Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Novosti - Studentski zbor

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Dobrilijada 2024. (Brucošijada)
Znamo da mnogi studenti iskorištavaju ljeto radeći, a punom parom radimo i mi. Predstavljamo Vam Dobrilijadu 2024! (za brucoše i sve one koji nisu imali brucošijadu) Kada? 25. listopada 2024. Gdje? Kaštel u Puli (PPMI) Što? Rock, punk, hip-hop, r'n'b, electro, disco Više informacija ubrzo! Studentski zbor Pula

Javni poziv za dodjelu jednokratnih...
Drage kolegice i kolege studenti, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za dodjelu jednokratnih naknada studentima roditeljima. Ove je godine za projekt jednokratne naknade studentima roditeljima osiguran fond od 3272,28 € te će se taj iznos podijeliti u iznosima od maksimalno 100,00 € po prijavljenom koji ispunjava uvjete u obliku bonova u trgovinama SPAR Hrvatska d.o.o.

Ponovljeni Javni poziv za imenovanje...
Poštovane studentice i studenti, Ovim vas putem obavještavamo da Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli raspisuje ponovljeni Javni poziv za imenovanje Studentskog pravobranitelja u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanju studentskog standarda na Sveučilištu. Pozivamo sve zainteresirane studentice i studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koji su zainteresirani obnašati gore navedene dužnosti, da svoje prijave i životopise pošalju na adresu elektroničke pošte  szbor@unipu.hr  s naznakom „Javni poziv za imenovanje Studentskog pravobranitelja/ice“ najkasnije u roku od osam (8) dana od dana objave ovog Poziva. Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta (www.unipu.hr) najkasnije u roku od 15 dana od dana isteka roka za prijavu na natječaj.      

Autor: Dominik Tomislav Vladić
16. sjednica Zbora, 30. svibanj 2024.
Posljednjeg dana svibnja, na Dan državnosti, održana je 16. sjednica Studentskog zbora Sveučilišta s najduljim dnevnim redom do sada. Najvažnije odluke su se odnosile na imenovanja zamjenika predsjednika Zbora koji je postao Josip Siljan, student prijediplomskog studija Tehničkog fakulteta u Puli. Imenovali smo i nove studente u Povjerenstvo za financiranje studentskih programa Studentskog centra u Puli i novu predstavnicu studenata u Vijeće Filozofskog fakulteta u Puli. Donesena je odluka o Javnom pozivu za dodjelu jednokratnih naknada majkama i očevima studentima koju pokreće Studentski zbor. Prihvaćeni su i izvještaji s dva velika projekta, 2. humanitarnog studentskog tjedna koji se održao od 21-30 travnja i sa Stem games-a na kojima je preko 100 studenata predstavljalo Sveučilište od 12-17. svibnja 2024. godine.

Konačni rezultati izbora za članove...
Izbori su održani 10. i 11. lipnja u online obliku putem studentskog intraneta Sveučilišta Jurja Dobrile. Rezultati izbora slijede u nastavku.

Privremeni rezultati izbora za...
Izbori su održani 10. i 11. lipnja u online obliku putem studentskog intraneta Sveučilišta Jurja Dobrile. Rezultati izbora slijede u nastavku.  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Skupština Udruge studenata Fakulteta...
Udruga studenata Fakulteta prirodnih znanosti u Puli je na zadnji dan predavanja u aktualnoj akademskoj godini, u petak 07. lipnja 2024., u prostorima Studentskog doma održala izbornu Skupštinu. Na sjednici je prihvaćen novi Statut i raspravljalo se o planovima rada u novoj akademskoj godini. Za predsjednicu Udruge izabrana je Ira Kristijana Božić, a za potpredsjednicu Dora Hodap, obje studentice 3. godine Znanosti o moru. Za tajnika je izabran student Dorijan Marijan, a za preostala dva člana Upravnog odbora Domagoj Luić i Matija Smirčić, također studenti istoimenog smjera.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Osnovan Klub studenata arheologije -...
U subotu 01. lipnja 2024. u prostorima 2. paviljona Studentskog doma službeno je osnovan Klub studenata arheologije - Herkul. Na sjednici je prihvaćen Statut i donesena je Odluka o upisu u Registar udruga Republike Hrvatske. U predsjedništvo su izabrani Lucija Šoštarić kao predsjednica i student Vlatko Mateo Jakšić kao potpredsjednik, inače studenti 2. godine studija arheologije i povijesti. Za tajnika je izabran student Marko Oparnica, student 1. godine prijediplomskog studija arheologije i povijesti. Novom Klubu studenata pri našem Sveučilištu želimo zaželiti dobrodošlicu, uspješan rad i staviti se na raspolaganje i suradnju.

Izbori za predstavnike u Studentskom...
Poštovani studenti, izbori za predstavnike u Studentskom zboru Sveučilišta su započeli putem Studentskog Intraneta na ovoj poveznici: https://student.unipu.hr/student/ankete i traju do 11. lipnja u 15:00 sati.  Studenti Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", Fakulteta informatike u Puli i Fakulteta prirodnih znanosti u Puli mogu odabrati po jednog kandidata za kojega žele da bude predstavnik Fakulteta u Studentskom zboru Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Svi studenti Sveučilišta mogu odabrati pet kandidata za koje žele da budu predstavnici zajedničke liste Sveučilišta u Studentskom zboru Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Osnivačka Skupština Kluba studenata...
Osniva se Klub studenata arheologije - Herkul koji osnivaju studentice i studenti smjera arheologija s Filozofskog fakulteta, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Skupština će se održati 01. lipnja 2024. u Studentskom klubu u sklopu 2. paviljona Studentskog doma s početkom u 18 h. Kolegicama i kolegama želimo uspješnu Skupštinu i rad. Studentski zbor Pula

