovitom komunikacijom i ostvarivanje zapažene medijske prisutnosti za svoju organizaciju.

Tečaj hrvatskog jezika i...
Jezični tečaj održat će se od  21. do 28. srpnja   2024. godine  u prostorima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Tečaj će se održavati svakoga dana u jutarnjim satima, a ostatak dana djeca će provoditi upoznavajući Pulu i okolicu.   

Online otvoreni sat online...
Online otvoreni sat Primijenjene ekonomiju online održat će se  8.7.2024. u 18:00h. Svi zainteresirani za online sat mole se da se s prijavom jave na e-mail:   sstjepan@unipu.hr Sve informacije o studiju mogu se pronaći na novim upisnim stranicama -  ovdje.   ZOOM LINK:  https://unipu-hr.zoom.us/j/93169294478  

Stručnjaci iz cijelog svijeta na...
Od 15. do 17. srpnja 2024. godine, Pula će biti domaćin prve  Srednjoeuropske i  mediteranske konferencije o novim tehnologijama, inovacijama, društvu i razvoju . Ovaj događaj okuplja ugledne znanstvenike i stručnjake iz cijelog svijeta, koji će prikazati svoja najnovija istraživanja i spoznaje s ciljem unapređenja tehnološkog znanja i poticanja međunarodne suradnje. Konferencija će obuhvatiti širok spektar tema, uključujući  nove tehnologije i inovacije, integraciju tehnologije u medicinu, održivi razvoj, industriju 4.0, digitalnu transformaciju u različitim sektorima, kibernetičku sigurnost, zaštitu podataka, umjetnu inteligenciju i strojno učenje , medicinu te tehnološko obrazovanje i dijeljenje znanja. Poseban naglasak bit će stavljen na utjecaj tehnologije na društveni napredak i razvoj.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Kiara Protulipac i Lucija Bonić na...
Nacionalna akademska sportska sezona završila je početkom lipnja, točnije 8. lipnja, a čast da ''zatvore'' sezonu pripala je borilačkim sportovima. U prostorijama Kineziološkog fakulteta u Zagrebu premijerno su se održala natjecanja u hrvanju i hrvanju na pijesku, a među devet visokoškolskih ustanova iz RH svoje je predstavnike imalo i pulsko Sveučilište. Naime, u natjecanju iz hrvanja – modificirani stil – nastupile su studentice FOOZ-a Kiara Protulipac i Lucija Bonić. Naše su studentice hrabrim nastupima pokazale vrhunske vještine, mentalnu snagu i izdržljivost te ostvarile sjajan uspjeh – drugo i treće mjesto! 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Formalno potpisivanje Ugovora o...
Dana 24. lipnja 2024. godine u 12h u prostoru rektorata Sveučilišta J. Dobrile u Puli, održano je formalno potpisivanje Ugovora o donaciji s udrugama za koje je Studentski zbor UNIPU-a vrijedno prikupljao donacije putem različitih aktivnosti Student Week-a 2024.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Izložba ''Ispod...
U Galeriji Studentski, u četvrtak, 20. lipnja, će s početkom u 19 sati, u organizaciji Studenskog centra Pula  biti upriličeno otvorenje izložbe fotografija pod nazivom "Ispod površine" mlade diplomantice Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Noe Sardoz. Galerija Studentski, Preradovićeva 9. Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom druženju!

Javni poziv za dodjelu jednokratnih...
Drage kolegice i kolege studenti, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za dodjelu jednokratnih naknada studentima roditeljima. Ove je godine za projekt jednokratne naknade studentima roditeljima osiguran fond od 3272,28 € te će se taj iznos podijeliti u iznosima od maksimalno 100,00 € po prijavljenom koji ispunjava uvjete u obliku bonova u trgovinama SPAR Hrvatska d.o.o.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Svečana dodjela Rektorove nagrade
Na temelju članka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 7. Pravilnika o nagrađivanju studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je dana 03. svibnja 2024. godine donio Odluku o dodjeli Rektorove nagrade za akademsku 2022./2023. godinu. Svečana dodjela nagrada održala se 17. lipnja 2024. godine u prostoru rektorata Sveučilišta J. Dobrile u Puli. 

Ponovljeni Javni poziv za imenovanje...
Poštovane studentice i studenti, Ovim vas putem obavještavamo da Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli raspisuje ponovljeni Javni poziv za imenovanje Studentskog pravobranitelja u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanju studentskog standarda na Sveučilištu. Pozivamo sve zainteresirane studentice i studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koji su zainteresirani obnašati gore navedene dužnosti, da svoje prijave i životopise pošalju na adresu elektroničke pošte  szbor@unipu.hr  s naznakom „Javni poziv za imenovanje Studentskog pravobranitelja/ice“ najkasnije u roku od osam (8) dana od dana objave ovog Poziva. Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta (www.unipu.hr) najkasnije u roku od 15 dana od dana isteka roka za prijavu na natječaj.      

Konačni rezultati izbora za članove...
Izbori su održani 10. i 11. lipnja u online obliku putem studentskog intraneta Sveučilišta Jurja Dobrile. Rezultati izbora slijede u nastavku.

Najava konferencije The Quest for the...
U sklopu projekta SMART-Langlands , kojeg financira Hrvatska zaklada za znanost, a izvodi se na našem sveučilištu, organiziramo konferenciju The Quest for the Hidden Simplicity of Noncommutative Harmonic Analysis and Representation Theory, koja će se održati na PMF-u u Zagrebu od 24. do 28. lipnja 2024. Radi se o konferenciji povodom 70. rođendana Akademika Marka Tadića , koji je suradnik na projektu i jedan od najvažnijih hrvatskih matematičara današnjice. Više detalja može se naći ovdje .

Autor: Dominik Tomislav Vladić
BROŠURA ZA STUDENTE S INVALIDITETOM
Poštovani studenti i studentice, za vas smo pripremili Brošuru za studente s invaliditetom kako biste se bolje upoznali s pravima i mogućnostima koje nudi Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Naša brošura sadrži sve važne informacije koje će vam pomoći da se lakše snađete i iskoristite sve dostupne resurse na našem Sveučilištu. Preuzmite brošuru i saznajte više o podršci koju nudimo, prilagodbi nastavnih i ispitnih procesa, subvencioniranju troškova studija, stipendijama te ostalim korisnim savjetima i informacijama. Ured za ravnopravnost, raznolikost i inkluzivnost

Privremeni rezultati izbora za...
Izbori su održani 10. i 11. lipnja u online obliku putem studentskog intraneta Sveučilišta Jurja Dobrile. Rezultati izbora slijede u nastavku.  

Autor: Dina Cvek Zubaj
Bloomsday 2024
Odsjek za anglistiku pri Filozofskom fakultetu sudjeluje u obilježavanju Bloomsdayja, od 14. do 16. lipnja 2024. godine. Studenti će u petak, 14. lipnja, u 10.00 ispred ,,Uliksa" u centru grada, javno čitati ulomke Joyceova romana na nekoliko jezika, od engleskog do turskog i korejskog. Detaljan program možete pronaći u nastavku.   

Autor: Dina Cvek Zubaj
Fakultet Informatike u Puli -...
Promocija magistara i prvostupnika Informatike održala se u ponedjeljak, 10. lipnja 2024. godine u Hotelu Park Plaza Histria Pula, u konferencijskoj dvorani Ulika.   Čestitamo svim diplomantima! 

Hong Sung Kwon, prvi korejski student...
Uspoređujući moduse studiranja u njegovoj zemlji i kod nas, smatra da je nastava ovdje  drukčija, više u znaku interakcije i suradnje te da studenti više sudjeluju u raznim vidovima nastavnih aktivnosti. (GI, 5.6.2024.) Cijeli članak može se pronaći OVDJE. Fotografija: GI

Nova suradnja Udruge digitalnih...
Gostujući predavači Steve Tsentserensky i Jan de Jong na kolegiju Transmedijski storytelling digitalni nomadi razgovarali su sa studentima o životu digitalnih nomada, freelance platformama, poslu i slobodnom vremenu, dosadi, prijateljstvima, društvenom životu, radnom vremenu, disciplini, putovanjima – i načinima kako zaustaviti odljev mozgova i pozvati mlade talente da dođu u Hrvatsku.

Održano predavanje Udruge Proces pod...
Održano je predavanje Udruge Proces pod nazivom "Život izvan četiri zida".    

Okrugli stol: Zašto su nam potrebne...
Tijekom trećeg ciklusa besplatnih priprema za ispite državne mature Sveučilište Jurja Dobrile u Puli ove je godine organiziralo i okrugli stol pod nazivom Zašto su nam potrebne pripreme za državnu maturu koji je na sveučilištu održan u srijedu, 5. lipnja 2024. godine. Događaj je bio otvoren za stručnjake, roditelje i širu javnost, a u najvećem broju su se odazvali profesori, gimnazijalci i studenti.

Autor: Dina Cvek Zubaj
U SKPU održano predavanje dr. sc....
Znanstveno popularno predavanje dr. sc. Nevena Iveše pod nazivom: Promjene u podmorju Istre i njihov utjecaj na zdravlje i gospodarstvo "Pazi što jedeš!" održalo se pred punom čitaonicom Sveučilište knjižnice u Puli. 

Najavljujemo 113. Međunarodnu...
Najavljujemo 113. Međunarodnu znanstvenu konferenciju o gospodarskom i društvenom razvoju, koja će se održati u Pragu od  27. do 28. lipnja 2024. Glavne teme konferencije uključuju: Globalizacija i izazovi suvremenog svijeta Poduzeće u turbulentnom okruženju Poduzetništvo uhvaćeno između kreativnosti i birokracije Više informacija možete pronaći na   ESD konferencija - Prag 2024

Najavljujemo 114. Međunarodnu...
Najavljujemo 114. Međunarodnu znanstvenu konferenciju o gospodarskom i društvenom razvoju, koja će se održati u Portu  od  12. do 13. srpnja 2024. Glavne teme konferencije uključuju: Globalizacija i izazovi suvremenog svijeta Poduzeće u turbulentnom okruženju Poduzetništvo uhvaćeno između kreativnosti i birokracije Više informacija možete pronaći na  ESD konferencija -  Porto 2024. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Dan državnosti
Svim djelatnicama i djelatnicima, svim našim studenticama i studentima, suradnicima i partnerima, čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Pulski studenti nastupili na STEM...
Umag je od 12. do 17. svibnja 2024. godine bio poprište STEM Gamesa - međunarodnog natjecanja koje je ove godine okupilo više od 2500 najboljih studenata iz STEM područja s dvadeset fakulteta iz Hrvatske i BiH, a među kojima je bilo i pulsko Sveučilište. Tijekom šest dana studenti su se natjecali u znanju, sportu i esportu.  Studentice i studenti pulskoga Sveučilišta natjecali su se u Technology areni s čak četiri tima te su ponovili prošlogodišnji plasman, odlično 5. mjesto. U e-sportovima studenti su se natjecali u sve četiri discipline FIFA, LOL, CS i Rocket League, a koliko je pulska e-sport sveučilišna scena kvalitetna govori podatak da se naši e-sportaši u svim disciplinama nalaze među četiri najbolje ekipe. Najbolji plasman od svih e-sport ekipa ostvarili su prošlogodišnji CS prvaci koji su se ove godine morali zadovoljiti srebrom!

Online otvoreni sat online...
Online otvoreni sat Primjenjene ekonomiju online održat će se 4.6.2024 u 18:00 h. Svi zainteresirani za online sat mole se da se s prijavom jave na e-mail:   sstjepan@unipu.hr Sve informacije o studiju mogu se pronaći na novim upisnim stranicama -  ovdje.   ZOOM LINK:  https://unipu-hr.zoom.us/j/93169294478  

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli organizira okrugli stol pod nazivom " Zašto su nam potrebne pripreme za državnu maturu? " koji će se održati u srijedu, 5. lipnja 2024. u 11.00 sati u dvorani Pula, Preradovićeva 1, prizemlje.

