Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti Ureda za partnerstvo i projekte

Autor: Alisa Tešić
Održan Music and Movie Quiz za strane...
U utorak dana 21. svibnja 2024. održan je Music and Movie Quiz za strane Erasmus studente koji borave do kraja ovog semestra na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Kviz se održao u prostoru multifunkcionalne dvorane u Paviljonu 1 s početkom u 20:00 sati, a organiziran je od strane Ureda za Partnerstvo i projekte. Osim stranih Erasmus studenata, na kvizu su bili sudjelovali i domaći studenti (volonteri).

Autor: Alisa Tešić
Doktorat paneuropskih studija –...
Pozivamo Vas da se prijavite na združeni doktorski program - doktorat paneuropskih studija. Cilj programa je osnažiti suradnju između studenata i mentora u njihovim tematskim područjima te razviti temeljna znanja u nizu različitih područja.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli...
Projekt Blue-connect , koordiniran od strane Sveučilišta u Splitu, je ponovno odabran za financiranje. U naredne dvije godine pored glavne aktivnosti, Noći istraživača u rujnu 2024 i 2025. godine, održati niz aktivnosti i radionica namijenjenih popularizaciji znanosti

Autor: Alisa Tešić
Otvoreni upisi na doktorske studije...
Sveučilište u Veroni Vas poziva na prijavu za doktorske studije. Rok za prijavu je 23. svibnja 2024. Program je sljedeći:

Autor: Alisa Tešić
Održan Sveučilišni sportski turnir
Drugi Humanitarni Student Week u organizaciji Studentskog zbora Pula i Klub studenata povijesti – ISHA Pula održao se prošle nedjelje 21. travnja 2024. Po programu je održan Sveučilišni sportski turnir u trajanju od 10:00 do 18:00 sati. Održalo se natjecanje u futsalu (4+1), košarci (3 na 3) i odbojci na pijesku (2 na 2). Zahvaljujući lijepom vremenu turnir se održao u Sport Centar Verudela (Park Plaza Resort) i Verudela Sport (za futsal).  

Autor: Alisa Tešić
Održan International Dinner za strane...
U nedjelju dana 21. travnja 2024. održan je International dinner za strane Erasmus studente koji borave do kraja ovog ljetnog semestra na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Događanje se održalo u prostoru studentskog kafića s početkom u 20:00 sati u organizaciji Ureda za Partnerstvo i projekte. Osim stranih Erasmus studenata, na večeri su bili prisutni i domaći studenti (volonteri).  

Autor: Alisa Tešić
Podcast Srednja.hr s Erasmus+ studentima
Ured za partnerstvo i projekte, u suradnji sa Srednja.hr (najpoznatiji news portal za studente i srednjoškolce u Hrvatskoj), odradio je intervju 11. travnja u studentskom dnevnom boravku s dvoje naših Erasmus+ studenata. Ivo Pirić Cueva i Ozod Abdukhalikov govorili su o našem Sveučilištu i studiranju, društvenom životu u Puli, sadržajima za mlade te su se dotakli i teme da li Hrvatska ispunjava njihova očekivanja da ostanu unutar nje.  

Poziv na konferenciju  “Social...
Poštovane/i, Sveučilište Mykolas Romeris poziva Vas da sudjelujete na međunarodnoj konferenciji „Social Innovations for Transformative Society“ SOCIN24 („Društvene inovacije za transformativno društvo“).

Održan Welcome Week za dolazne...
Prošloga tjedan održan je Erasmus Welcome Week, tjedan dobrodošlice za sve dolazne Erasmus studente, u organizaciji Ureda za partnerstvo i projekte.

Autor: Andrea Bulešić
Održan Welcome Day za strane Erasmus...
U utorak, 5. ožujka 2024. godine održan je Welcome Day za strane Erasmus studente koji će ovog ljetnog semestra boraviti na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Događanje se već tradicionalno održava u prostorima Studentskog Doma, Paviljon 1 a ovoga puta započeo je u 10:00 sati. Događanje je organizirao Ured za Partnerstvo i projekte kako bi prikladno dočekali strane studente, predstavili im administrativnu proceduru upisa na naše Sveučilište i njihovog boravka u stranoj državi. Događanju su prisustvovali ECTS koordinatori, predstavnici raznih ureda, sastavnica, studentskog zbora te knjižničari a sve kako bi im približili sve mogućnosti koje im se nude na Sveučilištu za vrijeme njihovog boravka.

Otvoren je rok prijave za Erasmus BIP...
Centar za višejezičnu akademsku komunikaciju pri Sveučilištu Jyväskylä – Movi, zajedno sa Sveučilištem Burgundije u Francuskoj, Sveučilištem Johannes Kepler Linz u Austriji i Sveučilištem Chiba u Japanu organizira Erasmus Blended Intensive Programme Course Multilingual and Intercultural Communication Competence (MICC) for International Projects .

Autor: Andrea Bulešić
Uspješno završen tečaj hrvatskog...
23. siječnja 2024. završen je tečaj hrvatskog jezika za dolazne Erasmus studente.

Promjena radnog vremena Ureda za...
Ured za partnerstvo i projekte primati će studentice i studente od ponedjeljka do petka, od 11:00 do 13:00 sati, uz prethodnu najavu. Za konzultacije je potrebna prethodna najava i dogovor termina, isključivo putem e-mail adrese: international.office@unipu.hr .

Autor: Rozana Veselica Celić
Poziv na Sveučilišni info dan...
Poštovane/i, Agencija za mobilnost i programe EU organizira informativni dan programa Obzor Europa, u petak, 17.studenog, 2023. godine, na našem Sveučilištu. Program Obzor Europa je najveći program EU posvećen znanosti i inovacijama. U nastavku slijedi program informativnog dana:  Program info dana - OBZOR Europa . Prijave su obavezne za sve sudionike, te Vas molimo da se prijavite na slijedećoj poveznici ovdje .  

Autor: Andrea Bulešić
Održan Croatian Breakfast za dolazne...
U utorak, 25. listopada 2023. na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, održan je Croatian Breakfast za Erasmus dolazne studente. Događanje je održano u Studentskom Klubu od 11:00 do 13.00 sati gdje su studenti uz laganu glazbu i opuštenu atmosferu uživali u druženju.  

Autor: Andrea Bulešić
Obilježavanje Dana Erasmusa na...
Ove jeseni održani su 7. po redu #ErasmusDays - manifestacija kojom se u cijelom svijetu istovremeno obilježava i slavi programa Erasmus+. Dani Erasmusa trajali su od 9. do 14. listopada 2023. kada su održana raznovrsna događanja diljem svijeta i  Hrvatske. Tim povodom prikladno smo slavili Erasmus+ program i na našem Sveučilištu s ukupno tri događanja.  Ured za Partnerstvo i projekte organiziralo je u utorak 10. listopada 2023. Welcome Day za dolazne Erasmus studente.

Autor: Andrea Bulešić
Održan Welcome Day za dolazne Erasmus...
Danas, 10. listopada 2023. godine održan je Welcome Day za dolazne Erasmus studente. I ove smo godine prigodno dočekali strane Erasmus studente koji će na našem Sveučilištu boraviti u zimskom semestru ili pak kroz cijelu akademsku godinu 2023./2024. Svečani prijem održao se u prostorima Studentskog Doma, Paviljon 1 s početkom u 10:30 sati gdje ih je dočekala djelatnica Ureda za partnerstvo i projekte.

Projektni sasatanak i studijski...
Dana 6. i 7. rujna, 2023. godine, održao se projektni sastanak CARDEA Horizon Europe projekta, u kojem Sveučilište Jurja Dobrile sudjeluje kao jedan od partnera. Doc. dr. sc. Rozana Veselica Celić posjetila je i sudjelovala na projektnom sastanku te studijskom posjetu Sveučilišta u Corku, Irska. Dr. sc. Ivona Peternel se također pridružila prvom danu sastanka u online obliku. Drugog dana su održani sastanci sa predstavnicima Irskih fondacija za znanost, te predstavnicima znanstvenih menađera iz lokalne zajednice. Sastanci i studijski posjeti su ocijenjeni kao vrlo korisni i značajni za daljnji nastavak projekta ali i suradnje među institucijama partnerima.