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Izvještaj s 14. i 15. sjednice...
Na 14. sjednici Studentskog zbora održanoj 23. ožujka 2024. predsjednik Zbora dao je izvještaj o radu Senata Sveučilišta 20. ožujka 2024., zatim o održanom javnom predavanju za Međunarodni dan žena "Odabrano iz historije feminizma" filozofkinje Andreje Gregorine u suorganizaciji Studentskog zbora, izvještaj o sudjelovanju na sjednici Hrvatskog studentskog zbora u Splitu 02. ožujka 2024., te o inicijativi za "Studentski trg - Piazza degli studenti" za koju smo tražili mišljenja Sveučilišta, Studentskog centra, Mjesnog odbora Gregovica, Savjeta mladih grada Pule i Istarskog veleučilišta.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Pulski studenti nastupili na STEM...
Umag je od 12. do 17. svibnja 2024. godine bio poprište STEM Gamesa - međunarodnog natjecanja koje je ove godine okupilo više od 2500 najboljih studenata iz STEM područja s dvadeset fakulteta iz Hrvatske i BiH, a među kojima je bilo i pulsko Sveučilište. Tijekom šest dana studenti su se natjecali u znanju, sportu i esportu.  Studentice i studenti pulskoga Sveučilišta natjecali su se u Technology areni s čak četiri tima te su ponovili prošlogodišnji plasman, odlično 5. mjesto. U e-sportovima studenti su se natjecali u sve četiri discipline FIFA, LOL, CS i Rocket League, a koliko je pulska e-sport sveučilišna scena kvalitetna govori podatak da se naši e-sportaši u svim disciplinama nalaze među četiri najbolje ekipe. Najbolji plasman od svih e-sport ekipa ostvarili su prošlogodišnji CS prvaci koji su se ove godine morali zadovoljiti srebrom!

Izbori za članove Studentskog zbora...
Lista kandidata u postupku izbora za Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli:

Predana inicijativa za imenovanje...
Dana, 9. svibnja 2024. godine službeno smo predali u proceduru Gradu Puli i nadležnom Odjelu za urbanizam Inicijativu za imenovanjem "Studentskog trga - Piazza degli studenti" na javnoj površini oko paviljona Studentskih domova i Studentskog restorana. Uz opširni elaborat objašnjenja i potpisa Studentskog zbora kao inicijatora i 6 drugih studentskih udruga, inicijativi smo pridodali suglasnosti službenih korisnika prostora - Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Studentskog centra u Puli. Za prijedlog ovakvog imenovanja navedene površine je i Istarsko veleučilište - Università Istriana di scienze applicate koje će se također ubrzo preseliti u zgradu uz Trg, a suglasan je i Savjet mladih Grada Pule,. Na svojoj sjednici suglasnost je dao i novo konstituirani Mjesni odbor Gregovica na čije se područje odnosi navedena javna površina. Nadamo se da će gradske vlasti u što kraćem roku prepoznati inicijativu te pozitivno riješiti naš zahtjev. Studentski zbor u Puli

Natječaj za financiranje studentskih...
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 10. svibnja 2024. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2024. godinu. Cilj natječaja je poticanje studenata i studentskih organizacija na provođenje većeg broja aktivnosti, doprinos u podizanju kvalitete života studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, informiranje i edukacija studenata o osnovama prijavljivanja projektnih ideja, provođenju projekata i projektnog upravljanja.

Raspisuju se izbori za članove...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 10. svibnja 2024. godine donio je Odluku o raspisivanju dopunskih izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Izbori za Studentski zbor održati će se dana 10. i 11. lipnja 2024. godine putem UNIPU studentskog intraneta, poveznica sa anketom za glasovanje biti će naknadno objavljena na oglasnim pločama sastavnica i novostima sveučilišta. U izborima za Studentski zbor na razini Sveučilišta imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti Sveučilišta, dok na razini sastavnice imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti sastavnice.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Najava: STEM games 12-17. svibnja...
Spremni smo za početak STEM Games natjecanja 2024! Nakon intenzivnih priprema koje su trajale od sredine veljače, konačno je došlo vrijeme da se okupimo i s ponosom predstavimo naše Sveučilište. Polazimo već ovu nedjelju 12. svibnja. Natjecat ćemo se u kategorijama Znanje (technology), Sport: futsal (m), košarka (m), kros (ž), odbojka (m&ž), rukomet (m&ž), stolni tenis (m&ž), šah (miks), eSPORTS: EAFC, CS2, LOL, RL. Ukupno šaljemo preko 100 studenata, što sportaša i natjecatelja, što navijača i koordinatora.  Svi smo svjesni izazova koji nas očekuju, ali vjerujemo da smo se dobro pripremili i da ćemo dati sve od sebe. Važno je zadržati fokus, timski duh i pristupiti svakom zadatku s predanošću.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Javni poziv za imenovanje Studentskog...
Poštovane studentice i studenti, Ovim vas putem obavještavamo da Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za imenovanje Studentskog pravobranitelja u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanju studentskog standarda na Sveučilištu. Pozivamo sve zainteresirane studentice i studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koji su zainteresirani obnašati gore navedene dužnosti, da svoje prijave i životopise pošalju na adresu elektroničke pošte  szbor@unipu.hr  s naznakom „Javni poziv za imenovanje Studentskog pravobranitelja/ice“ najkasnije u roku od osam (8) dana od dana objave ovog Poziva. Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta (www.unipu.hr) najkasnije u roku od 15 dana od dana isteka roka za prijavu na natječaj.      

Intervju s predsjednikom Studentskog...
Studentski zbor Sveučilišta u Puli i ove godine organizirao je Humanitarni studentski tjedan od 21-30. travnja s ciljem prikupljanja sredstava za udruge koje se bave humanitarnim radom u gradu Puli i Istarskoj županiji. Ove godine prikupljala su se financijska sredstva za Dječji dom Ruža Petrović, Društvo multiple skleroze Istarske županije, Udrugu Institut, Sigurnu kuću Istre i Udrugu za zaštitu životinja "Ruka-šapi". Organizatori su za ovogodišnje izdanje pripremili raznolik program za svačiji ukus i interes...