Izbori za članove Studentskog zbora...
Lista kandidata u postupku izbora za Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli:

Autor: Dina Cvek Zubaj
Poziv na znanstveno-popularno...
Znanstveno-popularno predavanje dr. sc. Nevena Iveše pod nazivom Promjene u podmorju istre i njihov utjecaj na zdravlje i gospodarstvo  održat će se 3. lipnja 2024 godine u 19h održati u Sveučilišnoj knjižnici. Predavanje je otvoreno za javnost. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Poziv na predavanje „Život izvan...
Ured za ravnopravnost, raznolikost i inkluzivnost sa zadovoljstvom vas poziva na predavanje Udruge Proces pod naslovom „Život izvan četiri zida“. Predavanje će se održati 05. lipnja 2024. u 12:30, u dvorani 25, Ronjgova 1.

Javni poziv studentima za obavljanje...
Molimo zainteresirane studente/ice da se jave na Javni poziv za obavljanje pomoćnih administrativnih poslova u Uredu za razvoj karijera i alumni na Rektoratu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Broj izvršitelja/ica: 1 Obim posla: 20 sati tjedno

Prof. dr. sc. Robert Matijašić...
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) izabrala je u četvrtak na izbornoj skupštini 38 članova u tri kategorije. Izabrano je 17 od 18 predloženih redovitih članova. Natpolovičnom većinom glasova ukupnog broja redovitih članova HAZU za redovite članove izabrani su Robert Matijašić, Jasna Čapo, Nevenka Čavlek i Igor Mikecin u Razredu za društvene znanosti; Nikola Basarić i Hrvoje Buljan u Razredu za matematičke, fizičke i kemijske znanosti; Marijan Herak u Razredu za prirodne znanosti, te Helena Sablić Tomić, Miro Gavran i Dražen Katunarić u Razredu za književnost.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Prvi Piano Week Muzičke akademije u Puli
Prvi Piano Week Muzičke akademije u Puli održan je od 13. do 16. svibnja 2024. godine u Koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Domu hrvatskih branitelja. Tijekom tjedna posvećenog studentima Odsjeka studija klavira, zainteresirani su imali priliku prisustvovati sjajnim koncertima, majstorskim tečajevima, predavanjima i promociji knjige.

U pulskom laboratoriju...
Najotrovnija riba na svijetu "otvorena" je u pulskom laboratoriju (FPZ) na Sveučilištu u Puli. Djelatnik UNIPU-a dr. sc. Neven Iveša za GI je dao intervju na tu temu. 

Natječaj: DAAD Research Tour...
Otvoren je natječaj  DAAD-a  (Deutscher Akademischer Austausschdienst; German Academic Exchange Service)  za doktorante i postdoktorante  koji istražuju teme povezane sa  zelenim vodikom za sudjelovanje u Research Tour "Green Hydrogen Research and Technologies in Germany" od 15. do 20. 09.2024. godine.   ROK ZA PRIJAVU JE  17.06.2024.  GODINE.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Arheološka istraživanja: UNIPU i...
Odsjek za arheologiju Sveučilišta Jurja Dobrile U Puli u suradnji s Joukowsky Institute for Archeology and the Ancient World, Brown University (USA) od 6. do 25. svibnja 2024. provodi arheološka istraživanja rimske uljare u Barbarigi.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli...
Grad Pula vodeći je partner projekta FORTIC „From remains Of the war to the aRchiTecture of peace in cross-border area of Italy-Croatia“ u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 2021. – 2027. koji je, u nazočnosti partnera, danas predstavljen u Komunalnoj palači. Projekt FORTIC započeo je provedbu aktivnosti inicijalnim sastankom koji se 13. i 14. svibnja 2024. godine održava u Puli. Dvodnevni događaj u Komunalnoj palači okupio je projektne partnere kako bi se postavili čvrsti temelji za daljnji rad na projektu.

Poziv na predavanje "Uporaba...
Odsjek za azijske studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i pulski ogranak HDPL-a sa zadovoljstvom vas pozivaju na predavanja doc. dr. sc. Benedikta Peraka sa Sveučilišta u Rijeci pod naslovom "Uporaba velikih jezičnih modela u lingvistici i komunikacijskim praksama." 

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli...
Projekt Blue-connect, koordiniran od strane Sveučilišta u Splitu, je ponovno odabran za financiranjete će se u naredne dvije godine pored glavne aktivnosti, Noći istraživača u rujnu 2024 i 2025. godine, održati niz aktivnosti i radionica namijenjenih popularizaciji znanosti. Projekt vodi dr.sc. Ivona Peternel u suradnji sa  Fakultetom prirodnih znanosti, Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti i Filozofskim fakultetom, Odsjek za arheologiju.

Studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u...
150. godišnjica rođenja jedne od najvećih hrvatskih spisateljica Ivane Brlić-Mažuranić (1874. – 1938.) uspješno je obilježena u Puli u okviru dviju manifestacija „PULA ČITA!“ Gradske knjižnice i čitaonice Pula i Dana Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Program je ostvaren uz podršku Ogranka Matice hrvatske u Puli i Zavičajnog muzeja Ogulin. Programu su se pridružili učenici osnovnih škola, gimnazije te studenata koji sa zanimanjem sudjelovali i pratili program.

Konačni rezultati natječaja za...
Na temelju članka 11. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Povjerenstvo za utvrđivanje rezultata natječaja utvrđuje konačnu rang-listu studenata i studentica koji ostvaruju pravo na dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija u akademskoj godini 2023./2024.

Natječaj za financiranje studentskih...
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 10. svibnja 2024. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2024. godinu. Cilj natječaja je poticanje studenata i studentskih organizacija na provođenje većeg broja aktivnosti, doprinos u podizanju kvalitete života studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, informiranje i edukacija studenata o osnovama prijavljivanja projektnih ideja, provođenju projekata i projektnog upravljanja.

Objavljena Barcelonska deklaracija o...
16. travnja 2024. objavljena je  Barcelonska deklaracija o otvorenim istraživačkim informacijama . Ova Deklaracija postavlja temelje za transformaciju načina na koji stvaramo i koristimo istraživačke informacije.  Do sada je potpisalo više od 60 sveučilišta i istraživačkih organizacija, kao i preko 20 pružatelja podataka i infrastrukture. Deklaracija obvezuje potpisnike na uvođenje otvorenosti istraživačkih informacija u praksu, korištenje usluga koje podržavaju otvorenost, podršku održivosti infrastrukture za otvorene informacije i promicanje zajedničkog djelovanja prema otvorenosti. Cjeloviti tekst možete pročitati  ovdje . 

Objavljeni novi podaci za SCImago...
Na portalu SCImago Journal & Country Rank (SJCR) dostupni su novi podaci za SCImago Journal Rank (SJR) za 2023. godinu. SJR je izračunat za 28.377 časopisa, 568 serija knjiga i 220 zbornika radova iz 116 zemalja, uključujući 162 hrvatska časopisa. SCImago Journal Rank mjeri prestiž časopisa na temelju citata iz Scopusa, uz veći značaj citatima iz časopisa s višim SJR-om.Podaci pružaju uvid u uspjeh hrvatskih časopisa u raznim predmetnim područjima i kvartilima. Više informacija dostupno je na portalu SCImago Journal & Country Rank.

Raspisuju se izbori za članove...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 10. svibnja 2024. godine donio je Odluku o raspisivanju dopunskih izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Izbori za Studentski zbor održati će se dana 10. i 11. lipnja 2024. godine putem UNIPU studentskog intraneta, poveznica sa anketom za glasovanje biti će naknadno objavljena na oglasnim pločama sastavnica i novostima sveučilišta. U izborima za Studentski zbor na razini Sveučilišta imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti Sveučilišta, dok na razini sastavnice imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti sastavnice.

Futsal momčad Sveučilišta Jurja...
Odbojkašice u četvrtfinalu zaustavljene od pobjednica natjecanja. Poznati međunarodni sveučilišni turnir Euromilano bilježi svoje 22. izdanje čime je postao jedan od najstarijih sveučilišnih turnira u Europi.  U organizaciji Sveučilišta Bocconi i studentske sportske udruge ASD Eurosportevents, turnir se održao od 2. do 5. svibnja 2024. i okupio je oko 1100 natjecatelja iz Europe, Azije i Afrike. Natjecanja su se održala u šest sportskih disciplina a boje pulskog sveučilišta ovoga su puta branile ženska odbojkaška ekipa i muška futsal momčad. Sportaši Sveučilišta Jurja Dobrile imaju vrlo dugu i uspješnu povijest nastupa na ovom natjecanju s pregršt osvojenih medalja ali ovo je po prvi puta da su u ekipnim sportovima osvojili zlatnu medalju.

Konačna rang lista studentica i...
Obavještavaju se studenti/ce s invaliditetom da je utvrđena konačna rang-lista studentica i studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koji ostvaruju pravo na dodjelu stipendije u akademskoj godini 2023./2024. Studentice i studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju sukladno konačnoj rang listi, mole se da u što kraćem roku na adresu elektronske pošte uredrri@unipu.hr , (predmet: Stipendije SSI), dostave ispunjeni obrazac s podacima za isplatu uz presliku kartice IBAN žiro - računa, a u svrhu pripreme ugovora o dodjeli stipendije

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Javni poziv za imenovanje Studentskog...
Poštovane studentice i studenti, Ovim vas putem obavještavamo da Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za imenovanje Studentskog pravobranitelja u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanju studentskog standarda na Sveučilištu. Pozivamo sve zainteresirane studentice i studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koji su zainteresirani obnašati gore navedene dužnosti, da svoje prijave i životopise pošalju na adresu elektroničke pošte  szbor@unipu.hr  s naznakom „Javni poziv za imenovanje Studentskog pravobranitelja/ice“ najkasnije u roku od osam (8) dana od dana objave ovog Poziva. Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta (www.unipu.hr) najkasnije u roku od 15 dana od dana isteka roka za prijavu na natječaj.      

Autor: Dina Cvek Zubaj
Eurosong 2024, live prijenos,...
Studentski zbor, u suradnji sa Studentskim centrom i Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli organizira live prijenos finala Eurovizije 2024.  Prijenos će se održati u subotu, 11. svibnja od 20h na Studentskom trgu, a Studentski zbor poziva sve zainteresirane da se pridruže gledanju.  Događaj je otvoren za javnost.   

Autor: Dean Sinković
Najava predavanja "Financijska...
Dragi studenti i studentice! Pridružite se kolegicama iz OTP banke na događanjima koja su posebno osmišljena za vas! Četvrtak, 9. svibnja: Posjetite naš štand na sveučilištu od 9 do 12 sati i upoznajte se s predstavnicima OTP banke. Saznajte više o terminima predavanja i postavite sva pitanja koja vas zanimaju. Osim toga, priuštite si promotivne materijale koji će vam olakšati put prema financijskoj pismenosti.

Autor: Dina Cvek Zubaj
DAK: Izložba studentskih radova u...
Prijediplomski studij Dizajn i audiovizualne komunikacije organizira izložbu radova studenata 1. i 2. godine, u sklopu kolegija Transmedijski storytelling i digitalni nomadi, Vizualna kultura,  Animirana grafika, Tipografija, Uvod u dizajn, Grafički alati i Crtanje i kompozicija.

Darivanje krvi u organizaciji...
 Studentski zbor u Puli već tradicionalno organizira darivanje krvi pod imenom "Daruj krv, spasi život". 