Autor: Rozana Veselica Celić
Vidimo se na Noći istraživača - i ove...
Uzbuđeno odbrojavamo dane do ovogodišnje Noći istraživača koja će se održati u Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku u petak, 29. rujna! Posjetitelji će još jednom imati priliku sudjelovati u brojnim zanimljivim eksperimentima, interaktivnim radionicama, igrama, edukativnim izložbama, predavanjima i brojnim drugim aktivnostima, kroz koje će se predstaviti najnovija znanstvena otkrića na razumljiv i zabavan način.

Poziv za prijavu - program...
Naslovi poziva. Projekt SSH CENTER financira 30 doktora znanosti i istraživača na početku do srednjeg stupnja njihove karijere koji rade u području društvenih i humanističkim znanostima (SSH) da sudjeluju u inicijativi posredovanja znanja SSH za kreiranje politike o temama klime, energije i mobilnosti. Svaki će sudionik dobiti 2.000 Eura kao honorar za sudjelovanje u cijelom programu.

Autor: Andrea Bulešić
Ljetna škola doktorskog studija...
Doktorska škola filozofije u Beču produljuje rok za svoju nadolazeću ljetnu školu. Ovogodišnja ljetna škola — Inkluzivnost i etika — trodnevni je događaj koji će se održati na Sveučilištu u Beču od 10. do 12. srpnja 2023. Pozivaju se svi studenti doktorskih studija i posljednje godine diplomskih studija koji rade u svim područjima filozofije i srodnih disciplina (npr. studije roda, sociologije, queer teorija ili medicine) da se prijave.

Autor: Andrea Bulešić
Otvorene prijave za NATO program...
Obavještavamo sve zainteresirane studente, nedavno diplomirane te mlade stručnjake da je poziv za prijavu za NATO Internship & Young Professional Program (YPP) otvoren do 7. svibnja 2023. godine. Prijaviti se mogu samo državljani zemalja članica NATO-a a odabrani kandidati pridružit će se organizaciji 2024 godine. Prijave se moraju podnijeti putem e-sustava za zapošljavanje www.nato.int/recruitment. Više informacija o procesu zapošljavanja i uvjetima zapošljavanja možete pronaći na web stranici: http://www.nato.int/cps/en/natolive/recruit-hq-e.htm

Autor: Andrea Bulešić
Voditeljica Ureda za partnerstvo i...
U srijedu, 29. ožujka 2023. godine, voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr.sc. Ivona Peternel gostovala je u studentskoj emisiji Indeks Tv Nove te predstavila Erasmus+ program i njegovu provedbu u gradu Puli.

Autor: Andrea Bulešić
Međunarodni modul u području...
Sveučilište u Sloveniji, Univerza na Primorskem te Fakultet zdravstvenih znanosti poziva sve otvorene, motivirane i entuzijastične studente poslijediplomskih studija iz područja dijetetike, sestrinstva, fizioterapije, kineziologije, tjelesnog odgoja i drugih srodnih područja da sudjeluju u međunarodnom modulu »SUVREMENI ASPEKTI PREVENCIJE U ZDRAVSTVU«.

Pro et Contra - međunarodna...
Odsjek studija Klasične harmonike u suradnji s Uredom za partnerstvo i projekte UNIPU organizira trodnevnu manifestaciju PRO ET CONTRA koja povezuje tri akademije: Conservatorio di Musica Santa Cecilia iz Rima, Akademiju za glasbo u Ljubljani i Muzičku akademiju u Puli.

Autor: Rozana Veselica Celić
Radionica Blue Connect projekta
U srijedu, 29. ožujka, 2023. godine u 13:50 sati održati će se predavanje prof. dr. sc. Igora Jerkovića, prorektora za znanost i kvalitetu Sveučilišta u Splitu. Tema predavanja je - Eterična ulja - a održati će se u sklopu RECONNECT SCIENCE WITH THE BLUE SOCIETY - Blue-connect, HORIZON-MSCA-2022-CITIZENS-01 projekta, koje naše Sveučilište provodi u suradnji i partnerstvu sa slijedećim partnerima: Institut za oceanografiju i ribarstvo, Mediteranski institut za istraživanje mora - MediLS, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Rijeci , Sveučilištem u Splitu (koordinator).

Autor: Rozana Veselica Celić
Članovi projektnog tima UNIPU sudjelovali su na LTTA aktivnosti projekta CACAO u Barceloni, od 13.-17.3.2023., te na transnacionalnom sastanku partnera u petak, 17. ožujka, 2023. godine. LTTA je bila vrlo produktivna, te su se održale intenzivne aktivnosti snimanja video treninga za potrebe projekta, te zasebne edukcije na temu snimnja i korištenja inovativne platforme projekta. Posljednji dan, petak - održan je sastanak konzorcija, te su usaglašene daljnje aktivnosti i eventi u Briselu i Zagrebu. Web stranica projekta: www.mycacao.eu

Autor: Andrea Bulešić
Održan Welcome Day za dolazne Erasmus...
U utorak, 7. ožujka 2023. godine u prostorima Studentskog doma održan je Welcome Day za dolazne Erasmus studente. Studentima je predstavljeno Sveučilište, Grad Pula, administrativna procedura, ali i sve mogućnosti koje im se nude za vrijeme njihovog boravka na našoj ustanovi. 

Autor: Rozana Veselica Celić
Poziv: Informativni dan Mentorstvo u...
Poštovani/e, Agencija za mobilnost i programe EU, s ciljem informiranja i motiviranja budućih mentora, organizira online informativni dan  Mentorstvo u projektima MSCA Postdoktorskih stipendija , koji će se održati u  petak 24. ožujka 2023. godine , od 10:00 do 13:30 sati putem  Zoom  platforme.  Dostupan  je preliminarni program informativnog dana.Cilj informativnog dana je predstaviti ulogu mentora kroz cijeli ciklus Postdoktorskih stipendija, od uloge mentora i istraživačkog tima u postupku pisanja projektnog prijedloga, do prijave te kasnije same provedbe postdoktorskih stipendija. Također, sa zadovoljstvom predstavit ćemo i primjer dobre prakse,  dr.sc . Jelene Godrijan s Instituta Ruđer Bošković.

Autor: Rozana Veselica Celić
Plan rodne ravnopravnosti - GENDER...
Pri Senatu Sveučilišta u Puli usvojen je  Plan rodne ravnopravnosti  za razdoblje od 2023. - 2027. godine. Plan rodne ravnopravnosti je jedan od temeljnih dokumenata Sveučilišta koji ima za cilj promicanje ravnopravnost, raznolikost i inkluzivnost svih zaposlenika i suradnika institucije. Plan je također jedan od temeljnih dokumenata pri prijavi Obzor programa EU.

Autor: Andrea Bulešić
Predstavljen Ured za partnerstvo i...
Na Otvorenim vratima Sveučilišta, održanih 9. i 10. veljače 2023. godine predstavljen je i Ured za partnerstvo i projekte. Prisutnima se nakratko obratila prorektorica prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić te voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte, dr. sc. Ivona Peternel.

Autor: Rozana Veselica Celić
Održan INFOdan o projektima i...
Dana 30. siječnja, 2023. godine je održan INFO dan o projektima i programima Europske unije za zaposlenike našeg Sveučilišta. Doc. dr. sc. Rozana Veselica Celić iz Ureda za partnerstva i projekte je prezentirala program Erasmus+, te poglavito područje Strateških partnerstava u području visokog orbazovanja, te program Obzor. Radionica je bila vrlo aktivna i popraćena konstruktivnim pitanjima i dijalogom. Hvala svima koji su se odazvali.  

Održano neformalno druženje i...
Danas je u prostorima Studentskog doma u Preradovićevoj 9 održano prvo neformalno druženje i umrežavanje domaćih redovnih studenata našeg Sveučilišta s Erasmus studentima. Događanje je organizirao Ured za partnerstvo i projekte s ciljem promidžbe Erasmus+ programa mobilnosti te približavanje samog programa i mogućnosti koje se nude studentima na Unipu.