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Eurosong 2024, live prijenos,...
Dragi studentice i studenti, pozivamo vas u subotu 11. svibnja od 20h na Studentski trg da zajedno uživamo u live prijenosu velikog finala Eurosonga 2024! ???????? Kako bismo dodatno ojačali atmosferu, pozivamo vas da dođete obučeni u boje zemlje za koju navijate. Neka Studentski trg zasja raznolikošću boja i zvukova dok podržavamo naše favorite u ovom glazbenom spektaklu!  Svim prisutnima osigurat ćemo čašu dobrodošlice uz besplatno vino!  Vidimo se!  Studentski zbor Pula

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Odbojkaši i malonogometaši na...
Naši su studenti sportaši u organizaciji Akademske sportske udruge UNIPUSPORT i Studentskog zbora Sveučilišta ovog vikenda bili u Milanu na međunarodnom sveučilišnom sportskom natjecanju EuroMilano 2024. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli predstavljale su dvije sekcije i to muška futsal sekcija i ženska odbojkaška sekcija. Dečki su osvojili turnir s nevjerojatnih 7/7 pobjeda, dok su djevojke nakon dvije pobjede u skupini i prolaza dalje ipak ostale bez polufinala nakon što ih je svladala praška ekipa Sveučilišta za ekonomiju.

Darivanje krvi, utorak 7.5. 10-15h,...
Drage studentice i studenti, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i ove godine u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Pula organizira dobrovoljno darivanje krvi. Akcija će se održati u utorak 7.5.2024. od 10h do 15h u „studentskom kafiću“ iza 1. paviljona Studentskog doma. Pozivamo Vas da se odvažite i odazovete na ovu humanitarnu akciju jer samo jedna doza može spasiti čak 3 života! Studentski zbor Sveučilišta u Puli

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Odrađen 2. humanitarni student week...
Na pulskom je Sveučilištu u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile održan 2. humanitarni studentski tjedan od 21. – 30 travnja 2024. godine s ciljem prikupljanja sredstava za humanitarne udruge koje djeluju na području grada Pule i Istarske županije. Pulski su studenti na ukupno 8 događaja prikupljali sredstva za Dječji dom Ruža Petrović, Društvo multiple skleroze Istre, Sigurnu kuću Istre, Udrugu Institut Pula koja se bavi osoba bez doma i Udrugu za zaštitu životinja Ruka-šapi. U sklopu tjedna organiziran je Sveučilišni sportski turnir u nekoliko sportova, zatim plesna škola s Fabrisom Radinom, kviz znanja s Krešimirom Sučevićem Međeralom, popularnim Krešom iz Potjere, Stand-up show s Vlatkom Štamparom, Studentski radio X-ica je održala svoju live emisiju na Studentskom trgu, a uz suradnju s kinom Vallijem smo organizirali i movie-night.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Humanitarni Student Week
Drage studentice i studenti, pozivamo Vas na Večer društvenih igara u organizaciji Zaigrane koze i Studentskog zbora u Puli. ♟️ Kada? DANAS (Četvrtak 25.04.2024.), 18:00-00:00h Gdje?  LA RESISTANCE, Emova 1 ULAZ JE SLOBODAN ZA SVE, a s obzirom da je ovaj, kao i svaki događaj tijekom Student week-a humanitarnog karaktera, biti će postavljena kutija za donacije. Prikupljaju se sredstva za Dječji dom Ruža Petrović, Društvo multiple skleroze Istre, Udrugu Institut Pula, Sigurnu kuću Istre i Udrugu ruka-šapi Vidimo se! Vaš @studentskizborpula

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Kviz znanja by Krešimir Sučević-Međeral
Dragi studenti i sveučilištarci, pozivamo Vas na kviz znanja 22. travnja 2024. s Krešimirom Sučevićem-Međeralom koji organizira Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u suradnji s Klubom studenata povijesti - ISHA Pula. Kviz se organizira sklopu 2. Humanitarnog student week-a, a održat će se na Studentskom trgu (Preradovićeva ulica 9a) s početkom u 20h. Kotizacija će se upotrijebiti isključivo kao donacija humanitarnim udrugama za koje Studentski zbor prikuplja sredstva i iznosi 12€.  Prikupljaju se sredstva za Dječji dom Ruža Petrović, Društvo multiple skleroze Istre, Udrugu Institut Pula, Sigurnu kuću Istre i Udrugu ruka-šapi.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Drugi Humanitarni student week 21-26....
Dragi studenti i sveučilištarci, S uzbuđenjem predstavljamo program za ovogodišnji humanitarni STUDENT WEEK! Pridružite nam se u nadolazećim događajima dok zajedno stvaramo pozitivan utjecaj i pružamo podršku najpotrebnijima. PROGRAM: ⛹ nedjelja 21.04. SVEUČILIŠNI SPORTSKI TURNIR (futsal, košarka i odbojka na pijesku) - Sportski centar Verudela, 10:00-18:00h Prijavi svoj tim i pobjedi! ponedjeljak 22.04. PLEŠEMO NA STUDENTSKOM TRGU (Plesna škola za početnike pod vodstvom Fabrisa Radina iz plesnog centra “Studio”)  - Studentski trg, 13:00h Prijavi se i osiguraj si mjesto! ponedjeljak 22.04. KVIZ ZNANJA S KREŠIMIROM SUČEVIĆEM MEĐERALOM - Studentski trg, 20:00h  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Plešemo na Studentskom trgu!
Dragi studenti i sveučilištarci, U sklopu STUDENT WEEK-a, Odbor za mentalno zdravlje organizira plesnu školu za početnike pod vodstvom Fabrisa Radina iz Plesnog Centra "Studio". Kada? Ponedjeljak 22.04.2024. u 13h Gdje?  Studentski trg Bez obzira jeste li potpuni početnik ili već imate neko iskustvo u plesu, ovo je prilika za vas! Što vas očekuje na  eventu?  Učenje osnovnih koraka Bachate i Salse  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Stand-up show by Vlatko Štampar
Dragi studenti i sveučilištarci, pozivamo Vas na Stand up comedy show Vlatka Štampara u organizaciji Studentskog zbora u Puli i Kluba studenata engleskog jezika - ESCA koji će se održati u utorak 23. travnja 2024. u 20:00h na Studentskom trgu. Ulaz je slobodan za sve, a s obzirom da je ovaj, kao i svaki događaj tijekom Student week-a humanitarnog karaktera, biti će postavljena kutija za donacije. Prikupljaju se sredstva za Dječji dom Ruža Petrović, Društvo multiple skleroze Istre, Udrugu Institut Pula, Sigurnu kuću Istre i Udrugu ruka-šapi Vidimo se! Studentski zbor Pula