Služba za istraživanje, umjetnost,...
Služba za istraživanje, umjetnost, tehnologiju i poduzetništvo uspješno je organizirala radionicu posvećenu predstavljanju programa Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ), koja je privukla velik interes znanstveno-nastavnih djelatnika. Radionica je održana u utorak, 30. travnja 2024.  Predstavnici HRZZ-a pružili su detaljne informacije o postojećim i nadolazećim programima financiranja istraživanja, uključujući uvjete prijave, kriterije ocjenjivanja projekata i dostupne natječaje. Radionica je bila namijenjena potencijalnim prijaviteljima na natječaj Istraživački projekti (IP-2024-05).  Sudionici su aktivno sudjelovali u razgovorima, postavljajući pitanja i tražeći savjete u vezi s njihovim projektima i planovima.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Obilježavanje 150. godišnjice rođenja...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, zajedno s ostalim kulturnim institucijama u Gradu Puli (Gradska knjižnica, Matica hrvatska, INK) obilježava manifestaciju „PULA ČITA!“, od 7. do 9. svibnja 2024. Studenti FF-a i FOOZ-a zajedno sa svojom mentoricom dr. sc. Irenom Mikulaco (FF) pripremili su program za javnost.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Dani Sveučilišta 2024
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u travnju je imalo Dan Sveučilišta, a do kraja travnja Sveučilište je odradilo čitav niz aktivnosti, na različitim sastavnicama i u različitim poljima i područjima. Putem različitih aktivnosti obilježeni su Festival znanosti, Sajam karijera, Student Week u organizaciji Studentskog zbora, Dani Muzičke akademije i dr. Ipak, obilježavanje Dana Sveučilišta nastavlja se u duhu glazbe, književnosti, izložbi, gostovanja i dr. Između 6. i 16. svibnja u organizaciji Sveučilišta održat će se čitav niz aktivnosti, krenuvši od gostovanja na radiju pa sve do foruma studenata, izložbe radova studenata i drugo.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Dobitnici Rektorove nagrade za...
Na temelju članka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 7. Pravilnika o nagrađivanju studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je dana 03. svibnja 2024. godine donio Odluku o dodjeli Rektorove nagrade za akademsku 2022./2023. godinu.

Privremeni rezultati natječaja za...
Na temelju članka 11. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Povjerenstvo za utvrđivanje rezultata natječaja utvrđuje privremenu rang-listu studenata i studentica koji ostvaruju pravo na dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija za akademsku godinu 2022./2023.

Autor: Dina Cvek Zubaj
3. Let’s Grow konferencija
Ove se godine održava se 3. Let’s Grow konferencija.  Konferenciju organizira ICT Istra, neprofitna udruga softverskih i informatičkih stručnjake i tvrtki s ciljem promoviranja Istre kao globalnog središta ICT-a, te mogućnost razvijanja karijere i kvalitete života u Istri. Neki od članova ove zajednice su uspješne tvrtke kao Infobit, Intersoft, Superius, Pakom i drugi.

Privremena rang lista studentica i...
Povjerenstvo za provedbu Natječaja za dodjelu stipendija studentima s invaliditetom Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2023./2024. nakon pregleda cjelokupne dokumentacije utvrdilo je Privremenu rang listu studenata i studentica s invaliditetom koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije. Studentice i studenti koji nisu ostvarili pravo na dodjelu stipendije mogu podnijeti pisani prigovor elektroničkom poštom s naznakom „Prigovor na rang listu – stipendije SSI“ na adresu:  uredrri@unipu.hr  u roku od osam (8) dana od dana objave Privremene rang liste na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Online otvoreni sati svih fakulteta -...
Online otvoreni sati svih sastavnica pri Sveučilištu održat će se između 6. i 14. svibnja . Svi termini i zoom linkovi mogu se pronaći u tablici.  Sati su namijenjeni učenicima, studentima i drugima koji su zainteresirani za studije pri Sveučilištu u Puli.  Svaki se sat sastoji od kratkog predavanja, a zatim predstavnici studija odgovaraju na sva pitanja zainteresiranih.     

Međunarodna izložba: Jadransko i...
S velikom radošću objavljujemo otvorenje izložbe koje se odvilo 27. travnja u 16.00 sati u Pomorskom muzeju u Pesaru. Riječ je o međunarodnom projektu u kojem sudjeluje i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Projekt će imati nekoliko faza i trajat će nekoliko narednih mjeseci i godina. Naime, od 2025. nadalje Hrvatski povijesni muzej postavit će u Zagrebu četverojezičnu putujuću izložbu, a izložba će gostovati i u Puli.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Festival znanosti desetu godinu...
Radionice za djecu rane i predškolske dobi te učenike osnovnih škola održane su desetu godinu zaredom, od utorka, 23. travnja do četvrtka, 25. travnja 2024., u prizemlju zgrade Rektorata. Organizatori su Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti i Fakultet prirodnih znanosti. Pripremu radionica izveli su nastavnici FOOZ-a izv. prof. dr. sc. Ines Kovačić, asistentica Branka Antunović-Piton i studenti pete godine Učiteljskog studija, te nastavnici FPZ-a izv. prof. dr. sc. Emina Pustijanac, izv. prof. dr. sc. Mauro Štifanić, doc. dr. sc. Paolo Paliaga, doc. dr. sc. Petra Burić i studenti treće godine prijediplomskog studija Znanost o moru.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Natječaji za upis na studije u...
Objavljen je natječaj za upis na studijske programe Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli: https://www.unipu.hr/upisi/natjecaji_za_upis

Konačna rang lista studentica i...
Povjerenstvo za provedbu Natječaja za dodjelu jednokratne novčane pomoći studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa nakon pregleda cjelokupne dokumentacije i dospjelih prigovora utvrdilo je Konačnu Rang listu studentica i studenata koji ostvaruju pravo na jednokratnu novčanu pomoć zbog slabijeg socio-ekonomskog statusa. Mole se studenti koji su ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć da na adresu elektronske pošte  uredrri@unipu.hr  dostave ispunjeni obrazac s podacima za isplatu uz presliku kartice IBAN žiro-računa .

Autor: Dina Cvek Zubaj
Uspješno održan Sajam karijera 2024.
S velikim zadovoljstvom objavljujemo da je Sajam karijera 2024., održan u utorak 23. travnja 2024. pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, bio veliki uspjeh s mnogobrojnim studentima koji su iskoristili priliku za informiranje i umrežavanje. Glavni događaj uključivao je informativne štandove različitih poduzeća i organizacija te popularni Career Speed Dating.

Ljetna škola hrvatskog i njemačkog...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, u suradnji s Fachhochschule Burgenland GmbH- Eisenstadt iz Austrije, i ove godine organizira  Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika . Ljetna škola traje 2 tjedna uz raznolik program nastave jezika, kulture, predavanja o hrvatskom i austrijskom gospodarstvu, kulturi i književnosti, interkulturalnim razlikama, učenje u tandemu, terensku nastavu, radionice te izlete i filmske večeri. Nastava jezika izvodi se na različitim razinama te se polaznici raspoređuju na temelju njihova prethodna poznavanja jezika.

Prva pulska studentica u europskom...
Studentica druge godine diplomskog studija anglistike i talijanistike Antonela Basaneže imala je čast biti izabrana da 8. i 9. travnja u Bruxellesu sudjeluje u projektu ConSiMium kao dio šesteročlanog hrvatskog tima studenata, jednog od ukupno 27 nacionalnih timova iz članica Europske unije.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Menadžerica godine Arijela Draguzet
Nekadašnja studentica Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" pri Sveučilištu J. Dobrile u Puli, danas uspješna brokerica u osiguranju Arijela Draguzet, je od strane Hrvatske udruge poslovnih žena Krug primila nagradu za menadžericu godine za 2023. godinu.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Radionice Festivala znanosti - UNIPU
Ovogodišnje radionice Festivala znanosti koje organiziraju profesori i studenti Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i Fakulteta prirodnih znanosti i održavat će se od utorka 23.04. do četvrtka 25.04.2024. u prizemlju zgrade Rektorata. Očekujemo dnevno oko 150 djece rane i predškolske dobi i učenika osnovnih škola za koje smo pripremili radionice koje će se izvoditi od 8 do 13 sati svaki dan. Tema ovogodišnjeg Festivala je Inteligencija, a naših radionica Mekušci – Inteligentna rješenja u službi očuvanja i Pamet u dubinama: Istraživanje inteligencije morskih životinja.   Veselimo se Vašem dolasku!  

Autor: Dina Cvek Zubaj
Student Week 2024 - press konferencija
Pozivamo Vas na  press konferenciju  u organizaciji  Studentskog zbora Sveučilišta  Jurja Dobrile u Puli i  Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli  koja će se održati u  ponedjeljak 22. travnja 2024. s početkom u 12.30 h  povodom organizacije manifestacije  Drugi humanitarni studentski tjedan od 21-26. travnja 2024. godine . Konferencija će se održati na prostorima „Studentskog trga“, odnosno ispred Studentskog restorana (adresa  Preradovićeva 9A, Pula ).

Autor: Dina Cvek Zubaj
Sajam karijera 2024
Pozivamo Vas na Sajam karijera 2024 koji će se održati u utorak, 23. travnja 2024. godine, s početkom u 10 sati, u zgradi Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Ovo je prilika koja će mladima omogućiti da istraže raznolike karijerne mogućnosti i stvore korisne kontakte s vodećim tvrtkama i organizacijama. Sajam će službeno otvoriti prof. dr .sc. Mirjana Radetić-Paić, prorektorica za akademska pitanja, upise i potporu studentima.    

Autor: Dina Cvek Zubaj
Vrijedna donatorska suradnja...
U suradnji s humanitarnom organizacijom  Inner Wheel Klub Pula, u povodu Svjetskoga dana činjenja dobrih djela koji se obilježava 14. travnja, a na inicijativu Odsjeka za anglistiku, studenti Filozofskoga fakulteta donirali su ukupno stotinu dječjih knjiga na hrvatskome, talijanskome, slovenskome i engleskome jeziku Odjelu pedijatrije pulske Opće bolnice.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Drugi Humanitarni student week 21-26....
Dragi studenti i sveučilištarci, S uzbuđenjem predstavljamo program za ovogodišnji humanitarni STUDENT WEEK! Pridružite nam se u nadolazećim događajima dok zajedno stvaramo pozitivan utjecaj i pružamo podršku najpotrebnijima. PROGRAM: ⛹ nedjelja 21.04. SVEUČILIŠNI SPORTSKI TURNIR (futsal, košarka i odbojka na pijesku) - Sportski centar Verudela, 10:00-18:00h Prijavi svoj tim i pobjedi! ponedjeljak 22.04. PLEŠEMO NA STUDENTSKOM TRGU (Plesna škola za početnike pod vodstvom Fabrisa Radina iz plesnog centra “Studio”)  - Studentski trg, 13:00h Prijavi se i osiguraj si mjesto! ponedjeljak 22.04. KVIZ ZNANJA S KREŠIMIROM SUČEVIĆEM MEĐERALOM - Studentski trg, 20:00h  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Plešemo na Studentskom trgu!
Dragi studenti i sveučilištarci, U sklopu STUDENT WEEK-a, Odbor za mentalno zdravlje organizira plesnu školu za početnike pod vodstvom Fabrisa Radina iz Plesnog Centra "Studio". Kada? Ponedjeljak 22.04.2024. u 13h Gdje?  Studentski trg Bez obzira jeste li potpuni početnik ili već imate neko iskustvo u plesu, ovo je prilika za vas! Što vas očekuje na  eventu?  Učenje osnovnih koraka Bachate i Salse  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Poziv na Sveučilišni sportski turnir...
Dragi studenti i sveučilištarci, pozivamo Vas na Sveučilišni sportski turnir 21. travnja 2024. koji se organizira u sklopu 2. Humanitarnog student week-a u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Puli i Kluba studenata povijesti - ISHA Pula. Sportovi u kojima organiziramo natjecanje su futsal (4+1), košarka (3 na 3) i odbojka na pijesku (2 na 2), a koristimo prostore Sport centra Verudele (Park Plaza Resort) i Verudela sport (za futsal). Kotizacija će se upotrijebiti isključivo kao donacija humanitarnim udrugama za koje Studentski zbor prikuplja sredstva i iznosi 30€ za futsal, 15€ za košarku i 10€ za odbojku na pijesku. Prikupljaju se sredstva za Dječji dom Ruža Petrović, Društvo multiple skleroze Istre, Udrugu Institut Pula, Sigurnu kuću Istre i Udrugu ruka-šapi.