Najava neformalnog druženja s Erasmus...
Ured za partnerstvo i projekte organizira neformalno druženje s Erasmus studentima s ciljem promidžbe Erasmus programa te približavanje samog programa mobilnosti našim studentima.   

Održan info dan o Erasmus...
U srijedu, 18. siječnja 2023. godine držan je Info dan o Erasmus+ mobilnostima za studente Muzičke akademije. Studentima se predstavio program mobilnosti koji im se nudi na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli te im se približio sam proces prijave na natječaj.

Autor: Andrea Bulešić
Održan Croatian breakfast s Erasmus...
Danas, 18. siječnja 2023. održan je Croatian breakfast – neformalno druženje s dolaznim Erasmus studentima. Druženje u trajanju od dva sata organizirano je kako bi iz prve ruke čuli iskustva stranih studenata koji borave na našem Sveučilištu u zimskog semestru akademske godine 2022./2023.

5. izdanje IPBeja Erasmus tjedna –...
IPBeja Erasmus tjedan namijenjen je nastavnom i ne nastavnom osoblju na kojem će se izmijeniti najbolje prakse i održati multikulturni forum, te se pozivaju međunarodni partneri da izvrše svoje Erasmus misije podučavanja i osposobljavanja te da posjete IPBeja kampus.

Objavljen Poziv na podnošenje...
Obavještavamo Vas da je Europska komisija objavila  Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2023. godinu . Poziv s pripadajućim popisom aktivnosti i rokova objavljen je  na ovoj poveznici . Rok za prijavu  projekata mobilnosti u visokom obrazovanju (aktivnosti KA131 i KA171)  bit će  23. 2. 2023.  Vodič kroz program Erasmus+ za 2023. godinu pronađite na ovoj poveznici:  https://erasmus-plus.ec.europa.eu/erasmus-programme-guide , dok su prijavni obrasci ovdje:  https://webgate.ec.europa.eu/erasmus-esc/index/ . Sve informacije i dodatne upute možete pregledati na ovoj poveznici:  https://ampeu.hr/erasmus/koraci-za-sudjelovanje/pisanje-i-prijava-projekta

Autor: Rozana Veselica Celić
Obavijest - natječaj MSCA4Ukraine
Poštovani, obavještavamo vas o otvaranju portala za prijave na shemu  MSCA4Ukraine , financirane u okviru Djelovanja Marie Skłodowska – Curie. Portal je dostupan na sljedećoj poveznici:  https://bit.ly/MSCA4UkrainePortal . Prijave će se kontinuirano pregledavati, a poziv će ostati otvoren dok se sva sredstva ne potroše.  Usluge povezivanja za istraživače  https://sareurope.eu/msca4ukraine/researchers-seeking-hosts/   i potencijalne organizacije domaćine  https://sareurope.eu/msca4ukraine/list-of-host-organisations/  ostaju dostupne tijekom razdoblje prijave. Dodatne informacije možete pronaći na poveznici:  http://www.sareurope.eu/msca4ukraine .

Autor: Rozana Veselica Celić
Poziv na završnu konferenciju...
IRENA-Istarska Regionalna Energetska Agencija, poziva nastavno osoblje i studente Sveučilišta Jurja Dobrile na završnu konferenciju Erasmus+ projekta  CITY MINDED  pod nazivom “ Pristupi zelenoj tranziciji Europskih urbanih područja - Pathways towards green transition of European urban areas“  koja će se održati u Puli, u dvorani Circolo - Zajednice Talijana u  utorak,   22. studenog 2022. s početkom u 09:30 sati.  Program konferencije održati će se na engleskom jeziku. Cilj konferencije uz predstavljanje rezultata projekta  CITY MINDED  je prikazati primjere dobre prakse iz partnerskih zemalja, Italije, Španjolske, Malte i Hrvatske iz područja urbanog planiranja, energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i prilagodbe klimatskim promjenama a sve u cilju provedbe zelene tranzicije Europskih urbanih područja. U prilogu dostavljamo  program  i poveznicu na prijavnicu koju je potrebno ispuniti najkasnije do 17. studenog 2022. godine.

Autor: Andrea Bulešić
Predstavljanje Erasmus+ programa na...
U utorak 18. listopada 2022. godine stručna suradnica za međunarodnu suradnju i mobilnost Andrea Bulešić iz Ureda za partnerstvo i projekte gostovala je u studentskoj radio emisiji „Radio X-ica“. Tema emisije bila je Erasmus mobilnost a gostovanje se odvijalo u sklopu rubrike „Xica po Europi“ u kojoj će studenti voditelji „Radio X-ice“  kroz cijeli semestar ugostiti Erasmus studente iz cijele Europe s ciljem promoviranja Erasmus mobilnosti ali i promicanju drugih kultura i perspektiva odlaska na Erasmus mobilnost.

Autor: Andrea Bulešić
Na Sveučilišnom kampusu održan...
U subotu 15. listopada 2022. održalo se neformalno druženje Erasmus studenata u sklopu Erasmus Dana pod nazivom Erasmus Meeting u Sveučilišnom kampusu. Događaj je organiziran s ciljem umrežavanja samih Erasmusovca ali i povezivanja s domaćim studentima kako bi pridonijeli što boljoj integraciji stranih studenata u društveni život grada.

Autor: Andrea Bulešić
Koncert Muzičke akademije u sklopu...
Povodom obilježavanja Erasmus Dana koji su se ove godine održali od 13. – 15. listopada, u četvrtak 13. listopada 2022. održan je u Circolu koncert klavirskog dua prof. art. Robert Gawroński i prof. dr. art. Jakub Brawata.

Autor: Andrea Bulešić
Održan Welcome Day za dolazne Erasmus...
Danas, 13. listopada 2022. godine održan je Welcome Day za dolazne Erasmus studente na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Krenuli smo u 9:00 sati s upoznavanjem stručnog osoblja sveučilišta te se predstavio Ured za partnerstvo i projekte koji i vodi cijeli proces dolaznih studenata od njihovih nominacija, prijava i upisa na naše Sveučilište, kao i ostalu dokumentaciju potrebnu stranim državljanima pri dolasku u Hrvatsku. 

Autor: Andrea Bulešić
Koncert Muzičke Akademije povodom...
Muzička akademija u Puli u suradnji s Uredom za partnerstvo i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli organizira koncert povodom obilježavanja Erasmus dana 2022. godine i 35. rođendana Erasmus+ programa koji će se održati s početkom od 20 sati u dvorani Circola (zajednica Talijana u Puli).

Autor: Andrea Bulešić
Obilježavanje Erasmus Dana 2022 na...
Ovogodišnji Erasmus dani obilježavaju se u znaku 35. rođendana Erasmus programa i Europske godine mladih te se zajednički obilježavaju pod krilaticom: S mladima današnjice i sutrašnjice dijelimo europske vrijednosti: za proteklih 35 godina i još mnogo nadolazećih!

Poziv na prijave za stipendije...
Slobodna država Bavarska poziva na prijave za svoj jednogodišnji program stipendiranja za studente iz Srednje, Istočne i Jugoistočne Europe za akademsku godinu 2023./24. 

Autor: Andrea Bulešić
Na Sveučilištu održana press...
Jučer, 28. rujna 2022. godine održana je press konferencija na Rektoratu Sveučilišta Juraj Dobrile u Puli uoči nadolazeće Europske noći istraživača.  Ovogodišnje događanje, koje se obilježava diljem Europe s ciljem popularizacije znanosti, zakazano je za petak, 30. rujna 2022. godine od 17 do 20 sati na Studentskom trgu i Stanici 50 (FET).

Autor: Andrea Bulešić
Upozorenje studentima na razmjeni u...
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Madridu u posljednje je vrijeme zaprimilo od hrvatskih studenata veći broj prijava slučajeva prijevare prilikom najma stanova u Španjolskoj. Naime, iako su ovakve prevare česte i kod nas, Veleposlanstvo je zbog  povećanog broja prijava od strane naših studenata  izdalo  Upozorenje  koje su proslijedili na Ministarstvo, ali i na policiju.