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Poziv na Sveučilišni sportski turnir...
Dragi studenti i sveučilištarci, pozivamo Vas na Sveučilišni sportski turnir 21. travnja 2024. koji se organizira u sklopu 2. Humanitarnog student week-a u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Puli i Kluba studenata povijesti - ISHA Pula. Sportovi u kojima organiziramo natjecanje su futsal (4+1), košarka (3 na 3) i odbojka na pijesku (2 na 2), a koristimo prostore Sport centra Verudele (Park Plaza Resort) i Verudela sport (za futsal). Kotizacija će se upotrijebiti isključivo kao donacija humanitarnim udrugama za koje Studentski zbor prikuplja sredstva i iznosi 30€ za futsal, 15€ za košarku i 10€ za odbojku na pijesku. Prikupljaju se sredstva za Dječji dom Ruža Petrović, Društvo multiple skleroze Istre, Udrugu Institut Pula, Sigurnu kuću Istre i Udrugu ruka-šapi.

Održana osnivačka skupština Akademske...
U petak 22. ožujka 2024. u prostorima Fakulteta ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković u Puli, osnovana je Akademska sportska udruga UNIPUSPORT s ciljem organizacije sportsko-rekreativnih aktivnosti na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.

Osnivačka Skupština Akademske...
Poštovani, pozivamo sve zainteresirane studente na osnivačku Skupštinu Sportske akademske udruge "UNIPU SPORT" u petak 22. ožujka 2024., u Vijećnici Fakulteta ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković s početkom u 15h. Udrugu osnivaju studenti s različitih sastavnica Sveučilišta Jurja Dobrile zbog potrebe lakše organizacije sportsko-rekreativnih događanja među studentima našeg Sveučilišta, s naglaskom na organizaciju stalnih treninga različitih sportova koji će se organizirati kao sekcije, organizaciju sportskih manifestacija i organizaciju odlaska na sportske manifestacije, razvoj sportske infrastrukture na Sveučilištu i organiziranje izvannastavnih akademskih sportskih aktivnosti. U djelatnostima Udruge nalazi se i popularizacija sporta te skrb o zdravlju svih članova.  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Predavanje Andreje Gregorine -...
Na sam Međunarodni dan žena Klub studenata povijesti – ISHA Pula u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta i Istarskim povijesnim društvom organizirao je predavanje Andreje Gregorine – Odabrano ih historije feminizma. Gregorina nam je približila osnovne linije razvoja feminističkog pokreta, s ciljem historijskog pozicioniranja feminističkih emancipatornih praksi unutar međunarodnog socijalističkog pokreta. Dotakla se rada nekih istaknutih članica međunarodnog ženskog i radničkog pokreta poput Clare Zetkin, Rose Luxemburg i Aleksandre Kollontai, te njihovog teorijskog i revolucionarnog djelovanja, kao i suvremenih aspekata teorije društvene reprodukcije koja svoje početke bilježi u ženskih pokretima 70-ih godina. Kroz suvremenu kontekstualizaciju, uključivo kritiku liberalnog feminizma, ukazala je na neophodnost feminističke teorije i prakse u promišljanju radikalno progresivnih društvenih i ekonomskih promjena.  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Osnovana Udruga studenata glazbe -...
U ponedjeljak 11. ožujka 2024. dvadesetak studenata i studentica Muzičke akademije u Puli osnovalo je Udrugu studenata glazbe - Una Corda. Studentski zbor pozdravlja osnivanje nove udruge studenata na našem Sveučilištu i stavlja se na raspolaganje i suradnju, kao što je na osnivačkoj Skupštini potvrdio i predsjednik Studentskog zbora Zlatko Nikolić. Nova će udruga zasigurno obogatiti studentski život u Puli i omogućiti svim studentima Akademije zajedničko provođenje raznih projekata sukladno umjetničkom području na kojemu se nalaze, omogućit će im zastupanje svojih interesa i nadamo se da će kroz kolektivan rad studenti steći mnogo iskustva, poznanstva i dugotrajna prijateljstva.

POZIVNICA NA OSNIVAČKU SKUPŠTINU...
Poštovani, Pozivamo Vas da svojim dolaskom uveličate osnivačku Skupštinu Udruge studenata glazbe – Una Corda koju osnivaju studenti i studentice Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Skupština će se održati 11. ožujka 2024. na Muzičkoj akademiji u Puli, ulica Rovinjska 14, 52100 Pula, u Dvorani 2 s početkom u 18 h. Pozivnica u prilogu. Veselimo se Vašem dolasku! Osnivački odbor Udruge studenata glazbe – Una Corda

Autor: Dominik Tomislav Vladić
ODRŽANA 13. SJEDNICA SZPU, 24....
U subotu 24. veljače održana je 13. sjednica Studentskog zbora u multimedijalnoj dvorani 1. paviljona Studentskog doma. Najvažnija odluka odnosila se na podršku i predvođenje inicijative za imenovanje Studentskog trga - Piazza degli studenti u Puli. Inicijativa se sastoji od Studentskog zbora i 6 studentskih udruga - Udruge studenata povijesti - ISHA Pula, ESCA - udruge studenata engleskog jezika i književnosti, Tsuru - Udruge studenata azijskih studija, Kluba studenata Istre, FINTUR - udruge studenata financija i turizma te Udruge glazbenih umjetnika Disonanca, a za cilj ima i službeno imenovanje Studentskog trga na površini između i u krugu paviljona Studentskog doma i Studentskog restorana. Inicijativa je trenutno u fazi prikupljanja mišljenja korisnika prostora i zainteresirane javnosti, a potom će i službeno u proceduru za imenovanjem prema Statutu i važećem pravilniku Grada Pule.