EDIH Adria edukacija "Primjena...
EDIH Adria edukacija "Primjena umjetne inteligencije u medicini" održana je 10. travnja 2024. godine u Coworkingu centru Pula od strane doc. dr. sc. Ivana Lorencina, zaposlenika Fakulteta informatike u Puli Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Interes medicinskog osoblja za podršku u dijagnostici, prevenciji i komunikaciji s pacijentima raste, što je bilo očito jučer u našem Coworking centru Pula na edukaciji koju je održao docent Ivan Lorencin s Fakulteta informatike, u sklopu projekta EDIH Adria. Tema edukacije bila je "Primjena umjetne inteligencije u medicini".

Autor: Renata Šamo
Plenarno izlaganje na Državnom skupu
Na poziv Agencije za odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Renata Šamo održala je plenarno izlaganje  Znanstvena istraživanja i nastavna praksa u začaranom krugu vrednovanja  u sklopu redovitog Državnog skupa profesora engleskog jezika. Skup je održan 4. i 5. travnja u Brelima, a ostali plenarni izlagači bili su: izv. prof. dr. Justin Reich (MIT, SAD),  James W. Keyes (utemeljitelj zaklade  Education is Freedom , SAD),  dr. sc. Siobhán Keenan Fitzgerald (Dublin City University), prof. dr. sc. Monika Kavalir (Filozofski fakultet u Ljubljani) i prof. dr. sc. Višnja Pavičić Takač (Sveučilište J. J. S. u Osijeku). Središnja tema ovogodišnjeg skupa bila je vrednovanje u nastavi engleskog jezika.

Natječaj za dodjelu stipendija...
Raspisuje se Natječaj za dodjelu stipendija studentima s invaliditetom Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2023./2024. Stipendije se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: Prva kategorija  – studenti koji upisuju prvu godinu studija na prvoj razini studija (dvije stipendije) i  Druga kategorija  – studenti viših godina studija na obje razine studija te studenti koji upisuju prvu godinu druge razine studija (tri stipendije).

Autor: Dina Cvek Zubaj
Europska priča o IZBORIMA - poziv na...
Ususret izborima za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja 2024., Europski parlament u svim državama članicama, pa tako i u Hrvatskoj, na razini cijele države provodi institucionalnu kampanju  #IskoristiSvojGlas , koja za cilj ima potaknuti građane s pravom glasa da sudjeluju na izborima i tako pomognu odrediti smjer kojim će Unija ići idućih pet godina.

Predstavljanje Infobipovih...
Infobip je predstavio inovativni projekt IPCEI-CIS kao dio IPCEI Cloud inicijative, ciljajući na unapređenje globalne konkurentnosti EU u cloud uslugama. Ova platforma sljedeće generacije integrira umjetnu inteligenciju, optimizira energetsku potrošnju i promiče digitalnu transformaciju. Fakultet informatike Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli s ostalim europskim partnerima sudjeluje u projektu globalne komunikacijske platforme sljedeće generacije IPCEI-CIS. Dekan Fakulteta informatike u Puli, Darko Etinger, istaknuo je ulogu fakulteta u podizanju sposobnosti mladih istraživača i uključivanju u rješavanje optimizacijskih problema vezanih za cloud platforme. Projekt uključuje prestižne europske partnere i ima podršku Vlade RH, teži postati primjer suradnje u edukaciji i istraživanju na razini EU.

Privremena rang lista studentica i...
Povjerenstvo za provedbu Natječaja za dodjelu jednokratne novčane pomoći studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa nakon pregleda cjelokupne dokumentacije utvrdilo je Privremenu Rang listu studentica i studenata koji ostvaruju pravo na jednokratnu novčanu pomoć zbog slabijeg socio-ekonomskog statusa. Studentice i studenti koji nisu ostvarili pravo na novčanu pomoć mogu podnijeti pisani prigovor elektroničkom poštom s naznakom „Prigovor na Natječaj za dodjelu novčane pomoći“ na adresu:  uredrri@unipu.hr  u roku od osam (8) dana od dana objave Privremene rang liste na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Raspisuje se Natječaj za dodjelu...
Raspisuje se Natječaj za dodjelu rektorove nagrade najuspješnijim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2022./2023. koji su se istaknuli ostvarenim uspjehom na studiju, nastavnim i izvannastavnim aktivnostima i ostvarenim postignućima. Rektorova nagrada dodjeljuje se po jednom studentu svake sastavnice, a prijavu na natječaj mogu podnijeti student osobno ili čelnik sastavnice uz prethodnu suglasnost studenta. Rok za prijavu je deset (10) dana od dana objave Natječaja.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Otvoren natječaj za doktorske studije...
Sveučilište u Ljubljani traži motivirane mlade istraživače da se pridruže njihovom sveučilištu pod nadzorom renomiranih mentora. Nude više od 100 financiranih doktorata znanosti, pozicije koje osiguravaju punu plaću i pogodnosti za doktorande. Uz 22 doktorska studijska programa i više od 2.200 doktorskih studenata, Sveučilište u Ljubljani najveća je istraživačka institucija u Sloveniji. Pozicije mladih istraživača u potpunosti su financirane, a studentima pružaju izazovno okruženje za obuku, istraživačke objekte svjetske klase, okruženje za suradnju, rad u međunarodnoj zajednici, izvrsne prilike za karijeru i jasan sustav mentorstva. Ljubljana nudi ne samo visoko priznato istraživačko područje, već uživa i izvrsnu reputaciju među 10 najsigurnijih zemalja. Kandidati s magisterijem (studijski program s kojim se upisuje doktorski studij) i odličnim znanjem engleskog jezika mogu se prijaviti za pozicije mladih istraživača.

Natječaj za dodjelu stipendija...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 21. ožujka 2023. godine raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2023./2024. Natječaj za dodjelu stipendija provodi se sukladno odredbama Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, objavljenom na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Promocija će se održati u subotu,  23. ožujka, u 12h u dvorani Pula u zgradi FET-a pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, na adresi Preradovićeva 1/1. 

Poziv na predavanje prof. dr. sc. R....
Na poziv Centra za jezična istraživanja Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Renata Šamo, u suradnji s dr. sc. Davorkom Rujevčan, održat će  u podne 25. ožujka  predavanje  Analiza teksta uz pomoć alata Coh Metrix  namijenjeno studentima i nastavnicima jezičnih studija.

Autor: Rozana Veselica Celić
Clanstvo u prestiznoj EURASHE mrezi
Pri glavnoj skupstini organizacije EURASHE, Sveuciliste Jurja Dobrile u Puli odabrano je kao clan navedene mreze. EURASHE mrezu cini vise od 60 organizacija iz zemalja Europske unije, Europe ali i sire. Mreza okuplja preko 550 institucija visokog obrazovanja ciji clanovi mogu biti redovni, pridruzeni ili pripojeni. Nase je Sveuciliste je prihvaceno kao redovan clan EURASHE mreze za 2024. godinu. Vise informacija o mrezi potrazite na slijedecoj poveznici: www.eurashe.eu

Autor: Dina Cvek Zubaj
Koncert zborske glazbe
  Muzička akademija u Puli poziva na Koncert zborske glazbe koji će se održati u utorak, 19. ožujka 2024., s početkom u 19.00 sati, u Koncertnoj dvorani Muzičke akademije (Dom hrvatskih branitelja, 1. kat).  

Nicoletta Balija: praktično o...
U utorak, 12. ožujka, na Odsjeku za anglistiku održano je zanimljivo i korisno predavanje o prevođenju. Bilo je zamišljeno kao uvod u stručnu praksu za studentice prevoditeljskog smjera diplomskog studija Engleski jezik i književnost, ali i orijentacija za studente treće godine, koji će se ubrzo opredijeliti za studijski smjer. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
CONTRAPUNCTUS
Muzička akademija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u 2024. godini pokreće natjecanje iz harmonije i polifonije – ContraPunctus. Natjecanje je međunarodnog karaktera i namijenjeno je učenicima srednjih glazbenih škola, koji se mogu okušati u tri discipline: harmonija, harmonija na klaviru i polifonija.

Natječaj za dodjelu jednokratne...
Na temelju članka 12. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 2. Odluke o dodjeli jednokratnih novčanih pomoći studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 12. ožujka 2024. godine raspisuje Natječaj za dodjelu jednokratne novčane pomoći studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.  Iznos jednokratne novčane pomoći po studentu iznosi: 540,00 EUR . Broj jednokratnih novčanih pomoći: 25 .

Autor: Dina Cvek Zubaj
Online otvoreni sat online studija...
Naši online studiji održat će prvi ovogodišnji online otvoreni sat. Sat će se održati 14. ožujka u 18h putem Zoom-a. Predstavnici studija održat će kratko predavanje te odgovoriti za sva pitanje u vezi studija. https://us02web.zoom.us/j/82016230410?pwd=cVZXK0haWFZkdjR3bE9HTzNqQ0hCdz09 Meeting ID: 820 1623 0410 Passcode: 300078  

Autor: Dina Cvek Zubaj
Sretan Međunarodni dan žena!
Svim djelatnicama, studenticama i suradnicama čestitamo Međunarodni dan žena!

Pridružite se Digitalnom Inovacijskom...
Drage studentice i studenti, pozivamo vas da se pridružite Digitalnom Inovacijskom Inkubatoru powered by Hrvatski Telekom i doživite iskustvo koje će vam pomoći unaprijediti osobne i profesionalne vještine.

Proslava otvorenja „Kluba studenata...
Povodom osnivanja Kluba studenata Istre na dan 7. ožujka s početkom u 20h održat će se svečano otvorenje u prostorijama Shipyard puba, na adresi Ul. Svetog Teodora 1 u Puli. Početak rada Kluba studenata obilježit će uz degustaciju tradicionalnih istarskih proizvoda.

Pridružite se Digitalnom Inovacijskom...
Drage studentice i studenti, pozivamo vas da se pridružite Digitalnom Inovacijskom Inkubatoru powered by Hrvatski Telekom i doživite iskustvo koje će vam pomoći unaprijediti osobne i profesionalne vještine. Svi zainteresirani mogu se pridružiti organizatorima na uvodnom online predstavljanju Digitalnog inovacijskog inkubatora na kojem će Vam se pobliže pojasniti struktura projekta te odgovoriti na sva dodatna pitanja. Online prezentacija održat će se 5. 3. 2024. s početkom u 11:15 sati, a pristupiti joj možete putem Zoom poveznice: https://us06web.zoom.us/j/85183837337 .

Natječaj za odabir studenta/ice -...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli raspisuje natječaj za odabir studenta/ice kao ispomoć u Uredu za komunikacije, brendiranje i odnose s javnošću. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Međunarodni dan žena u znanosti -...
9. veljače 2024. godine, djelatnice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, izv. prof. dr. sc. Emina Pustijanac, dekanica Fakulteta prirodnih znanosti, i izv. prof. dr. sc. Ines Kovačić, predstojnica Odsjeka za razrednu nastavu Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, gostovale su u emisiji "Dobro jutro, Istra" na Hrvatskom radiju - Radio Pula povodom Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti koji se obilježava 11. veljače.