Pridružite nam se na Europskoj noći...
Zadnji petak u rujnu rezervirajte za Europsku noć istraživača, koja će se ove godine istodobno održati u 25 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku! Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u brojnim zanimljivim eksperimentima, interaktivnim radionicama, igrama, edukativnim izložbama i predavanjima u pet najvećih hrvatskih obalnih gradova: Splitu, Rijeci, Puli, Zadru i Dubrovniku .

1. Međunarodna znanstvena...
Od 24. kolovoza do 31. kolovoza Filozofski fakultet Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli bio je domaćinom 1. Međunarodne znanstvene konferencije „Jezik, prijevod i međukulturna komunikacija“. Ova konferencija organizirana je u okviru institucijskog projekta „Jezik prava i poslovna komunikacija“ na kojem sudjeluju profesori iz Hrvatske, Poljske, Bugarske, a od sljedeće godine pridružit će se Latvija i Slovačka.

Autor: Kristina Hlavati Bertoncelj
Posjet delegacije Sveučilišta u Mostaru
Pulsko Sveučilište Jurja Dobrile u Puli posjetili su Milea Ajduk Kurtović  i Danijel Vasić  s Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru  (BiH). Tom su se prilikom susreli s predstavnicama Ureda za partnerstvo i projekte Andreom Bulešić i Kristinom Hlavati Bertoncelj

Autor: Kristina Hlavati Bertoncelj
Posjet predstavnika COMASA...
Shimon Packer s izraelskog  College of Management Academic Studies ( COMAS) posjetio je Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Djelatnik Ureda za međunarodnu suradnju tom se prilikom susreo s predstavnicama Ureda za partnerstvo i projekte i Ureda za projekte i razvoj. 

Autor: Kristina Hlavati Bertoncelj
Posjet izraelskom Sveučilištu (COMAS,...
Delegacija Sveuičlišta Jurja Dobrile u Puli pojetila je College of Management Academic Studies ( COMAS)u Izraelu u okviru Erasmus+ programa razmjene izvan Europske Unije. Izv. prof. dr.sc. Ivana Paula-Gortan Carlin, doc. dr. sc. Lorena Lazarić i doc. dr. sc. Rozana Veselica boravile su na diseminacijskom događanju „Internacionalizacija kod kuće nakon COVID-19 pandemije“ . 

Autor: Kristina Hlavati Bertoncelj
Objavljena brošura „International...
Agencija za mobilnost i programe Europske unije na svojim mrežnim stranicama objavila brošuru za strane studente International Student Guide to Croatia. 

Autor: Kristina Hlavati Bertoncelj
Međunarodni tjedan osoblja...
Sveučilište u Padovi (Italija) poziva zainteresirane na godišnji Međunarodni tjedan obuke osoblja koji će se održati od 12. do 14. listopada 2022. u Padovi. Tema ovogodišnjem susreta je :“ Eksperimentiranje s mobilnošću : što je najbolje za poticanje internacionalizacije?“

Međunarodna studentska konferencija u...
Međunarodno sveučilište u Sarajevu – International University of Sarajevo (IUS) poziva sve zainteresirane studente da se prijave za sudjelovanje na Studentskoj konferenciji 2022 koja se održava 30.9.2022. Tema konferencije glasi "Ujedinjeni u izgradnji boljeg svijeta"

Autor: Kristina Hlavati Bertoncelj
Voditeljica ureda na godišnjoj...
Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte, dr.sc. Ivona Peternel predstavljala je Sveučilište Jurja Dobrile u Puli na godišnjoj konfereneciji Erasmus programa, ERACON 2022, održanoj u Solunu u Grčkoj.

„International Staff Week“ u Turskoj...
Tokat Gaziosmanpaşa University – TOGU (Turska) poziva sve zainteresirane da sudjeluju u „International Staff Week“-u koji će se održati od 19. do 23. rujna 2022. godine. Maksimalan broj sudionika je 25, a prijave su otvorene do 1. kolovoza 2022. godine.

Natječaj za prijavu projekata...
Program Hubert Curien "Cogito"  je hrvatsko-francuski program u području znanosti i tehnologije kojeg od 2002. zajednički provode  Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH i Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj . Cilj ovoga programa je olakšati i razviti visokokvalitetnu znanstvenu i tehnološku suradnju hrvatskih i francuskih znanstvenika na zajedničkim znanstvenoistraživačkim projektima. Natječaj je otvoren svim visokim učilištima i znanstvenoistraživačkim ustanovama Republike Hrvatske i Francuske Republike.

Autor: Kristina Hlavati Bertoncelj
Erasmus + projekti mobilnosti (KA1) -...
Agencija za mobilnost i programe EU obavještava sve zainteresirane korisnike kako je otvoren dodatan rok za prijavu mobilnosti u području odgoja i općeg obrazovanja - do 4. listopada 2022. godine u 12 sati!

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Predstavljanje EURAXESS Hubs projekta...
U organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU održan je webinar "Predstavljanje EURAXESS Hubs projekta i budućnosti EURAXESS mreže". Agencija sudjeluje u provedbi projekta EURAXESS Hubs koji predstavlja pilot projekt integriranih "inkubatora" (hubova) za prekograničnu suradnju EURAXESS-ovih centara i organizacija izvan EURAXESS mreže koje pružaju usluge istraživačima i istraživačkim organizacijama. AMPEU sudjeluje u dva radna zadatka unutar radnog paketa 2: "NOVEL SKILLS - Talent management hub for assisting researchers within academia and the public sector". Jedan od ciljeva radnog zadataka 2.4 "Recruitment and careers in public sector", je raspraviti različite karijerne mogućnosti za istraživače izvan akademske zajednice, specifično, u javnom sektoru. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Dr. sc. Ivona Peternel održala...
Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel održala je gostujuće predavanje pri Sveučilištu u Mostaru u okviru International Staff Weeka. Tom je prilikom predstavila Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i procese internacionalizacije. Riječ je o tjednu usavršavanja za osoblje visokih učilišta u okviru Erasmus+ programa koji se ove godine održava od 6. do 10. lipnja. Tema ovogodišnjeg izdanja jest utjecaj pandemije koronavirusa u kontekstu međunarodnih aktivnosti. Na radionicama se ovaj tjedan raspravlja o temama utjecaja pandemije na mobilnosti, međunarodne projekte i procese podučavanja.

Povjerenica Gabriel o sudjelovanju...
U situaciji u kojoj se razina nasilja u ruskoj invaziji Ukrajine neprestano povećava, povjerenica Europske komisije za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Mariya Gabriel dala je izjavu na temu sudjelovanja ruskih javnih institucija i pojedinaca u Okvirnim programima za istraživanje i inovacije, Euratomu, programu Erasmus+ i sudjelovanja pojedinaca, mladih i organizacija civilnog društva u Erasmusu+ i programu Europske snage solidarnosti.

Sveučilište u Puli partner je na...
“Career Acknowledgement for Research (Manager) Delivering for the European Area – CARDEA” je projekt financiran sredstvima programa Obzor Europa , a okuplja eminentni međunarodni partnerski konzorcij. Riječ je o pozivu u okviru Europskog istraživačkog prostora s ciljem maksimiziranja učinka financiranja istraživanja i inovacija Europske unije (HORIZON-WIDERA-2021-ERA-01-20). Konzorcij predvodi Sveučilište u Corku (Irska) a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.498.312,00 EUR, od čega Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli pripada 164.875,00 EUR. Projekt traje četiri godine, a voditeljica projekta za Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je dr. sc. Ivona Peternel .  