Ovim putem predstavljamo Inicijativu za imenovanjem Studentskog trga u Puli – Piazza degli studenti Pola od strane Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (Zagrebačka ulica 30, Pula, OIB: 61738073226) i nekoliko studentskih udruga koje djeluju na području grada Pule-Pole, a koje su registrirane kao udruženja studenata na Sveučilištu među kojima su Klub studenata povijesti – ISHA Pula (Ulica Ivana Matetića Ronjgova 1, OIB: 25551803583), Klub studenata engleskog jezika i književnosti – ESCA (Ulica Ivana Matetića Ronjgova 1, OIB: 31573363380), Tsuru – Udruga studenata Azijskih studija (Ulica Ivana Matetića Ronjgova 1, OIB: 73116271122), Udruga studenata i diplomiranih studenata smjerova turizam i financijski managment Fakulteta ekonomije i turizma "dr. Mijo Mirković" Fintur - Udruga za financije i turizam (Preradovićeva ulica 1, Pula, OIB: 93416938904), Udruga glazbenih umjetnika Disonanca (Ulica Vidikovac 70, Pula, OIB: 48265765496) i Klub studenata Istre (Preradovićeva ulica 9D, Pula, OIB: 82753793778).

Intervju s novim predsjednikom...
" Pokrenuti bilo koji sloj društva u Hrvatskoj je izazov, a studenti tu nisu nikakav izuzetak - Ulaganje u Sveučilište, bilo ono odozgora ili odozdo iz neke naše studentske perspektive se reflektira na sve druge segmente društva. Ne kaže se slučajno da je ulaganje u obrazovanje jednako ulaganju u budućnost, kaže Nikolić " " Sveučilišna knjižnica ima nevjerojatne zbirke kojih nema u Europi, a mi nismo toga svjesni " Više pročitajte u prilozima.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Održana 11. i 12. sjednica...
Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održao je 11. i 12. sjednicu 20., odnosno 27. siječnja 2024. godine. Na navedenim sjednicama su po prvi puta bili prisutni novoizabrani članovi i članice Zbora s dopunskih izbora iz prosinca 2023., pa je Studentski zbor opet i nakon dugo vremena u punom sastavu. Podsjećamo, pridružili su nam se Dorijan Jarnjak kao član s Muzičke akademije u Puli, Daria Franjković kao članica s Medicinskog fakulteta u Puli, Dora Hodap kao članica s Fakulteta prirodnih znanosti u Puli, Nika Horvat kao članica s Fakulteta informatike u Puli, Sunčica Jakopović kao članica s Fakulteta ekonomije i turizma "Mijo Mirković" te Marija Plivelić s Filozofskog fakulteta i Dajana Lupić s Muzičke akademije kao predstavnice sa zajedničke liste Sveučilišta.

Konačni rezultati dopunskih izbora za...
Konačna lista u postupku dopunskih izbora za Studentski zbor u akademskoj godini 2023.2024.: Predstavnice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli: Marija Plivelić Dajana Lupić Predstavnica Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković u Puli: Sunčica Jakopović  

Privremeni rezultati dopunskih izbora...
Izbori su održani u online obliku putem studentskog intraneta Sveučilišta Jurja Dobrile. Rezultati izbora slijede u nastavku: U izbornoj jedinici "Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković u Puli " izborima je pristupilo ukupno 63 birača.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Izbori za predstavnike u Studentskom...
Poštovani studenti, izbori za predstavnike u Studentskom zboru Sveučilišta su započeli putem Studentskog Intraneta na ovoj poveznici: https://student.unipu.hr/student/ankete i traju do 5. prosinca u 15:00 sati.  Studenti Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" mogu odabrati jednog kandidata za kojega žele da bude predstavnik Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Studentskom zboru Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Svi studenti Sveučilišta mogu odabrati dva kandidata za koje žele da budu predstavnici zajedničke liste Sveučilišta u Studentskom zboru Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Dopunski izbori za članove...
Lista kandidata u postupku dopunskih izbora za Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj 2023./2024. godini: IZBORNA JEDINICA – SVEUČILIŠTE JURJA DOBRILE U PULI Dajana Lupić, studentica Muzičke akademije u Puli Marija Plivelić, studentica Filozofskog fakulteta u Puli uživa podršku Kluba studenata povijesti ISHA Pula uživa podršku Udruge studenata azijskih studija TSURU Moris Nikolić, student Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Pula

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Javni poziv za imenovanje Studentskog...
Poštovane studentice i studenti, Ovim vas putem obavještavamo da Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za imenovanje Studentskog pravobranitelja u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanju studentskog standarda na Sveučilištu. Pozivamo sve zainteresirane studentice i studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koji su zainteresirani obnašati gore navedene dužnosti, da svoje prijave i životopise pošalju na adresu elektroničke pošte  szbor@unipu.hr  s naznakom „Javni poziv za imenovanje Studentskog pravobranitelja/ice“ najkasnije u roku od osam (8) dana od dana objave ovog Poziva. Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta (www.unipu.hr) najkasnije u roku od 15 dana od dana isteka roka za prijavu na natječaj.

Rezultati Natječaja za financiranje...
Na temelju članka 12. st. 5. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 12. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli donosi prijedlog Odluke o raspodjeli financijskih sredstava. Financijska sredstva za financiranje studentskih programa u 2023. godini sukladno provedenom Natječaja Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od 12. svibnja 2023. godine dodjeljuju se u sljedećim iznosima za programe koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti:

Natječaj za financiranje studentskih...
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 12. svibnja 2023. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2023. godinu .  

Konačna rang lista u postupku izbora...
Konačna rang lista u postupku izbora za Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj 2022./2023. godini: IZBORNA JEDINICA – SVEUČILIŠTE 1.      Zvonimir Blatančić, student Filozofskog fakulteta u Puli -          uživa podršku Kluba studenata povijesti ISHA Pula -          uživa podršku Udruge studenata azijskih studija TSURU IZBORNA JEDINICA – TEHNIČKI FAKULTET 1.      Josip Siljan, student Tehničkog fakultet u Puli Temeljem članka 17., stavka 1. i 2., u izbornim jedinicama gdje je broj kandidata jednak broju članova koji se biraju, izbori se ne provode već kandidat postaje članom Studentskog zbora objavom konačnih rang listi. IZBORNO POVJERENSTVO

Konačni rezultati natječaja za...
Na temelju članka 11. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Povjerenstvo za utvrđivanje rezultata natječaja utvrđuje konačnu rang-listu studenata i studentica koji ostvaruju pravo na dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija u akademskoj godini 2022./2023. Rezultate natječaja možete pogledati ovdje: Konačni rezultati natječaja

Raspisuje se Natječaj za dodjelu...
Raspisuje se Natječaj za dodjelu rektorove nagrade najuspješnijim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2021./2022. koji su se istaknuli ostvarenim uspjehom na studiju, nastavnim i izvannastavnim aktivnostima i ostvarenim postignućima. Rektorova nagrada dodjeljuje se po jednom studentu svake sastavnice. Natječaj je otvoren do 07. travnja 2023. godine, a prijavu na natječaj mogu podnijeti student osobno ili čelnik sastavnice uz prethodnu suglasnost studenta. Prijave se podnose putem adrese elektroničke pošte na davor.jacimovic@unipu.hr . Više informacija u tekstu Natječaja.