Novi sveučilišni kampus u Puli:...
Svečano otvaranje nekadašnje Mornaričke bolnice u Puli kao novog sveučilišnog kampusa obilježi t   ć e značajan dan za  Grad, Istarsku županiju, Republiku Hrvatsku  i Sveučilište u Puli.  Ova impresivna investicija preobrazila je bivšu bolnicu u suvremeni edukacijski centar (obogaćen novom dodanom vrijednošću, kvalitativno i kvantitativno predstavljajući najveću društvenu nadogradnju u posljednjih nekoliko desetljeća) koji će obogatiti akademsku zajednicu i donijeti brojne pogodnosti Gradu, Županiji, Sveučilištu i Hrvatskoj. Osobna mi je čast i zadovoljstvo, da kao rektor Sveučilišta, mogu svjedočiti ostvarenju jednog od glavnih ciljeva iz Programa rektora 2022.-2025. koji će potaknuti ostvarivanje i drugih ciljeva iz Programa, poput izgradnje poduzetničkog sveučilišta i izgradnju međunarodnih akademskih alijansi s Sveučilištem u Puli kao partnerom.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Važnost i cilj Pokretanja newslettera...
Dragi studenti, kolege i prijatelji Sveučilišta u Puli, s velikim Vam zadovoljstvom najavljujem pokretanje našeg sveučilišnog newslettera! Ovaj korak predstavlja značajan napredak u našim nastojanjima da poboljšamo komunikaciju i ojačamo povezanost sa svima nama koji radimo i živimo uz Sveučilište u Puli.

Autor: Dina Cvek Zubaj
UniSportHR Snow - studentice UNIPU-a...
Prvo izdanje UniSportHR Snow ,   nacionalne završnice u zimskim sportovima održalo se 1. i 2. veljače na Platku u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Studentski centar u suradnji s Radio Pulom poziva redovite studentice i  studente na Audiciju

Autor: Dina Cvek Zubaj
Noć muzeja u Sveučilišnoj knjižnici u...
Sveučilišna knjižnica u Puli i ove se godine uključila u manifestaciju Noć muzeja koja se održava u petak 26. siječnja 2024. godine od 18 sati do ponoći. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Dio hrvatske delegacije u Tbilisiju
Naše znanstvenice  prof. dr. sc. Renata Šamo  i  izv. prof. dr. sc. Marina Diković , skupa s izv. prof. dr. sc. Daliborkom Luketić sa Sveučilišta u Zadru, u svojstvu članica ekspertne skupine prisustvovale su sastanku konzorcija međunarodnog projekta PROFFORMANCE Plus od 16. do 18. siječnja ove godine u Tbilisiju (Gruzija).

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Stipendija iz Fonda “Zlatko i Joyce...
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti ovlaštena je institucija za predlaganje kandidata za dodjeljivanje stipendije iz Fonda “Zlatko i Joyce Baloković Scholarship Fund” za poslijediplomski studij na Sveučilištu Harvard. Stipendija se dodjeljuje studentima iz Republike Hrvatske za studiranje na bilo kojoj školi ili odjelu Sveučilišta Harvard. Nakon prijedloga Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, nadležni organ Sveučilišta Harvard potvrđuje kandidate, dozvoljava upis i određuje visinu stipendije. Postupak upisa na Sveučilište Harvard obavlja sam kandidat u jesen prije objavljivanja natječaja za stipendiju.

Studenti Muzičke akademije u Puli na...
U srijedu, 17. siječnja, u zgradi Muzičke akademije u Zagrebu održan je Međunarodni rođendan umjetnosti, manifestacija koja se na ovaj datum obilježava diljem svijeta.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Konferencija Srce DEI 2024
Konferencija Srce DEI 2024 održat će se od 1 6. do 18. travnja 2024. godine na dvije lokacije: 16. travnja u prostorima Srca u Ulici Josipa Marohnića 5, te 17. i 18. travnja na adresi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, u Ulici Radoslava Cimermana 88. Preliminarni program

Obavijest o natječaju za 29. Izdanje...
U ime Međunarodnog centra za kulturu u Krakovu obavještavamo o natječaju za 29. izdanje stipendije poljskog Ministarstva kulture i nacionalne baštine “Thesaurus Poloniae”. Stipendija “Thesaurus Poloniae” namijenjena je stranim znanstvenicima koji provode istraživanja na području kulture, povijesti i multikulturalne baštine Poljske i srednje Europe. Kvalificirani sudionici su pozvani na tromjesečni istraživački boravak u Krakovu tijekom kojeg im je osiguran smještaj, atraktivna stipendija, naknada putnih troškova I pomoć u provođenju istraživanja. Prijave traju do 30. siječnja 2024. godine. Poziv za prijave možete pronaći na ovoj  poveznici .

Autor: Dina Cvek Zubaj
Terenska nastava: posjet studenata...
„Milo Manara: Između literature, stripa i filma“ u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca U sklopu dvaju kolegija, Film i multimodalne kompetencije i Engleski jezik, naši studenti 18. prosinca 2023. g. posjetili su izložbu „Milo Manara: između literature, stripa i filma“ u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca.  

Autor: Dina Cvek Zubaj
Prevoditeljska praksa za angliste na...
Studentice druge godine diplomskog studija (prevoditeljski smjer) obavile su Stručnu praksu 2 sudjelujući u pripremi i programu 29. Sajma knjiga u Istri uz pomoć nositeljice kolegija doc. dr. sc. Katje Dobrić Basaneže. 

Konačni rezultati dopunskih izbora za...
Konačna lista u postupku dopunskih izbora za Studentski zbor u akademskoj godini 2023.2024.: Predstavnice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli: Marija Plivelić Dajana Lupić Predstavnica Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković u Puli: Sunčica Jakopović  

Autor: Dina Cvek Zubaj
Britanske stipendije za studente
Ugledna zaklada  British Scholarship Trust  objavila je natječaj za stipendiranje studenata na britanskim sveučilištima u akademskoj godini 2024./2025.

Poetsko-glazbeni recital studenata,...
12. prosinca u 12.30 sati, na Filozofskom fakultetu, u Dvorani Slavka Zlatića, održat će se poetsko-glazbeni recital. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Traži se student/ica za rad u odjelu...
Pozivaju se zainteresirani studenti za obavljanje administrativnih poslova u odjelu računovodstva da dostave svoju prijavu i životopis na adresu e-pošte:  CentarKarijera@unipu.hr   sa naznakom "Javni poziv za administrativne poslove u računovodstvu".

Natječaj za dodjelu nagrada Hrvatske...
Odbor za nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti raspisao je Natječaj za dodjelu nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Odlukom Skupštine Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti ustanovljene su nagrade koje će se dodjeljivati domaćim i inozemnim autorima za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj čija su djela doprinos od iznimnog i trajnog značenja za Republiku Hrvatsku. Nagrade se mogu dodijeliti domaćim i inozemnim autorima koji nisu članovi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Nagrade se dodjeljuju za djelo nastalo u razdoblju od pet godina prije raspisivanja natječaja. Nagrade se ne dodjeljuju za životno djelo ni za djelovanje u nekom području.

Privremeni rezultati dopunskih izbora...
Izbori su održani u online obliku putem studentskog intraneta Sveučilišta Jurja Dobrile. Rezultati izbora slijede u nastavku: U izbornoj jedinici "Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković u Puli " izborima je pristupilo ukupno 63 birača.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
UNIPU u pohodu na Student Esports...
  Popularno studentsko natjecanje u igranju video igara ušlo je u svoju jubilarnu petu sezonu. Novi fakulteti, nova rivalstva i preko 350 studenata u borbi za titulu najboljeg studentskog esport tima. Početak svake akademske godine ujedno označava i početak aktivne pripreme studenata za novu sezonu nadolazećih esport natjecanja. Jedno od njih je i studentsko natjecanje pod nazivom Student Esports Tournament poznatije kao SET. Peta sezona SET-a donosi promjene u strukturi samog natjecanja. SET je prestao biti pentatlon, a fakulteti od sada prijavljuju zasebne timove za četiri poznate video igre, a to su Rocket League, Valorant, CS2 i League of Legends.

JAVNI POZIV za prijavu kandidata za...
Na temelju članka 15. stavka 2. Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (NN 119/22) i članka 29. stavka 7. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Marinko Škare raspisuje JAVNI POZIV za prijavu kandidata za izbor predsjednika Sveučilišnog vijeća Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Rok za podnošenje prijedloga je 30 dana od dana objave ovog javnog poziva na mrežnim stranicama Sveučilišta, a prijave se podnose u elektroničkom obliku na adresu elektroničke pošte:  ured@unipu.hr  ili prijavom na adresu: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Rektorat, Zagrebačka 30, 52100 Pula, s oznakom: „Prijava kandidata za izbor predsjednika Sveučilišnog vijeća“.  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Promocija sveučilišnog udžbenika na...
Promocija sveučilišnog udžbenika na talijanskom jeziku za studente, odgajatelje, učitelje i nastavnike Pedagogia inclusiva per insegnanti ed educatori, autorica prof. dr. sc. Mirjane Radetić-Paić i dr. sc. Vanje Marković   Dana 6. prosinca 2023.god u Zajednici Talijana u Puli – Circolo s početkom u 12 sati bit će predstavljen sveučilišni udžbenik Pedagogia inclusiva per insegnanti ed educatori, autorica prof. dr. sc. Mirjane Radetić-Paić i dr. sc. Vanje Marković.

Autor: Rozana Veselica Celić
Održan Info dan Obzor Europa programa
U petak, 17. studenog, 2023. godine se pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli održao informacijski dan programa Obzor Europa, od strane Agencije za mobilost i programe Europske unije. Program je uključio prezentaciju osnovnih pojmova i načela EU i Obzor Europa projekata i prijava, uz prezentaciju i iskustva izrada  prijava projektnih prijedloga. Također su održane paralelne sesije za pojedinačne klastere koje su bile iznimno dobro posjećene. Zahvaljujemo se Agenciji na dolasku i predstavljanju programa, te se nadamo uspješnim budućim projektnim prijavama.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Izbori za predstavnike u Studentskom...
Poštovani studenti, izbori za predstavnike u Studentskom zboru Sveučilišta su započeli putem Studentskog Intraneta na ovoj poveznici: https://student.unipu.hr/student/ankete i traju do 5. prosinca u 15:00 sati.  Studenti Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" mogu odabrati jednog kandidata za kojega žele da bude predstavnik Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Studentskom zboru Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Svi studenti Sveučilišta mogu odabrati dva kandidata za koje žele da budu predstavnici zajedničke liste Sveučilišta u Studentskom zboru Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Pulski studenti sportaši nastupali na...
World Inter-University Championship u Parizu oborio rekord od 4000 učesnika!   World Inter-University Championship - Pariz Studenti sportaši Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli nastupili su na  8. Svjetskom međusveučilišnom prvenstvu  -  8th  World Inter-University Championships   (WIUC) koje se od 1. do 5. studenog 2023. održalo u Parizu .   WIUC predstavlja najveće i najbolje sveučilišno natjecanju izvan sustava FISU-a i EUSA-e koji organiziraju Univerzijadu i Europske sveučilišne igre. U Parizu je nastupilo rekordnih 4000 natjecatelja sa 70-ak sveučilišta iz gotovo 30 zemalja koji su se natjecali u 12 sportskih disciplina.

Dopunski izbori za članove...
Lista kandidata u postupku dopunskih izbora za Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj 2023./2024. godini: IZBORNA JEDINICA – SVEUČILIŠTE JURJA DOBRILE U PULI Dajana Lupić, studentica Muzičke akademije u Puli Marija Plivelić, studentica Filozofskog fakulteta u Puli uživa podršku Kluba studenata povijesti ISHA Pula uživa podršku Udruge studenata azijskih studija TSURU Moris Nikolić, student Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Pula

Djelatnice Sveučilišta Jurja Dobrile...
Djelatnice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, izv. prof. dr. sc. Ines Kovačić i izv. prof. dr. sc. Emina Pustijanac sudjelovale su na edukaciji i radu na suvremenoj opremi ispitivanja mikroplastike i nanočestica ''Training and Capacity Building Workshop on Nanobiotechnology'' u Italiji, na prestižnoj znanstvenoj ustanovi Joint Research Center Ispra.