Poziv za financijsku potporu...
Otvorene su prijave za stipendije Trieste Next International Academy, trodnevni intenzivni program koji će se održati u Trstu od 22. do 24. rujna 2022. godine. Ovogodišnje 11. izdanje Festivala znanstvenih istraživanja provodi se pod nazivom "Granice znanosti. Inovacije i istraživanje: etička ograničenja i nove granice". Međunarodna akademija Trieste Next ima za cilj ponuditi međunarodnim studentima priliku da prisustvuju Festivalu znanstvenih istraživanja kroz stipendijski program koji pokriva 50% kotizacije.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Erasmus studenti sudjelovali u Board...
Studentski zbor Pula po prvi puta organizirao je "Board game night" odnosno noć modernih igara. Događaj je organiziran uz suradnju s Udrugom Zaigrana koza koji su događaju pridonijeli svojim igrama i znanjem vezano uz igre a održan je 11. ožujka u prostorima Stanice 50 u zgradi Fakulteta ekonomije i turizma. Druženju su se pridružili i dolazni Erasmus studenti kojima je ovo bila prava prilika da se upoznaju sa studentima našeg Sveučilišta i uključe u društveni život našeg grada.

Sveučilište u Mostaru poziva na...
Sveučilište u Mostaru poziva sve zainteresirane na "International Staff Week" - tjedan usavršavanja za osoblje visokih učilišta u okviru Erasmus+ programa. Tema ovogodišnjeg izdanja jest utjecaj pandemije koronavirusa u kontekstu međunarodnih aktivnosti. Usavršavanje će se održati od 6. do 10. lipnja 2022. godine. Na radionicama će se raspravljati o temama utjecaja pandemija  na mobilnosti, međunarodne projekta i procese podučavanja. 

Poziv studentima doktorskih studija...
Sveučilište u Mariboru poziva sve zainteresirane studente doktorskih studija na mogućnost financiranja inovativnih inicijativa u okviru Dunavske rektorske konferencije. Konferencija je dio implementacije Strategije Europske unije za Dunavsku regiju.  Doktorandi su pozvani da prijave aplikacije u područjima povećanja broja inovacija, izuma i aplikacija za patente; jačanja suradnje i mobilnosti u području istraživanja i obrazovanja; te povećanja broja objava združenih publikacija. Financijska sredstva obuhvaćaju izdvajanja za materijalne troškove, istraživačke opreme, troškove usluga te troškove putovanja i boravka. 

Poziv na panel raspravu „Europski...
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo poziv za sudjelovanje na panel raspravi „Europski studenti budućnosti“ koja će se održati 11. ožujka 2022. godine putem platforme Zoom kao doprinos „Konferenciji o budućnosti Europe“. Cilj događanja je unaprijediti informiranost o prednostima koje dugoročna i strukturirana suradnja visokih učilišta iz Europske unije pruža studentima, nastavnicima i lokalnoj zajednici. Uspostavljanjem konstruktivnog dijaloga između korisnika i dionika u sustavu visokog obrazovanja utvrditi će se izazovi kako bi visoko obrazovanje bilo inovativnije, inkluzivnije i relevantnije za tržište rada.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Prvi International Week na Suor...
Suor Orsola Benincasa University organizira svoj prvi International Week pod nazivom 'Building the Common European Education Area from Naples' koji se održava u razdoblju od 4. svibnja do 6. svibnja 2022 u Napulju u virtualnom i fizičkom obliku. Glavni cilj ovog događaja je pozvati nastavnike i osoblje s visokoškolskih ustanova iz različitih dijelova svijeta i pružiti im priliku da upoznaju naše studente i osoblje u drugačijem akademskom i kulturnom kontekstu kako bi se umrežili, raspravljali i razmjenjivali iskustva, najbolje prakse i izazove s predstavnicima drugih institucija za stjecanje novih znanja i daljnji razvoj stručnosti i svježe motivacije.

International Staff Training Week...
Tjedan obuke osoblja sastoji se od četiri različita programa raznih događanja u obliku radionica, grupnih događanja, obilazaka, prezentacija, sportskih aktivnosti te vrijeme za povezivanje i umrežavanje. Događaj je organiziran u razdoblju od 13. lipnja do 17. lipnja 2022. godine. International staff week namijenjen je osoblju iz pomoćnih ureda na visokoškolskim ustanovama u području karijernih usluga, usluga dobrodošlice za osoblje, sveučilišnih knjižnica kao i kolega koji se bave međunarodnim poslovima.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Drugi International Staff Week u...
Drugo izdanje international week-a održat će se od 14. ožujka do 18. ožujka, 2022. godine. Događaje je organiziran na tri kampusa institucije Haute Ecole Charlemagne. Sastanci su organizirani za područje ugostiteljstva, pomoćnog menadžmenta, upravljanje nekretninama te turistički menadžment.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Staff trening week na Sveučilištu Ghent
Sveučilište Ghent organizira Staff trening week pod nazivom "An international perspective on internal quality assurance in higher education" (Međunarodna perspektiva internog osiguranja kvalitete u visokom obrazovanju) od 11. svibnja 2022. do 13. svibnja 2022. Tijekom trodnevne obuke osoblja raspravljat će se o rezultatima i metodama rada sustava osiguranja kvalitete. Predstavit će se kvantitativni i kvalitativni podaci i sustavi praćenja za podršku internom sustavu osiguranja kvalitete.

Održan meeting s dolaznim Erasmus...
Dana 27. siječnja 2022. u prostorima studentskog centra održan je susret s dolaznim Erasmus studentima koji su svoju mobilnost proveli na različitim sastavnicama Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u zimskom semestru 2021./2022. akademske godine. Na susretu, osim kušanja hrvatskog doručak razgovaralo se o uspješnoj provedbi mobilnosti putem Erasmus+ programa te o različitim iskustvima koje su studenti stekli tijekom svog boravka na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.

Erasmus+ posjet s institucije...
Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli u okviru Erasmus+ programa boravile su profesorice i stručno administrativno osoblje sa Armenian State University of Economics. Prilikom svog boravka posjetile su Ured za partnerstvo i projekte i Ured za znanost i istraživanje gdje im je doc. dr. sc. Rozana Veselica predstavila znanstveno istraživačke aktivnosti Sveučilišta. Profesorica Anna Harutyunyan održala je nastavu pod nazivom "Business models for entrepreneurs".Teme susreta bile su internacionalizacija te mogućnosti buduće suradnje na znanstveno istraživačkom području s kolegicom doc. dr. sc. Rozanom Veselica.

Erasmus + info dan o centraliziranoj...
Informativni dan o centraliziranoj aktivnosti projekti usmjereni na budućnost (Forward looking projects) u okviru natječaja za 2022. godinu održat će se virtualno kroz dvije sesije 18. siječnja 2022. u organizaciji Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). U nastavku teksta doznajte više o postupku prijave za mogućnosti financiranja projekata usmjerenih na budućnost u projektnom formatu partnerstva za inovacije (Ključna aktivnost 2) s ukupno dodijeljenim proračunom za 2022. godinu od 46 milijuna eura.

Erasmus info dan za studente Studija...
Dana 13. prosinca 2021. održano je predavanje "Info dan" za studente Odsjeka za azijske studije. Predavanje je sadržavalo izlaganje kratke prezentacije te savjetovanje i informiranje studenata o mogućnostima korištenja programa mobilnosti koje im nudi Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Nakon izlaganja studenti su pokazali zainteresiranosti te postavljali mnoštvo pitanja vezana uz željenu realizaciju mobilnosti kako u zemljama Europske Unije tako i u njima najprivlačnijoj zemlji Japan. Ured za partnerstvo i projekte

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Erasmus Staff Week u organizaciji...
Sveučilište u Cataniji domaćin je desetog  Erasmus Staff Week na temu "Erasmus+ Mobility after COVID19: New Educational Prespectives". Događaj će se održati od 31. siječnja do 4. veljače 2022. i uglavnom je namijenjen visokoškolskim stručnjacima (nastavnicima i administrativnom osoblju) koji rade s međunarodnim studentima i razmjenom osoblja te će ponuditi intenzivan tečaj stručnog usavršavanja koji će polaznike osposobiti da se bolje suoče s poteškoćama vezano za hitno stanje COVID-19 kako bi se obnovila “nova normalna situacija”. Također je osmišljen kao forum za rješavanje problema za razmjenu najboljih praksi i mogućih rješenja za probleme eksperimentirane u posljednje dvije godine. Tečaj kombinira praktične radionice i primijenjene vježbe kako bi se razvio svjesni pristup temi tjedna osoblja i bolje istražio kombinirani model mobilnosti koji bi mogao biti novi plodonosni modalitet u korist međunarodne razmjene.