Izbori za članove Studentskog zbora...
Lista kandidata u postupku izbora za Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj 2022./2023. godini: IZBORNA JEDINICA – SVEUČILIŠTE 1.       Zvonimir Blatančić, student Filozofskog fakulteta u Puli -           uživa podršku Kluba studenata povijesti ISHA Pula -           uživa podršku Udruge studenata azijskih studija TSURU IZBORNA JEDINICA – TEHNIČKI FAKULTET 1.       Josip Siljan, student Tehničkog fakultet u Puli

Raspisuju se dopunski izbori za...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 02. ožujka 2023. godine donio je Odluku o raspisivanju dopunskih izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2022./2023. Izbori za Studentski zbor održati će se dana 03. i 04. travnja 2023. godine putem poveznice za glasovanje koja će na dane izbora biti dostupna na mrežnim stranicama.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Javni poziv za dodjelu jednokratnih...
Drage kolegice i kolege studenti, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli temeljem provedenog istraživanja vezano za redovne studente koji su ujedno i roditelji, a sve u svrhu realizacije jednokratne financijske pomoći i daljnjih projekata kojima bi se poboljšao studentski standard studenata Sveučilišta u Puli prikupio je podatak o 20 redovnih studenata koji su roditelji.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Javni poziv za iskazivanje interesa u...
Poštovane studentice i studenti, Ovim vas putem obavještavamo da Studentski pravobranitelj Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za iskazivanje interesa u radu Ureda Studentskog pravobranitelja kroz obnašanje dužnosti zamjenika voditelja Ureda te dužnosti tajnika Ureda u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanju studentskog standarda na Sveučilištu.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
IV. krug dodjele državnih STEM...
Poštovane studentice i studenti, obavještavamo Vas da je objavljen IV. krug dodjele državnih STEM stipendija. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji  https://stemstipendije.mzo.hr/ .             Studenti AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji  stemstipendije.mzo.hr  te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
III. krug dodjele državnih STEM...
Poštovane studentice i studenti, obavještavamo Vas da je objavljen III. krug dodjele državnih STEM stipendija. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji  https://stemstipendije.mzo.hr/ .             Studenti AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji  stemstipendije.mzo.hr  te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi.

Autor: Davor Jačimović
Dodjele državnih STEM stipendija
Poštovane studentice i studenti, obavještavamo Vas da je objavljen II. krug dodjele državnih STEM stipendija. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji  https://stemstipendije.mzo.hr/ . Studenti  AAI@EduHr  elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj  aplikaciji  stemstipendije.mzo.hr   te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Objavljene rang-liste državne STEM...
Poštovani studentice i studenti, obavještavamo Vas da su objavljene rang-liste državne STEM stipendije. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji https://stemstipendije.mzo.hr/ .             Studenti AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi. Studenti koji su na rang-listi u kvoti, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni elektroničkom poštom da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti koji su se prijavili na Javni poziv, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje mjesto na rang-listi provjeriti u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr .

Javni poziv za sudjelovanje u radu...
Studentski zbor u puli raspisuje Javni poziv za iskaz interesa u sudjelovanju u radu Odbora za mentalno zdravlje u akademskoj godini 2022./2023. Nova akademska godina pruža mogućnost da i TI postaneš dio odbora kojemu je zadaće promicanje psihološkog zdravlja. Zainteresiran/a si za sudjelovanje u radu odbora? Pošaljite nam kratko motivacijsko pismo na adresu:  szbor@unipu.hr Prijave traju do 15. studenog.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Javni natječaj UNISPOREDI program...
U sklopu međusveučilišnog projekta pod nazivom UNISPOREDI, čiji je cilj usporediti studentski život u nekoliko studentskih gradova Republike Hrvatske.U lipnju ove godine nekoliko osječkih studenata posjetilo je pulsko sveučilište, te je sada pozvano četvero studenata Sveučilišta Jurja Dobrile iz Puli. Unisporedi je trodnevni projekt u kojemu, u ovom slučaju, gostujući studenti upoznaju Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te ga uspoređuju sa sveučilištem s kojeg dolaze. Projekt će se provesti u periodu od 26. listopada 2022. do 29. listopada 2022. Studenti Sveučilišta Jurja Dobrile iz Pule posjetit će osječko sveučilište na način da će se upoznati s njegovim osnovnim informacijama, načinom studiranja, fakultetima, rektoratom, studentskim kampusom, studentskom menzom, studentskim domom, ostatkom grada kao i društvenim životom osječkih studenta.

Studentski zbor Sveučilišta Jurja...
Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli ponovno objavljuje javni poziv za imenovanje studentskog pravobranitelja/ice u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanju studentskog standarda na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava te obavlja druge poslove iz djelokruga svog rada.

Studentski zbor Sveučilišta Jurja...
Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli ponovno objavljuje javni poziv za imenovanje studentskog pravobranitelja/ice u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanju studentskog standarda na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava te obavlja druge poslove iz djelokruga svog rada.

Konačni rezultati izbora za članove...
Izbori su održani u online obliku 6. i 7. lipnja 2022. godine na serveru za tajno glasanje Sveučilišta Jurja Dobrile. Rezultati izbora slijede u nastavku: U izbornoj jedinici "Filozofski fakultet u Puli" izborima je pristupilo ukupno 138 birača. Predstavnik Filozofskog fakulteta u Puli: Zlatko Nikolić – 72 glasa Ivona Pilinger – 66 glasova U izbornoj jedinici "Sveučilište Jurja Dobrile u Puli" izborima je pristupilo ukupno 411 birača.