Republika Hrvatska jedna je od...
Izvor fotografije: https://global.ucf.edu/linkages/eeli/

Autor: Dina Cvek Zubaj
Dani otvorenih vrata Sveučilišta...
Dani otvorenih vrata 2023. održat će se 23. i 24. studenog u dvorani Pula u zgradi FET-a.  Panel diskusija otvorena je za širu javnost dok je predstavljanje fakulteta pretežito namijenjeno učenicima, studentima i roditeljima. Facebook događaj:  https://fb.me/e/V2WmQN4r

JAVNI POZIV STUDENTIMA ZA IZBOR...
Medicinski fakultet  u Puli raspisuje Javni poziv za izbor dva (2) demonstratora/ice u akademskoj godini 2023./2024. na sljedećem kolegiju:   Osnove zdravstvene njege – 2 izvršitelja/ice   Za demonstratora/icu može biti imenovan/a student/ica   Medicinskog fakulteta u Puli ako ispunjavaju  sljedeće uvjete:   da ima status studenta na razini studija na kojoj se izvodi kolegij na kojemu je demonstrator ili višoj razini studija da je ostvario/la ukupan prosjek ocjena 3,5 tijekom studija, a iz kolegija za koji se vrši imenovanje najmanje vrlo dobar (4) da je tijekom studiranja pokazivao/la interes za kolegij/područje na koji se prijavljuje te stekao/la nužne kompetencije za izvršavanje obveza studenta/ce  demonstratora/ice.

Nova generacija upisanih studenata i...
U petak 10. studenog 2023. godine na doktorski studij Nove paradigme obrazovanja pri Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli upisana je druga generacija studenata i studentica. Studijski program traje 3 godine (6 semestara), a studenti i studentice po završetku stječu akademski stupanj doktor/doktorica znanosti (dr. sc.) iz područja društvenih znanosti, znanstveno polje pedagogija. Studij nudi dva modula: Odgoj i obrazovanje za održivi razvoj te Inkluzivnost u odgoju i obrazovanju na kojima su angažirani vrsni profesori i profesorice iz zemlje i inozemstva. U petak je sve upisane studente i studentice pozdravila dekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti prof. dr. sc. Iva Blažević poželjevši im uspjeh u studiranju.

Natječaj za odabir studenta/ice -...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli raspisuje natječaj za odabir studenta/ice kao ispomoć u Uredu za komunikacije, brendiranje i odnose s javnošću.

Grad Pula objavio natječaj za dodjelu...
Prijave na natječaj za dodjelu studentskih stipendija dostavljaju se isključivo u elektroničkom obliku putem e-prijavnice (elektronički sustav prijavljivanja), bez potrebe podnošenja i slanja prijavnice i dokumenata u papirnatom obliku (osim u iznimnim slučajevima na zahtjev Grada), a što će uvelike olakšati prijavu svim studentima kojima je osigurana i korisnička podrška tijekom prijavljivanja i korištenja e-prijavnice.  

Autor: Dina Cvek Zubaj
Online otvoreni sati svih fakulteta...
U tjednu 13. do 17. studenog 2023. godine , Sveučilište Jurja Dobrile u Puli održat će online otvorene sate svih fakulteta, posvećene maturantima, ali i svim drugim zainteresiranim učenicima i studentima, a i njihovim roditeljima.     

Studenti ocijenili nastavnike...
Ured za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete i strateško planiranje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, sukladno Pravilniku o provedbi studentske procjene kvalitete nastavnika i kolegija, proveo je studentsku procjenu kvalitete nastavnika i kolegija za ljetni semestar 2022./2023 u periodu od 21. svibnja do 16. lipnja 2023. godine. Za provedbu evaluacije korištena je jedinstvena sveučilišna anketa, a izvršeno je ukupno 5516 evaluacija. U istraživanju je sudjelovalo sedam sastavnica Sveučilišta: Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković" (FET), Filozofski fakultet (FFPU), Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti (FOOZ), Tehnčki fakultet u Puli (TFPU), Fakultet informatike (FIPU), Muzička akademija (MAPU), Fakultet prirodnih znanosti (FPZ) te samostalni studij Dizajna i audiovizualnih komunikacija (DAK). Obzirom na specifičnosti Medicinskog fakulteta u Puli, anketiranje je odrađeno po završetku turnusne nastave.

Održana završna konferencija...
Konferencija se održala 8. studenog u Circolu u Puli i trajala je čitavo poslijepodne pa sve do večernjih sati. Publika je imala priliku poslušati različita i zanimljiva predavanja domaćih i stranih profesora. U publici su bili i studeni iz Kopra. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Informativni dan za roditelje -...
Informativni dan za roditelje održat će se u petak, 10. studenog 2023. godine od 15h do 17.30h u foajeu FET-a.      

Autor: Dina Cvek Zubaj
Gostovanje predstave - Čitač ljudi
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli ugostit će predstavu Čitač ljudi, produkcije Teatra Fort Forno. Predstava će se u suradnji s Teatrom Naranča, odigrati u prostoru DKC-a, 8. studenog u 11h. Namijenjena je pretežito studentima FOOZ-a i Dizajna, ali svi studenti i profesori koji žele doći, mole se da dolazak prethodno najave na e-mail dcvekzuba@unipu.hr kako ne bi došlo do gužve.     

Autor: Rozana Veselica Celić
Poziv na Sveučilišni info dan...
Poštovane/i, Agencija za mobilnost i programe EU organizira informativni dan programa Obzor Europa, u petak, 17.studenog, 2023. godine, na našem Sveučilištu. Program Obzor Europa je najveći program EU posvećen znanosti i inovacijama. U nastavku slijedi program informativnog dana:  Program info dana - OBZOR Europa . Prijave su obavezne za sve sudionike, te Vas molimo da se prijavite na slijedećoj poveznici ovdje .  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Raspisuju se dopunski izbori za...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 03. studenog 2023. godine donio je Odluku o raspisivanju dopunskih izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2023./2024. Izbori za Studentski zbor održati će se dana 04. i 05. prosinca 2023. godine putem UNIPU studentskog intraneta, poveznica sa anketom za glasovanje biti će naknadno objavljena na oglasnim pločama sastavnica i novostima sveučilišta. U izborima za Studentski zbor na razini Sveučilišta imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti Sveučilišta, dok na razini sastavnice imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti sastavnice.

Poziv na Panel diskusiju – U potrazi...
Veleposlanstvo Kraljevine Danske poziva na seriju događanja u Puli 30. i 31. listopada 2023. pod nazivom 'Tragovi Danske u Puli'. Serija događanja publici će otkriti koje su to povijesne veze koje grad Pula i kraljevina Danska njeguju, gdje su te veze danas te gdje i kakve planiraju biti.

prof. dr. sc. Robert Matijašić...
Fotografija: istra24   Prof. dr. sc. Robert Matijašić  odlikovan je za izniman doprinos i osobite zasluge ostvarene znanstveno-istraživačkim radom na područjima arheologije, stare povijesti i latinske epigrafije hrvatskoga prostora u antici.  

Rektor Sveučilišta prof. dr. sc....
Na listi najcitiranijih znanstvenika u 2022. godini 108 znanstvenika je iz Hrvatske, a jedno od Sveučilišta je i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
„ZLATNA KORA“ – ARCA 2023.
U organizaciji Hrvatske zajednice inovatora od 12. do 14. listopada 2023.   u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Gradu Zagrebu održala se 21. međunarodna izložba inovacija ARCA 2023. Između više od 200 inovacija i novih tehnologija iz gotovo svih područja ljudskog rada, od industrije do svakodnevnice,   Istarska županija imala je 11 predstavnika u nekoliko kategorija koji su osvojili izuzetan rezultat te kući donijeli čak 7 nagrada - 1 zlatnu, 1 srebrnu i 5 brončanih medalja!

Umrežavanje s američkim sveučilištima...
U ime Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli  prof. dr. sc. Renata Šamo  sudjelovala je u Zagrebu 9. listopada na susretu s predstavnicima sedam sveučilišta i koledža iz različitih dijelova Sjedinjenih Država.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Postupak reakreditacije Sveučilišta,...
Dragi studenti, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli prolazi postupak reakreditacije, koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu naše visoko učilište posjetit će Stručno povjerenstvo. Obvezan su dio protokola posjeta odvojeni sastanci s upravom visokog učilišta, predstavnicima nastavnog osoblja i studentima. Ljubazno Vas molimo da se u utorak, 24. listopada 2023. g . s početkom u 12:00 sati u studentskoj dvorani u prizemlju studentskog doma - Paviljona 1 u što većem broju odazovete na sastanak sa Stručnim povjerenstvom koje bi željelo čuti i vaš glas. Više o samom postupku reakreditacije možete pronaći na mrežnoj stranici Agencije za znanost i visoko obrazovanje ili na sljedećoj poveznici

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli na...
Na listi najcitiranijih znanstvenika u 2022. godini 108 znanstvenika je iz Hrvatske, a jedno od Sveučilišta je i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.  Lista je napravljena temeljem studije istraživača sa Stanforda. Jedna lista podrazumijeva najcitiranije znanstvenike u 2022. godini, a druga lista najcitiranije znanstvenike tijekom čitave znanstvene karijere.  Na listi za 2022. godinu, 108 znanstvenika je iz Hrvatske, a jedan od znanstvenika je profesor sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”. Riječ je o rektoru Sveučilišta, prof. dr. sc. Marinku Škare. 

ODRŽANA EDUKACIJA ZA NENASTAVNO I...
Nakon prošlotjedne edukacije za sve nastavnike Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održana je edukacija i za nenastavno i administrativno osoblje sveučilišta pod nazivom „Studenti s invaliditetom - pristup informacijama i uslugama“ čime su educirani svi djelatnici sveučilišta koji na različite načine dolaze u kontakt sa studentima, a s ciljem izjednačavanja mogućnosti studiranja svim studentima koji imaju teškoće u realizaciji svakodnevnih akademskih obveza. Sadržaj i očekivani ishodi edukacije, između ostalog, odnosili su se na osiguranje inkluzije i potpore studentima s invaliditetom u visokom obrazovanju u najširem smislu, opisivanje i prepoznavanje pojedinih teškoća u pristupu informacijama i uslugama u različitim uredima, knjižnicama i na mrežnim stranicama karakterističnih za pojedina obilježja invaliditeta studenata te mogućnosti poboljšanja.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Dani turizma na FET-u
FinTur udruga studenata za financije i turizam u suradnji s Fakultetom ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" i ove godine obilježava dane turizma! Obilježavanje dana turizma ove godine za cilj ima ukazati na povezanost razvoja turizma i prostornog planiranja, te predočiti utjecaj turizma na prirodnu i društvenu okolinu. S tim ciljem u petak, 20. listopada u dvorani Istra okupiti će se predstavnici javnog i privatnog sektora te znanosti kako bi raspravili o izazovima turizma i prostornog planiranja na našem području. U prilogu se nalazi detaljan program.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Dani maturanata na Sveučilištu Jurja...
Dani maturanata održat će se 19. i 20. listopada 2023. godine u foajeu Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković".  

Posjet Ljetne škole učenja njemačkog...
U sklopu posjeta Ljetne škole učenja njemačkog i hrvatskog jezika za redovite studente autrijskih i hrvatskih studenata, Sveučilište u Puli ugostilo je  od 9.10 do 11.10. 2023. godine voditeljicu Ljetne škole, prof. mag. Ludmilu Waschak i voditeljicu studijskog programa Međunarodna ekonomija prof. mag. dr. Tonku Semmler- Matošić.