Autor: Ivica Petrinić
Jung Ho Kim (Koreja) u posjetio...
Jung Ho Kim s Inha Sveučilišta iz Koreje posjetio je krajem studenoga pulsko Sveučilište. Na rektoratu su ga ugostili prorektor za suradnju, inovacije i transfer tehnologija – izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić te voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel . Cilj posjeta bio je dogovor oko uspostavljanja suradnje u području obrazovanja te razmjena znanja i iskustva.      

Erasmus+ posjet s Tehničkog...
Aleksandra Matyjaszczyk (Ured za međunarodno obrazovanje) sa tehničkog Sveučilišta u Lublinu (Poljska) boravi u Erasmus+ posjetu Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Tom je prilikom posjetila Ured za partnerstvo i projekte , te se susrela s voditeljicom Ureda dr. sc. Ivonom Peternel i stručnim suradnicama. Teme susreta bile su internacionalizacija i modernizacija obrazovanja te mogućnosti buduće suradnje.

Ponuda programa stručnog...
DOREA Educational Institute provodi službeno potvrđene programe Erasmus+ stručnog osposobljavanja za 2022. godinu. Ove godine su implementirali više od 30 Erasmus+ mobilnosti za stručno osposobljavanje diljem Europe. Sva stručna osposobljavanja održavaju se u 12 zemalja diljem Europe:

Autor: Ivica Petrinić
EUTOPIA radionice dostupne javnosti...
Sveučilište u Ljubljani poziva sve zainteresirane na EUTOPIA radionice ambasadora studentskih karijera. Radionice imaju za cilj pomoći polaznicima da poboljšaju znanstvene uratke i povećaju izglede za objavljivanje  radova. Radionice će se održati 29. studenog na temu „Communicating your science“ (s početkom u 12 sati) te Publishing ethics (s početkom u 15 sati). Više informacija dostupno je u nastavku.  

Voditeljica Ureda na konferenciji o...
Dr. sc. Ivona Peternel sudjelovala je na konferenciji “Građani, jednakost, prava i vrijednosti, Kreativna Europa i Erasmus+”. Konferenciju je organizirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u Slavonskom Brodu. Novo programsko razdoblje 2021.–2027. osobito ističe potrebu jačanja građanske svijesti, jednakosti i prava te uključivosti unutar Europske unije što su ujedno i osnovne postavke internacionalizacije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Održana radionica o uključivosti i...
Ured za partnerstvo i projekte sudjelovao je na radionici o uključivosti i raznolikosti studentske mobilnosti ( Inclusion & Diversity in Student Mobility ) koju su organizirali članovi konzorcija projekta “Social Inclusion and Engagement in Mobility” (SIEM). Cilj radionice je pokazati visokoobrazovnim ustanovama alate koji će doprinijeti poboljšanju uključivosti u okviru studentske mobilnosti kroz sljedeće teme:

Autor: Ivica Petrinić
Erasmus+ studenti u posjeti Rtu Kamenjak
U organizaciji Ureda za partnerstvo i projekte održano je zajedničko druženje Erasmus+ studenata na Rtu Kamenjak (Premantura). Izlet se sastojao od adrenalinske vožnje biciklom uz usputne stanice tijekom kojeg su se studentii bolje upoznali i razmijenili svoja međunarodna iskustva studiranja. Vožnja biciklom uz razgledavanje i istraživanje trajala je više od tri sata, te je ukupno prijeđeno 13 kilometara.

Autor: Ivica Petrinić
Održan Welcome Day za dolazne Erasmus...
Ured za partnerstvo i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je održao Welcome day uživo, ali radi COVID19 situacije u čak dva termina - 8. i 12. listopada 2021. za Erasmus studente koji su došli na Sveučilište u Puli u zimskom semestru te za nekoliko studenata koji će kod nas provesti cijelu akademsku godinu 2021./2022.  

Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli...
Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je financiranje projekta „Cell Biology and Art Class Omnibus -  (CACAO)“ čiji je voditelj Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Projekt je odobren u okviru ključne aktivnosti 220, suradnička partnerstva u području odgoja i općeg obrazovanja u iznosu od 261.546,00 EUR. Partneri na projektu su Universidad Pompeu Fabra (Španjolska), Musica, Impulscentrum voor Muziek (Belgija), Dječji vrtić Petar Pan (Zagreb), Embassy International School Sp. z.o.o. (Poljska), Il Girotondo coop socaile srl (Italija) te fabula movens d.o.o. (Hrvatska).

Dani Erasmusa prigodno obilježeni pri...
Pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli danas su s početkom u 12 sati prigodno obilježeni Dani Erasmusa u Puli u organizaciji Ureda za partnerstvo i projekte. Izv.prof. dr. sc. Valter Boljunčić , Prorektor za suradnju, inovacije i transfer tehnologija pozdravnim je govorom pozdravio okupljene sudionike. Predstavio je aktivnosti u području internacionalizacije Sveučilišta kao i prednosti koje programi mobilnosti donose studentima. Dr. sc. Ivona Peternel zahvalila je svim studentima na odazivu te je predstavila međunarodne aktivnosti Ureda za partnerstvo i projekte i iskustva.  Diana Kolarik , mag.oec. predstavila je okupljenim studentima proces prijave na mobilnost, od predaktivnosti koje prethode odlasku na mobilnost, za vrijeme i nakon studentske mobilnosti.

Autor: Ivica Petrinić
Pridruži nam se na obilježavanju...
Program Erasmus+ ove je godine zakoračio u svoju novu eru- novo programsko razdoblje digitalizacije i održivosti! Student si i želiš saznati koje ti sve mogućnosti pruža Erasmus program? Želiš saznati kako studirati u inozemstvu određeni period i za to dobiti financijsku potporu? Kako izabrati destinaciju i odlučiti se za ovu avanturu? Pomoći ćemo ti – pružit će ti se prilika da upoznaš Erasmusovce koji su već bili na studij i  strane studente koji borave na sveučilištu u okviru Erasmus+ programa!

U tijeku prijave za „Europski tjedan...
Europski tjedan regija i gradova (#EURegionsWeek) najveći je briselski godišnji događaj posvećen kohezijskoj politici koji okuplja regije i gradove iz cijele Europe, a održat će se u online formatu od 11. do 14. listopada 2021. godine. Teme ovogodišnjeg izdanja su kohezija, zelena i digitalna tranzicija te građanski angažman.

Posjeta Iwone Uliasz s Katoličkog...
U okviru Erasmus+ programa knjižničarka Iwona Uliasz s Katoličkog sveučilišta u Lublinu (Poljska) boravi u posjeti Sveučilišnoj knjižnici Pula, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Aktivnosti „job shadowinga“ uključivale su upoznavanje s poviješću, organizacijom i legalnim aktima knjižnice u sastavu Sveučilišta kao i upoznavanje s katalogizacijom i repozitorijima.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Posjet Sveučilištu u Veroni
Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel posjetila je u srpnju Sveučilište u Veroni. Svrha posjete bili su razgovori o bližoj suradnji u području znanstvenih projekata i poslijediplomskih programa. Posjet je organiziran od strane Ureda za znanstvenu suradnju Sveučilišta u Veroni, gospođe Anna Emilia Maria De Salvo.

Najava Informativnog dana...
Nakon iznimno uspješne provedbe prvog nacionalnog poziva u okviru Europske svemirske agencije (ESA), zadovoljstvo nam je najaviti drugi informativni dan koji će se održati 9. rujna 2021. godine u organizaciji  Ministarstva znanosti i obrazovanja i ESA-e. Cilj informativnog dana je nastavak podrške visokokvalitetnim projektima te intenzivnije umrežavanje i osnaživanje hrvatske znanstvene zajednice i gospodarstva u području svemira i svemirskih tehnologija.