Studentski zbor Sveučilišta Jurja...
Studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava te obavlja druge poslove iz djelokruga svog rada.

Konačni rezultati izbora za članove...
Izbori su održani u online obliku 6. i 7. lipnja 2022. godine na serveru za tajno glasanje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Rezultati izbora slijede u nastavku: U izbornoj jedinici "Filozofski fakultet u Puli" izborima je pristupilo ukupno 138 birača. Predstavnik Filozofskog fakulteta u Puli: Zlatko Nikolić – 72 glasa Ivona Pilinger – 66 glasova U izbornoj jedinici "Sveučilište Jurja Dobrile u Puli" izborima je pristupilo ukupno 411 birača.

Privremeni rezultati izbora za...
Izbori su održani u online obliku 6. i 7. lipnja 2022. godine na serveru za tajno glasanje Sveučilišta Jurja Dobrile. Rezultati izbora slijede u nastavku: U izbornoj jedinici "Filozofski fakultet u Puli" izborima je pristupilo ukupno 138 birača. Predstavnik Filozofskog fakulteta u Puli: Zlatko Nikolić – 72 glasa Ivona Pilinger – 66 glasova U izbornoj jedinici "Sveučilište Jurja Dobrile u Puli" izborima je pristupilo ukupno 411 birača.

Rezultati Natječaja za financiranje...
Na temelju članka 12. st. 5. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 12. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli donosi prijedlog Odluke o raspodjeli financijskih sredstava. Financijska sredstva za financiranje studentskih programa u 2022. godini sukladno provedenom Natječaja Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od 19. travnja 2022. godine dodjeljuju se u sljedećim iznosima za programe koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti:

Izbori za članove Studentskog zbora...
Lista kandidata u postupku izbora za Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj 2022./2023. godini:

Raspisuju se izbori za članove...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 6. svibnja 2022. godine donio je Odluku o raspisivanju izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2022./2023. Izbori za Studentski zbor održati će se dana 6. i 7. lipnja 2022. godine putem poveznice za glasovanje koja će na dan izbora biti dostupna na mrežnim stranicama. U izborima za Studentski zbor imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti upisani na Sveučilište.

Natječaj za financiranje studentskih...
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 19. travnja 2022. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2022. godinu. Cilj natječaja je poticanje studenata i studentskih organizacija na provođenje većeg broja aktivnosti, doprinos u podizanju kvalitete života studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, informiranje i edukacija studenata o osnovama prijavljivanja projektnih ideja, provođenju projekata i projektnog upravljanja.

Javni poziv za iskaz interesa u...
Studentski zbor u Puli raspisuje Javni poziv za iskaz interesa u sudjelovanju u radu Odbora za mentalno zdravlje studenata u akademskoj 2021./2022. godini.

Autor: Ivica Petrinić
Rezultati dopunskih izbora za članove...
Izborno povjerenstvo za provedbu studentskih izbora dana 12. siječnja 2022. godine utvrđuje Rezultate dopunskih izbora za Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Izbori za pet članova Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održani su dana 10. i 11. siječnja 2022. godine putem platforme za tajno glasovanje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Dopunski izbori za članove...
LISTA KANDIDATA U postupku dopunskih izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrila u Puli u akademskoj godini 2021./2022. IZBORNA JEDINICA – SVEUČILIŠTE JURJA DOBRILE Paolo Trani, Filozofski fakultet, 1. godina diplomskog studija Marko Gabrovec, Fakultet informatike u Puli, 2. godina diplomskog studija Dino Glavić, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, 2. godina diplomskog studija

Javni poziv studentima za...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za iskaz interesa u sudjelovanju u radu Odbora za sport Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj 2021./2022. godini.

Raspisuju se dopunski izbori za...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 9. prosinca 2021. godine donio je Odluku o raspisivanju dopunskih izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2021./2022. Izbori za Studentski zbor će se zbog epidemiološke situacije uzrokovane virusom Covid-19 održat dana 10. i 11. siječnja 2022. godine putem poveznice za glasovanje koja će na dan izbora biti dostupna na mrežnim stranicama.

Autor: Davor Jačimović
Objavljene rang-liste za dodjelu...
Rang-liste dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/ . Studenti AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi. Studenti koji su na rang-listi u kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni elektroničkom poštom da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje mjesto na rang-listi provjeriti u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr .

Rezultati natječaja za financiranje...
Na temelju članka 12. st. 5. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 12. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli donosi prijedlog Odluke o raspodjeli financijskih sredstava. Financijska sredstva za financiranje studentskih programa u 2021. godini sukladno provedenom Natječaju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od 30. srpnja 2021. godine dodjeljuju se u sljedećim iznosima za programe koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti:

Natječaj za financiranje studentskih...
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 30. srpnja 2021. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2021. godinu. Cilj natječaja je poticanje studenata i studentskih organizacija na provođenje većeg broja aktivnosti, doprinos u podizanju kvalitete života studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, informiranje i edukacija studenata o osnovama prijavljivanja projektnih ideja, provođenju projekata i projektnog upravljanja.

Pozivamo studentice i studente da se...
Ako vam je dosta socijalne izolacije i spremni ste naučiti nešto novo te pritom upoznati i učiti sa studentima iz različitih zemalja Europe, prijavite se na međunarodnu ljetnu školu u Sloveniji koju organizira Faculty of Organizational Sciences of the University of Maribor , Kranj od 13. do 18. rujna 2021. Studenti će tako imati priliku naučiti nešto više iz područja digitalnog marketinga, organizacije, menadžmenta, upravljanja rizikom, rudarenja podataka itd.  Sudionici će nakon uspješno završene škole biti nagrađeni s 3 ECTS boda.

Rezultati Natječaja za financiranje...
Na temelju članka 12. st. 5. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 12. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli donosi prijedlog Odluke o raspodjeli financijskih sredstava.

Međunarodna online ljetna škola 3D...
Međunarodna ljetna škola BRIGHT organizira se u online obliku, na temelju otvorenog pristupa i bez naknade za pohađanje. Po završetku sudionici dobivaju međunarodno priznanje o sudjelovanju. Prilikom prijave obavezno je navesti Juraj Dobrila University of Pula (u polju Affiliation / Institute) kako bi ostvarili pravo sudjelovanja. 