ODRŽANA EDUKACIJA ZA NASTAVNIKE...
Za sve nastavnike Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održana je edukacija pod nazivom „Prilagodbe u nastavi i prilagodbe ispitne tehnologije za studente s invaliditetom“ s ciljem izjednačavanja mogućnosti studiranja svim studentima koji, zbog bolesti, oštećenja ili poremećaja, imaju stalne, privremene ili povremene teškoće u realizaciji svakodnevnih akademskih obveza. Sadržaj i očekivani ishodi edukacije, između ostalog, odnosili su se na osiguranje inkluzije i potpore studentima s invaliditetom u visokom obrazovanju, kao i na specifične prilagodbe koje su moguće u nastavi i u ispitnoj tehnologiji za studente s invaliditetom tijekom studiranja.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Informacija o postupku reakreditacije...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli prolazi postupak reakreditacije, koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu Sveučilište će posjetiti Stručno povjerenstvo. Želite li dostaviti svoj komentar članovima Stručnog povjerenstva, primjedbe i prijedloge ili želite pohvaliti rad Vašega visokog učilišta ili nekih pojedinaca, slobodno iznesite svoje mišljenje putem povjerljive komunikacije https://www.azvo.hr/hr/komentari-institucija  do 21. listopada 2023. g.   Agencija za znanost i visoko obrazovanje jamči anonimnost svim osobama koje napišu komentare. Dobivene će se informacije koristiti isključivo u postupku reakreditacije Vašega visokog učilišta.

Hrvatska zaklada za znanost održala...
Hrvatska zaklada za znanost na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli je održala predstavljanje natječaja i potpora istraživanjima i mladim istraživačima.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Orijentacijski dan i početak nastave...
U ponedjeljak, 2. listopada, održan je Orijentacijski dan na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. 

Posljednji poziv za prijave na...
Posljednji poziv za prijave je u tijeku!

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Informacije za studente - raspored...
Obavještavaju se studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli da važne informacije o nastavi, rasporedu i druge važne informacije o stručnim službama mogu pronaći u nastavku. Molimo studente da redovito prate obavijesti i novosti na stranicama Fakulteta na kojemu su upisali studijske programe kako bi na vrijeme dobili sve potrebne informacije.

Obavijest o rezultatima prijava na...
Sve kandidatkinje i kandidati koji su pristupili prijavama na dodatnom upisnom roku od 1. do 3. listopada 2023 za diplomske studijske programe na Sveučilištu Jurja Dobrile ostvarili su pravo upisa u akademsku godinu 2023./2024. Dodatne informacije će kandidatkinje i kandidati dobiti na osobni verificirani mail kada aplikacija za upise bude bila otvorena kandidatkinjama i kandidatima dodatnog roka.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Sportske aktivnosti za studente u...
Sportske aktivnosti za studente u akademskoj godini 2023./2024. održavaju se u sportskoj dvorani u Ronjgovoj 1 prema sljedećem rasporedu: Badminton i padel – ponedjeljkom od 18 do 19.30 h Odbojka  – ponedjeljkom i četvrtkom od 19.30 do 21 h Košarka  – srijedom od 19.30 do 21 h Funkcionalni trening – četvrtkom od 18 do 19.30 h U navedenim aktivnostima mogu sudjelovati svi studenti bez obzira jesu li izabrali Kineziološku kulturu kao izborni kolegij. Voditelj svih aktivnosti je Ivan Oreb, pred. Nositeljica kolegija prof. dr. sc. Iva Blažević

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rektorovo obraćanje studentima za...
Drage studentice i studenti, S velikim oduševljenjem i optimizmom pozdravljamo početak nove akademske godine 2023/2024. Na pragu ove nove faze vašeg akademskog putovanja, srdačno vas pozdravljam ispred Sveučilšta i u svoje osobno ime. Nova akademska godina otvara vrata ne samo novim saznanjima i iskustvima, već i prilikama za vaš osobni i stručni razvoj. Ova godina pruža svakom od vas temelj za istraživanje, učenje, inovacije i, iznad svega, za osobni rast. Pozivam vas da iskoristite sve prilike koje vam se nude, da pomaknete svoje granice i nastavite graditi svoj jedinstveni put prema akademskoj i životnoj izvrsnosti.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rektorovo obraćanje zaposlenicima za...
Drage kolegice i kolege, S radosnim iščekivanjem dočekujemo početak nove akademske godine 2023/2024. Ispred Sveučilišta i u svoje osobno ime, želim vam uspjeh i svako dobro u novom zajedničkom iskoraku i putovanju prema akademskoj izvrsnosti. Prošla je godina donijela svoj dio izazova, no uz vašu neumornu predanost i stručnost, uspjeli smo ne samo prevladati prepreke, već i nastaviti s našom časnom misijom obrazovanja i istraživanja. Vaša je predanost bila temelj na kojem se naša akademska zajednica daljnje izgrađivala, i povodom toga imate moju punu zahvalnost. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Dodatni upisni rok za upise na...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli provodit će dodatni upisni rok za diplomske studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon završenih upisa na prvom upisnom roku. Prijave za upis na dodatnom upisnom roku trajat će od 1. do 3. listopada 2023. Kandidati su dužni popuniti obrazac prijave (Prijavni list za dodatni upisni rok) koji je dostupan na mrežnim stranicama Sveučilišta ( www.unipu.hr ).

Upisi u prvu godinu sveučilišnih...
Drage kandidatkinje i kandidati sveučilišnih diplomskih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, od ponedjeljka 2. listopada u 12 sati mogući su upisi na odabrani studijski program. Upis će biti omogućen za sve studijske programe putem online aplikacije za upise. Molimo vas da upise potvrdite na aplikaciji i upišete se na odabrani studijski program. Aplikacija će biti dostupna na ovoj poveznici: https://www.unipu.hr/upisi2023 Upisi će trajati do petka 6. listopada u 17:00 sati.  Dodatne informacije će kandidatkinje i kandidati dobiti na osobni verificirani mail iz sustava studij.hr. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Produljuje se rok za upise u više...
Produljuje se rok za upise u više godine studija u akademskoj godini 2023./2024. do 8. listopada. Više informacija o roku pročitajte ovdje: https://www.unipu.hr/novosti?@=2fg2o#news_107442

Otvoren znanstveni skup Susreti na...
Znanstveni skup  Susreti na dragom kamenu  održava se u  Puli i Raklju, 27. i 28. rujna 2023 .  "Tragom Mije Mirkovića - Od uzroka ekonomskog zaostajanja do integracije u suvremeno društvo" održava se pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Razreda za društvene znanosti.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
ORIJENTACIJSKI DAN - SVEUČILIŠTE...
Orijentacijski dan za studente prvih godina prijediplomskih studija i Integriranog Učiteljskog studija održat će se prema sljedećem rasporedu u ponedjeljak 2. lisopada 2023. godine. Detalje studenti mogu pronaći na mrežnim stranicama svojih sastavnica.       

Obavijest o rezultatima prijava na...
Sve kandidatkinje i kandidati koji su pristupili prijavama na dodatnom upisnom roku od 19. do 24. rujna za prijediplomske i diplomske studijske programe na Sveučilištu Jurja Dobrile ostvarili su pravo upisa u akademsku godinu 2023./2024. Dodatne informacije će kandidatkinje i kandidati dobiti na osobni verificirani mail.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Stručni posjet Weekend Media Festivalu
Predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, sa studija Dizajn i audiovizualne komunikacije, Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" te iz Ureda za komunikacije, brendiranje i odnose s javnošću i Ureda za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete i strateško planiranje, posjetili su Weekend Media Festival 2023 u Rovinju.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Javni poziv za imenovanje Studentskog...
Poštovane studentice i studenti, Ovim vas putem obavještavamo da Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za imenovanje Studentskog pravobranitelja u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanju studentskog standarda na Sveučilištu. Pozivamo sve zainteresirane studentice i studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koji su zainteresirani obnašati gore navedene dužnosti, da svoje prijave i životopise pošalju na adresu elektroničke pošte  szbor@unipu.hr  s naznakom „Javni poziv za imenovanje Studentskog pravobranitelja/ice“ najkasnije u roku od osam (8) dana od dana objave ovog Poziva. Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta (www.unipu.hr) najkasnije u roku od 15 dana od dana isteka roka za prijavu na natječaj.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Gostovanje u emisiji "Dobro...
U sklopu programa "Dobro jutro, Istra" doc. dr. sc. Rozana Veselica Celić iz Ureda za partnerstvo i projekte i dr.  sc. Neven Iveša sa Fakulteta prirodnih znanosti, predstavili su ovogodišnji program Europske noći istraživača. Zanimljive aktivnosti projekta, održati će se u  petak, 29. rujna, 2023. godine, u vremenu od 17 do 22 sata, u prostorima Fakulteta prirodnih znanosti, Zagrebačka 30 - Rektorat.  Noć istraživača se održava u 26 europskih zemalja, te u pet hrvatskih gradova istovremeno - U Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku. Sudjelovanje je  besplatno i otvoreno  svim zainteresiranima. Cilj je predstaviti najnovija znanstvena otkrića na zabavan i razumljiv način, približiti istraživački rad javnosti, te pokazati utjecaj znanosti na naš svakodnevni život, na zabavan i zanimljiv način. Dobrodošli!

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o rasporedu dodatnih provjera
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli održat će 25. rujna dodatne provjere za: kandidate koji su se na trećem upisnom roku prijavili na sveučilišne prijediplomske studije Muzičke akademije sukladno kalendaru prijamnih ispita kandidate koji su se na trećem upisnom roku prijavili na sveučilišni prijediplomski studij Dizajna i audiovizualnih komunikacija (početak u 14:30) kandidate koji su se na prvom upisnom roku prijavili na sveučilišni diplomski studij Sestrinstvo (početak u 10 sati)

EUROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA  - Otkrijte...
Zadnji petak u rujnu rezervirajte za Europsku noć istraživača koja će se istodobno održati u 26 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku! Za one koji još ne znaju, organizacija Europske noći istraživača glavna je aktivnost projekta Reconnect science with the blue society - Blue-connect , koji za cilj ima predstaviti najnovija znanstvena otkrića na razumljiv i zabavan način, približiti istraživački rad javnosti i pokazati utjecaj znanosti na naš svakodnevni život. Kao i prošle godine, istraživači su za sve posjetitelje pripremili bogat i zanimljiv program koji uključuje edukativne i kreativne radionice, predavanja, eksperimente, izložbe, kvizove i igre. Kako izgleda postati istraživač na jedan dan, moći ćete saznati na popularnim gradskim lokacijama u pet mediteranskih gradova:

PREDSTAVLJANJE KNJIGE PETRE KRPAN O...
U Galeriji ULUPUH u Zagrebu 19. listopada 2023. g. održala se promocija knjige Suvremena hrvatska modna fotografija od 1990-ih do 2020-ih autorice Petre Krpan, profesorice s Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Knjigu su uz autoricu predstavile urednice Jadranka Hlupić Dujmušić, teoretičarka mode i umjetnica i Sunčana Tuksar, profesorica na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Dodatni upisni rok
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli provodit će dodatni (treći) upisni rok za prijediplomske i integrirane prijediplomske i diplomske studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon završenih upisa u jesenskom upisnom roku. Prijave za upis na dodatnom upisnom roku trajat će od 19. do 24. rujna 2023. Kandidati su dužni popuniti obrazac prijave ( Prijavni list za dodatni upisni rok ) koji je dostupan na mrežnim stranicama Sveučilišta ( www.unipu.hr ).