Delegacija pulskog Sveučilišta u...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, prof. dr. sc. Alfio Barbieri i voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel posjetili su 16. lipnja 2021. godine Sveučilište u Mariboru putem Erasmus programa.

Autor: Walter Stemberger
Posjet profesora iz Poljske i Armenije
U okviru CEEPUS programa Sveučilište Jurja Dobrile u Puli posjetile su profesorice Mariola Grzebyk i Paulina Filip sa Sveučilišta Rzeszów.  Profesorice su održale predavanja i radionice sa studentima na temu strateškog menadžmenta i razvojnih strategija poduzeća. Dio predavanja bio je u području fianncijskog menadžmenta i financijskih kriza. Voditeljica Ured a za partnerstvo i projekte dr.sc. Ivona Peternel ugostila ih te su tom prilikom razgovarale o potencijalnoj budućoj suradnji.

Realizacija mobilnosti doc. dr. sc....
Djelatnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti doc. dr. sc. Ines Kovačić sudjelovala je na međunarodnoj mobilnosti u razdoblju od 24. do 28. svibnja 2021. na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Kopru u svrhu podučavanja i osposobljavanja u okviru Erasmus+ programa. Doc. dr. sc. Ines Kovačić sudjelovala je u istraživačkoj nastavi na kolegiju Prirodoslovlje za studente Ranog i predškolskog odgoja, te je u suradnji s doc. dr. sc. Natašom Dolenc Orbanić stekla iskustvo u području metodike nastave prirodnih znanosti, s posebnim naglaskom na učenje o okolišu, temeljeno na istraživanju.

Poziv za sudjelovanje na virtualnom...
Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva sve zainteresirane na prijavu za sudjelovanje na seminaru pod nazivom "Erasmus+ Alumni Students as Ambassadors", koji će se održati od 20. do 21. svibnja 2021. u organizaciji švedske nacionalne Erasmus+ agencije. Nastavno na trenutnu epidemiološku situaciju prouzrokovanu pandemijom COVID-19, seminar će se održati virtualno. Detaljne informacije o vremenu održavanja i poveznici na platformu s koje će se seminar prenositi bit će poznate naknadno. S obzirom da je seminar međunarodnog karaktera radni je jezik engleski. 

Novi programi Erasmus+ i Europske...
Nova generacija programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti 2021.-2027. predstavljena je 26. ožujka na videokonferenciji "Novi početak za bolje sutra- Erasmus+ i Europske snage solidarnosti" u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Održana radionica Korištenje ISVU-a u...
Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji sa SRCE-em održala je 17. ožujka 2021. radionicu korištenja ISVU-a u evidenciji studentskih mobilnosti.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Održana online panel-rasprava...
U sklopu ciklusa "Zajedno smo jači" u četvrtak 25.veljače održana je online panel-rasprava na temu "Internacionalizacija kod kuće" čiju primjenu i prednosti je predstavilo četvero korisnika iz područja obrazovanja i osposobljavanja. Predavanje je održano u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU s ciljem plakšavanja provedbe projekata u pandemijskim uvjetima. Sudionici tematskog sastanka mogli su čuti na koje su načine panelisti i njihove ustanove realizirale svoje projektne prijave, kako su ugostili inozemne nastavnike ili predavače iz poslovnog svijeta, koristili digitalne alate kako bi učenici ili osoblje mogli nesmetano komunicirati s kolegama iz inozemstva, realizirali virtualne mobilnosti te razvili kurikulume na stranom jeziku.

Sastanak u dječjem vrtiću Petar Pan s...
Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte, dr. sc. Ivona Peternel posjetila je dječji vrtić Petar Pan u Zagrebu. Posjet je realiziran u svrhu radnog sastanka sa ravnateljicom Marinom Karavanić i psihologinjom Zoricom Durman Marijanović na temu prijave novog zajedničkog Erasmus KA2 projekta.

Internetski tečaj o budućnosti Europe...
Institut za međunarodne studije Charles Sveučilišta u Pragu (Češka) obavještava sve zainteresirane studente o novom akademskom programu "Online Spring University 2021 – Budućnost Europe? Od lockdown-a do oporavka". Ovaj internetski tečaj odvijat će se od 12. do 16. travnja 2021. godine. Cijena je 300 EUR-a te pokriva troškove školarine, materijale za učenje,  individualiziranu povratnu informaciju te certifikat. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Anketa Erasmus studentske mreže -...
Erasmus studentska mreža istražuje kako poboljšati Erasmus+ program kao i druge programe mobilnosti studenata te treba vašu pomoć.  Više o samom istraživanju: ESNsurvey je europski istraživački projekt koji pokriva različite teme vezane za mobilnost i obrazovanje . Najveći je projekt ove vrste kojeg provode isključivo volonteri. Svake godine od uspostave projekta 2005. godine, ESNsurvey tim razvija mrežni upitnik i distribuira ga među studentima kako bi prikupio informacije o iskustvima razmjene u inozemstvu. Mnoge udruge, studenti, nastavnici, akademici i razne europske institucije surađuju s ESN-om na ovom projektu. Tijekom 15 godina svog postojanja, ESNsurvey uspio je prikupiti više od 170.000 odgovora.

Pratite novosti vezane uz utjecaj...
Agencija za mobilnost i programe EU objavila je novosti vezane uz utjecaj Brexita na Erasmus + program.

Prednosti virtualne Erasmus+...
Erasmus+ program omogućava studentima realizaciju virtualne mobilnosti – „online“ studentsku razmjenu.  Na taj način je studentima omogućeno „virtualno“ razdoblje studija na inozemnome visokom učilištu ili virtualna stručnu praksu u inozemnoj tvrtki ili organizaciji.

Iskustvo stručne prakse studentice...
Udruga ZUM organizirala je webinar "Što raditi u 2021?" na kojemu su sudjelovali Ured za partnerstvo i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile, Udruga IAESTE i Maja Milas - Ambasadorica programa DiscoverEU. Voditejica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel predstavila je Sveučilište i rad Ureda, a studentica Tina Đorđević podijelila je svoje iskustvo stručne prakse u Krakowu (Poljska).

Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Alfio Barbieri i voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel posjetili su krajem studenog Sveučilište u Trentu (Italija) u okviru Erasmus+ programa . Tom su se prilikom susreli s rektorom Sveučilišta prof. Paolom Collinijem te voditeljicom Ureda  za međunarodne odnose Grazijom Callovini.

Autor: Ivica Petrinić
Indijski veleposlanik Nj.E. g. Raj Kumar Srivastava tijekom svog posjeta Istri posjetio je i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Veleposlanika su primili prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić i prorektor za suradnju, inovacije i transfer tehnologija izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić .

Predstavnici Ureda za partnerstvo i...
Od 1. do 3. prosinca 2020. Filozofski fakultet u Puli domaćin je međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Mogućnosti i problemi učenja ruskoga jezika na daljinu u svjetskom obrazovnom prostoru u vrijeme pandemije". Dr. sc. Irena Mikulaco, voditeljica Centra ruskoga jezika i kulture "Insitut Puškin", šefica katedre stranih jezika na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, predsjednica Hrvatskoga društva nastavnika ruskoga jezika i književnosti, predsjednica je Organizacijskog odbora Konferencije.

Agencija za mobilnost i programe EU moli studente koji su se već registrirali da još jednom to učine jer, zbog tehničkih poteškoća, nisu nažalost zabilježene njihove e-adrese. Ponovna registracija potrebna je kako bi studenti mogli primiti poveznicu za spajanje na predavanje.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije pokrenula je niz tematskih predavanja za korisnike programa Erasmus+ kako bi im olakšala provedbu projekata u otežanim pandemijskim okolnostima. Drugo tematsko predavanje održat će se 30. studenoga 2020. od 14 do 15.30, a namijenjeno je dolaznim i odlaznim studentima programa Erasmus+, Srednjoeuropskog programa razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS) i Bilateralnog programa akademske mobilnosti.

Centre de Lenguas Modernas (CLM) partner Sveučilišta Granada u Španjolskoj poziva sve zainteresirane studente da se priključe na besplatan online tečaj španjolskog jezika koji nude. 