Donesena Odluka o imenovanju...
Studentski zbor je na e-sjednici održanoj 30. lipnja donio Odluku o imenovanju Studentskog pravobranitelja koju možete preuzeti u nastavku.

Studentski zbor Sveučilišta Jurja...
Studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava te obavlja druge poslove iz djelokruga svog rada. Pozivaju se svi studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koji ispunjavaju uvjete za člana Studentskog zbora propisane Zakonom o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a zainteresirani su obnašati dužnost studentskog pravobranitelja da se prijave i podnesu kandidaturu sukladno ovom javnom pozivu.

Odluka o poništenju javnog poziva za...
Studentski zbog Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli donosi Odluku o poništenju javnog poziva za imenovanje studentskog pravobranitelja. 

Studentski zbor Sveučilišta Jurja...
Studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava te obavlja druge poslove iz djelokruga svog rada.

Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 17. svibnja 2021. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2021. godinu.

Konačni rezultati izbora za članove...
Izborno povjerenstvo za provedbu izbora za Studentski zbor dana 6. travnja 2021. godine utvrdilo je Konačne rezultate izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta.  

Privremeni rezultati izbora za...
Izbori za članove studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održani su online dana 29. i 30. ožujka 2021. godine u vremenskom razdoblju od 7 do 15 sati za izbornu jedinicu Tehnički fakultet u Puli. U ostalim izbornim jedinicama glasovanje nije provođeno s obzirom da je u njima pristigla po jedna kandidatura.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Izbori za članove Studentskog zbora
LISTA KANDIDATA u postupku izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u ak.god. 2020./2021 IZBORNA JEDINICA – TEHNIČKI FAKULTET MATEO SLIVAR, 1999., Tehnički fakultet, diplomski studij Strojarstva, I. godina MATEJA KURILIĆ, 1996., Tehnički fakultet, preddiplomski studij Računarstva, II. godina Prigovor na postupak kandidiranja i listu kandidata izjavljuje se u pisanom obliku, elektroničkim putem u roku od jednog dana od dana objave liste kandidata putem adrese elektroničke pošte. Prigovore možete dostaviti na  povjerenstvo.za.prigovore@unipu.hr .

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Raspisuju se izbori za članove...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 26. veljače 2021. godine donio je Odluku o raspisivanju izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2020./2021. Izbori za Studentski zbor će se zbog epidemiološke situacije uzrokovane virusom Covid-19 održat dana 29. i 30. ožujka 2021. godine putem poveznice za glasovanje koja će na dan izbora biti dostupna na mrežnim stranicama.

Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 24. srpnja 2020. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2020. godinu.

Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 25. veljače 2020. godine raspisuje Natječaj za sufinanciranje troškova prijevoza studenata polaznika međunarodnih programa mobilnosti ERASMUS + i CEEPUS.

Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 21. siječnja 2020. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti.

Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 14. listopada 2019. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2019. godinu ( za preostali iznos sredstava).

Autor: Ivica Petrinić
Studentski zbor u Puli u suradnji s Turističkom zajednicom Istarske županije vodi vas na nogometni spektakl u Areni 8. srpnja 2019, gdje će se igrati nogometna utakmica FC Bayern München vs. Vatreni │ Duel of legends.

Studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava te obavlja druge poslove iz djelokruga svog rada.

Na temelju članka 12. st. 5. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 12. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli donosi prijedlog Odluke o raspodjeli financijskih sredstava.

Pravo na podnošenje zahtjeva za financiranje studentskih aktivnosti/projekta/programa imaju: Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, sve studentske udruge koje su upisane u Upisnik studentskih udruga Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli odnosno studentske udruge uključujući i alumni udruge koje djeluju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, a registrirane su kod drugih nadležnih ustanova. Skupine studenata ili studenti pojedinačno mogu podnijeti zahtjev u okviru zahtjeva Studentskog zbora Sveučilišta. Isti podnositelj može podnijeti više zahtjeva ali svaki na posebnom obrascu. Zahtjevi moraju ispunjavati kriterije za dodjelu sredstava te način vrednovanja studentskih projekata (kriteriji su objavljeni na web stranici Centra u sklopu poziva).

Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 13. veljače 2019. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2019. godinu.

Izbori za članove studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održani su 14. i 15. siječnja 2019. godine. Na temelju članka 20. Pravilnika o izborima za Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Izborno povjerenstvo za provedbu izbora za Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 21. siječnja 2019. godine utvrdilo je i objavljuje konačne rezultate izbora.

Izbori za članove studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održani su 14. i 15. siječnja 2019. godine u vremenu od 9 do 15 sati u prostorima Rektorata za izbornu jedinicu Sveučilište i izbornu jedinicu Fakultet za odgojno obrazovne znanosti. U ostalim izbornim jedinicama glasovanje nije provedeno obzirom da je u istima pristigla jedna kandidatura.

Izbori za studentski zbor održat će se u ponedjeljak 14. i utorak 15. siječnja 2019. u vremenskom razdoblju od 9 do 15 sati u zgradi Rekorata Sveučilišta. Pravo biranja na izborima za Studentski zbor imaju svi studenti.

Autor: Ivica Petrinić
U postupku izbora za članove Studentskog zbora  Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u ak. god. 2018./2019. pravovaljane su kandidature sljedećih studenata:

U okviru CONNEXIO programa suradnje studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i FH-Burgenlanda iz Eisenstadta (Austrija) dana 22. i 23. siječnja 2019. godine u Eisenstadtu u Austriji održat će se znanstveno-stručna konferencija namijenjena studentima i alumnijima navedenih sveučilišta. Pored znanstvenih i stručnih radova mogu se izlagati završni i diplomski radovi.  

Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 15. studenog 2018. godine donio je Odluku o raspisivanju izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta u akademskoj godini 2018./2019. Izbori će se održati 14. i 15. siječnja 2019. godine u zgradi rektorata Sveučilišta na adresi Zagrebačka 30. U izborima za Studentski zbor imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti upisani na Sveučilište.