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o početku upisa u jesenskom...
Dragi brucoši i brucošice, budući studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, od srijede 20. rujna u 9 sati mogući su upisi na odabrani studijski program. Upis će biti omogućen za sve studijske programe putem online aplikacije za upise. Molimo vas da upise potvrdite na aplikaciji i upišete se na odabrani studijski program. Aplikacija će biti dostupna na ovoj poveznici: https://www.unipu.hr/upisi2023 Upisi će trajati do četvrtak 28. rujna u 17:00 sati. Upisi traju i tijekom vikenda. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Vidimo se na Noći istraživača - i ove...
Uzbuđeno odbrojavamo dane do ovogodišnje Noći istraživača koja će se održati u Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku u petak, 29. rujna! Posjetitelji će još jednom imati priliku sudjelovati u brojnim zanimljivim eksperimentima, interaktivnim radionicama, igrama, edukativnim izložbama, predavanjima i brojnim drugim aktivnostima, kroz koje će se predstaviti najnovija znanstvena otkrića na razumljiv i zabavan način.  ''Provirimo zajedno u unutrašnjost čovjeka!, Kako uloviti kukca?, Što nas razlikuje od banane?, ''Klimatske promjene: More danas i za 50 godina.'', Kako znanost može biti zabavna?, Kako učiti STEM kroz igru?'', samo su neke od tema koje smo pripremili ove godine za vas. Teme su prilagođene različitim uzrastima, od predškolske dobi do studenata i široke javnosti tako da će se pronaći nešto za svakoga!

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Upisi u više godine studija u...
Upisi u više godine studija započet će u ponedjeljak 18. rujna i trajat će zaključno do 30. rujna 2023. godine. Studenti se upisuju putem ISVU  Studomata , ali tek utvrde da su im upisane sve ocjene iz položenih kolegija, jer datumom upisa sustav izrađuje račun temeljem nepoloženih ECTS bodova (do trenutka upisa).

Promocija doktoranada međunarodnog...
9. rujna u dvorcu Esterhazy u Eisenstadtu (Austrija) održala se promocija 11 doktoranada međunarodnog združenog doktorskog studija "Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment.   

Autor: Dina Cvek Zubaj
Online otvoreni sat - Dizajn i...
Online otvoreni sat studija Dizajn i audiovizualne komunikacije održat će se u petak, 15. rujna u 14h. Predviđeno trajanje otvorenog sata: 1h (5 minuta govor + odgovori na pitanja) Prisutni će biti voditeljica studija doc. art. Breza Žižović i voditelj Ureda za studente, akademska pitanja i personalizirano učenje, Nikša Minić, mag. hist. Zoom link:  https://unipu-hr.zoom.us/j/95696006468 Meeting ID: 956 9600 6468   Ljubazno molimo da, ukoliko ste zainteresirani za otvoreni sat, prije pošaljete e-mail na breza.zizovic@unipu.hr  radi lakše evidencije prisutnosti.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Online otvoreni sat - FET, MFPU,...
11. rujna 2023. godine  u popodnevnim satima održat će se online otvoreni sat Fakulteta ekonomije i turizma, Tehničkog fakulteta, Medicinskog fakulteta i Filozofskog fakulteta.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Priprema dokumentacije za jesenski...
Obavještavaju se kandidati za upise na odabrane studijske programe u jesenskom roku na prve godine prijediplomskih studija da pripreme dokumentaciju koju će trebati tijekom postupka upisa na odabrani studijski program. Informacije o početku i načinu upisa objavit ćemo naknadno. Dokumentacija koju je potrebno prikupiti:

Autor: Iva Blažević
Dan otvorenih vrata doktorskog...
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli organizira Dan otvorenih vrata doktorskog studija "Nove paradigme obrazovanja" na daljinu u četvrtak, 14. rujna 2023. u 17.00 sati. Zainteresirani se mogu prijaviti putem poveznice: https://unipu-hr.zoom.us/j/97342214178?pwd=Y1VIRkFtQ0NjNU00U1I5SVpqNlB5Zz09 (Meeting ID: 973 4221 4178; Passcode: 132803)  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Završna konferencija Erasmus+...
Pozivamo Vas na završnu konferenciju Erasmus+ projekta "Communication skills for students of vocational Schools for Medicinal Professions: Design thinking for Participatory medicine" - DesignCARE, u četvrtak, 21. rujna, 2023. godine. Sveučilište Jurja Dobrile organizira konferenciju na kojoj će biti predstavljeni rezultati projeta, te će se konferencija ujedno bodovati od strane HKMs-a i HKF-a. Sudjelovanje je besplatno. Više detalja možete pronaći ovdje:  https://mefst.unist.hr/znanost/erasmus-projekti-11479/designcare/11958

Autor: Dina Cvek Zubaj
Online otvoreni sat - online studiji...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli organizira Online otvoreni sat o online studijima.  Putem ovog virtualnog informativnog sata potencijalni će studenti imati priliku poslušati kratko predavanje te će nakon predavanja moći postavljati pitanja koja ih interesiraju u vezi novih studija.  5. rujna 2023.g. u 17.00 sa ti   ZOOM poveznica:  https://us02web.zoom.us/j/85671280557?pwd=REkwWmFmZTlvVFMzMGxWRkV4eXk1QT09 Meeting ID: 856 7128 0557 Passcode: 384997 Ukoliko želite prisustvovati satu, svakako se prije javite e-mailom.  Svi zainteresirani za primijenjenu ekonomiju javljaju se na e-mail:  sstjepan@unipu.hr  dok se zainteresirani za online studij informatike javljaju na e-mail:  fipu-ured@unipu.hr

Autor: Dina Cvek Zubaj
Preminuo prof. dr. sc. Miroslav...
Prof. dr. sc. Miroslav Bertoša preminuo je u Puli 24. kolovoza 2023. godine, u 86. godini života. Akademska zajednica izgubila je professora emeritusa koji je tijekom života nizao uspjehe i svojim znanjem kontinuirano doprinosio akademskoj zajednici, ali i zajednici općenito. Kao jedan od najcjenjenijih hrvatskih povjesničara, iza sebe je ostavio mnoštvo knjiga i radova. Jedan od mnogih njegovih uspjeha svakako je i doprinos prilikom otvaranja studija povijesti u Puli, budući da se isti otvorio upravo na njegov poticaj. Više o njegovom životu i radu možete pronaći u  bogatom životopisu u nastavku. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli obitelji izražava iskrenu sućut.   

Temeljem članka 3. Pravilnika o stjecanju pedagoških kompetencija (KLASA: 003-05/19-01/08; URBROJ: 380-01-19-1 od 30. rujna 2019. godine), prema Odluci o donošenju Programa stjecanja pedagoških kompetencija za strukovne učitelje i suradnike u nastavi (KLASA: 023-03/14-06/00003; URBROJ: 533-25-17-0013 od 16. svibnja 2017.) te sukladno odredbama članka 105. stavka 8. i 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/2008. 86/2009, 92/2010, 105/2010 – ispr., 90/2011, 16/2012, 86/2012, 94/2013, 152/2014 i 7/2017) i članka 37. stavcima 2., 3., 4., 5. Zakona o strukovnom obrazovanju (NN 30/2009) Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dana 21. kolovoza 2023. godine raspisuje   NATJEČAJ ZA UPIS NA PROGRAM STJECANJA PEDAGOŠKIH KOMPETENCIJA ZA STRUKOVNE UČITELJICE/UČITELJE I SURADNIKE/SURADNICE U NASTAVI

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Temeljem članka 3. Pravilnika o stjecanju pedagoških kompetencija (KLASA: 003-05/19-01/08; URBROJ: 380-01-19-1 od 30. rujna 2019.), a sukladno odredbama članka 57. Zakona visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (NN 119/2022), Sveučilište Jurja Dobrile u Puli 21. kolovoza 2023. godine raspisuje NATJEČAJ ZA UPIS NA PROGRAM STJECANJA PEDAGOŠKIH KOMPETENCIJA   1. Pravo upisa na Program stjecanja pedagoških kompetencija (dalje u tekstu: Program) koji izvodi Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (dalje u tekstu: Sveučilište) imaju osobe koje su završile prijediplomski sveučilišni ili stručni studij, diplomski sveučilišni studij te integrirani prijediplomski i diplomski sveučilišni studij, kao i četverogodišnji sveučilišni i stručni dodiplomski studij prije uvođenja Bolonjske reforme.           

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rujanski upisni rok 2023./2024. -...
Drugi i Treći Upisni Rok na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli - Rujan 2023. Poštovani budući studenti i studentice, S obzirom na iskazani interes nakon upisnog roku u srpnju, obavještavamo vas o mogućnostima upisa na drugom i trećem upisnom roku na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Ako ste propustili prvi rok ili ste promijenili svoje obrazovne ambicije, ovo je idealna prilika za vas! Raspored i Uvjeti Upisa: Drugi Upisni Rok: Datum prijave: do 18. rujna 2023. u 13:59 sati putem www.postani-student.hr Datum upisa: od 19. rujna 2023. prema uputama i rasporedu koji će naknadno biti objavljen na mrežnoj stranici Sveučilišta Dostupna mjesta – sumarno

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o produljenju upisa
Obavještavaju se studenti da će upis na odabrani studij putem aplikacije za upise ( https://www.unipu.hr/upisi2023 ) moći obaviti do četvrtka 27 srpnja u 13 sati.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o početku upisa
Dragi brucoši i brucošice, budući studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, od danas u petak 21. srpnja mogući su upisi na odabrani studijski program. Upis je omogućen za sve studijske programe putem online aplikacije za upise. Molimo vas da upise potvrdite na aplikaciji i upišete se na odabrani studijski program. Aplikacija je dostupna na ovoj poveznici: https://www.unipu.hr/upisi2023 Upisi traju do ponedjeljka 24. srpnja u 17:00 sati. Upisi traju i tijekom vikenda. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

10. godišnjica održavanja tečaja...
Jezični tečaj održat će se od 24. do 29. srpnja   2023. godine u prostorima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a sudjelovat će 24 djece iz Gradišća u Austriji. Tečaj će se održavati svakoga dana u jutarnjim satima, a ostatak dana djeca će provoditi upoznavajući Pulu i okolicu. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Doc. dr. sc. Marko Kršulja novi je...
Na Vijeću Tehničkog fakulteta pri Sveučilištu Jurja Dobrile, u Puli 10. srpnja 2023. godine, izabran je doc. dr. sc. Marko Kršulja na funkciju dekana s početkom od 1.10.2023. godine, a Sveučilište Jurja Dobrila potvrdilo ga je na Senatu 18.7.2023. godine. Više o novom dekanu možete pročitati OVDJE. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Upute za online upise
Dragi brucoši i brucošice, budući studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli. Prijava na sustav Za pristup web aplikaciji potrebni su vaš OIB, upisni broj te mail adresa putem koje ćete verificirati svoju prijavu (na datum početka upisa). Upisi su u potpunosti online Sveučilište Jurja Dobrile u Puli upise u prvu godinu prijediplomskih sveučilišnih studija, prijediplomskih stručnih studija i integriranih prijediplomskih i diplomskih sveučilišnih studija vrši u potpunosti online, putem aplikacije "Upisi UniPu”. Aplikacija će biti dostupna na adresi  https://www.unipu.hr/upisi2023  gdje će svaki korak biti opisan uputama.

Potpisan Ugovor o financijskoj...
Pula, 19. srpnja 2023. - Sveučilište Jurja Dobrile u Puli sa zadovoljstvom objavljuje potpisivanje Ugovora o financijskoj potpori za 2023. godinu s Istarskom županijom. Ovim sporazumom potvrđuje se dosadašnja snažna podrška Županije Sveučilištu te se naglašavaju zajednički cilj i nastojanja Sveučilišta u podizanju životnog standarda i napretku cjelokupne razine obrazovanja u Istri.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Najava upisa na studijske programe...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli započet će postupak upisa na sveučilišne prijediplomske studijske programe, stručne prijediplomske studijske programe te sveučilišne integrirane studijske programe 21. srpnja 2023. Upisu će moći pristupiti kandidati koji su stekli prava na upis temeljem plasmana na konačnoj rang listi sukladno prijavi podnesenoj Središnjem prijavnom uredu putem mrežne stranice www.postani-student.hr.  Konačne rang liste za srpanjski upisni rok bit će objavljene 19. srpnja 2023. u 16 sati. Upisi će se provoditi putem online aplikacije za upis. Upute o postupku upisa putem online aplikacije za upis bit će naknadno objavljene.