Ured za partnerstvo i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u sklopu #ErasmusDays 2020, 15. listopada 2020. godine organizirao je online događaj pod nazivom #ErasmusDays at UNIPU koji je bio namijenjen za sve studente UNIPU-a koji su voljni i željni saznati više o samom programu, uključiti se i prijaviti na natječaj i naposlijetku, realizirati svoju mobilnost i postati dio Erasmus+ tima.

Sudjelovanje na online događaju...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će 15. listopada 2020. godine sudjelovati na četvrtom izdanju #ERASMUSDAYS u organizaciji Europske komisije, Erasmus+ programa i Nacionalnih Erasmus+ Agencija (Agencija za mobilnost i programe EU - AMPEU, Zagreb).

Europska Komisija lansirala je „Manifest za istraživače COVID-19“ s ciljem maksimizacije pristupa rezultatima istraživanja u okviru borbe COVID-19 virusa. Manifest je dio zajedničkog „odgovora na korona-krizu EU“. Sadrži smjernice i načela za korisnike EU istraživačkih financijskih sredstava za prevenciju koronavirusa, testiranje, tretiranje i cijepljenje s ciljem osiguranja dostupnosti i vidljivosti rezultata istraživanja široj javnosti. Cilj je i osigurati razvoj rješenja u borvi protiv koronavirusa diljem svijeta.

Europska Komisija objavila je krajem rujna Natječaj za zeleni plan (Green Deal Call) unutar programa Obzor 2020. Riječ je o posljednjem Pozivu programa Obzor 2020. za koji je ukupan raspoloživi iznos 1 milijarda eura. Rok za prijavu je 26. siječnja 2021. godine.

Njemačka kemijska tvrtka BASF ove godine odlučila podržati startup ideje mladih inovatora iz regije, uključujući mlade inovatore iz Hrvatske. Startup Science Demo Day predstavlja jedinstvenu priliku na kojoj će mladi inovatori moći predstaviti svoje startup ideje i potencijalno osigurati ulaganje u njihov daljnji razvoj. Najbolja početna ideja u svakom će slučaju dobiti ulaganje od 5.000 EUR bruto - bez obzira hoće li ideju dodatno podržati BASF. Ovogodišnja tema usredotočit će se na ideje koje rješavaju probleme povezane sa zagađenjem zraka u regiji.

Sveučilište primijenjenih znanosti u Litvi poziva sve zainteresirane da sudjeluju na osmoj godišnjoj međunarodnoj konferenciji „Science and Education in Globalization“ (SCEDU 2020) koja će se održati od 22. do 23. listopada u Panevežisu (Litva). Konferencija ima za cilj okupiti akademike i istraživače iz različitih područja oko teme globalnih izazova u visokom obrazovanju i znanosti.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja sudjelovalo je u međunarodnim konzultacijama za izradu Globalne konvencije o priznavanju kvalifikacija u visokom obrazovanju UNESCO-a.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Online simpozij o održivoj gradnji...
Sveučilište u Salernu (Italija) poziva zainteresirane da sudjeluju na prvom izdanju međunarodnog simpozija "Održiva gradnja". Ovaj simpozij organiziraju Odjel za civilno inžinjerstvo, Odjel za informacije, električno injžinjerstvo i primijenjenu matematiku Sveučilišta u Salernu u suradnji sa Fakultetom civilnog inžinjerstva Tehničkog Sveučilišta u Rigi (Latvija). Simpozij će se održati u okviru Mreže Održive gradnje, 3. rujna 2020. godine.

Sveučilište Hradec Králové u Češkoj Republici nudi mogućnost besplatnog pohađanja online nastave u zimskom semestru akademske godine 2020./2021. za sve zainteresirane studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte  dr. sc. Ivona Peternel gostovala je u emisiji „Razvojni kod“ na Radio Puli koju vodi i uređuje Tatjana Kaštelan.

Autor: Ivica Petrinić
Dana 9. lipnja 2020. godine, Ured za partnerstvo i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli organizirao je izlet na NP Brijuni za sve dolazne strane studente koji na SJD u Puli provode svoj Erasmus+ studijski boravak u ljetnom semestru, odnosno cijelu akademsku godinu 2019/2020.

Multinacionalna kompanija “Teleperformance Greece” iz Atene nudi poslovnu priliku za talentirane kandidate koji poznaju talijanski jezik. Kompanija se bavi pružanjem korisničke i tehničke podrške najpoznatijim svjetskim  brandovima, kao što su Audi, VW, Netflix, Microsoft, Canon i brojnim drugima.

Sveučilište Napoli Federico II (University of Naples Federico II - UNINA), Odjel političkih znanosti, stranim studentima nudi mogućnost pohađanja diplomskog studija kompletno na engleskom jeziku. Odjel političkih znanosti uvijek je istraživao sustav integracije i suradnje, ne samo u Europi i u čitavom euro-mediteranskom kontekstu, već i u prekomorskim zemljama: profesori, predavači, doktori znanosti i doktorandi znanosti fokusiraju svoje istraživanje na ekonomski razvoj, podudaranje ove teme s drugim kulturnim vrijednostima (demokracija, ljudska prava i održivi razvoj).

Global Case Study Challenge u...
Global Case Study Challenge razvijen je i koordiniran u uskoj suradnji s FH Kärnten/Austrija (FH, prof. Dr. Eithne Knappitsch). Studente se organiziraju u globalne virtualne timove i dodjeljuju im se različite aktivnosti i studije slučaja, na kojima rade kao tim tijekom razdoblja od 2 do 3 mjeseca. Radeći na međunarodnim poslovnim izazovima, studenti ne samo da stječu znanje iz različitih tematskih područja studija slučaja, već i stječu iskustvo rada sa ljudima iz drugih kultura, drugih vremenskih zona, različitih studijskih programa - “u oblaku”!

Obavještavaju se svi studenti kako se zbog trenutne epidemiološke situacije odgađaju sve fizičke konzultacije u Uredu za partnerstvo i projekte. Sva komunikacija će se do daljnjeg odvijati putem elektroničke pošte i telefonski. Molimo studente da ne dolaze u zgradu Rektorata, odnosno Ured za partnerstvo i projekte. Pozivamo vas da pratite obavijesti na službenoj stranici Sveučilišta i Ureda i za sva pitanja nam se obratite elektronički, odnosno telefonski. 

Sukladno preporuci Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u kontekstu izbijanja koronavirusa, Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) savjetuje svim korisnicima programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti da otkažu ili odgode putovanja u talijanske regije Lombardija, Veneto, Emilia Romagna, Pijemont i Lazio, Hong Kong, Japan, Iran, Južnu Koreju, Singapur te kinesku pokrajinu Hubei (dalje u tekstu: pogođena područja), a za ostale kineske pokrajine također se savjetuje izbjegavanje putovanja koja nisu nužna.

Agencija za mobilnost i programe Europske Unije, sukladno preporuci Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva znanosti i obrazovanja u kontekstu izbijanja koronavirusa, savjetuje studentima i osoblju visokih učilišta koji sudjeluju u programu  Erasmus+ da izbjegavaju putovanja u talijanske regije Lombardiju i Veneto te pokrajinu Hubei (Kina) , a za ostale kineske pokrajine također se savjetuje izbjegavanje putovanja koja nisu nužna. Visokim se učilištima preporučuje da u dogovoru s projektnim partnerima odgode sva putovanja povezana s odlaznim i dolaznim mobilnostima studenata i osoblja.

LEAP Summit jedna je od najvećih međunarodnih konferencija za mlade u Europi. U 2020. okupiti će preko 3.000 sudionika iz 40+ zemalja te preko 80 stručnih predavača iz cijelog svijeta. U 2020. godini LEAP obilježava 5. obljetnicu, a održati će se od 26.-27. ožujka u Zagrebu. Fokus konferencije je na multidisciplinarne teme vezane uz poduzetništvo, digitalne tehnologije, održivi razvoj i ekologiju, Europsku uniju, moderne trendove i inovacije te inspirativne priče.