Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti projekta 3DandVRforVET

Projekt "3DandVRforVET"...
Na koji način uspješno komunicirati svoje projekte bila je tema ovogodišnjeg Tematskog sastanka za korisnike programa Erasmus+ i Europskih snaga solidarnosti. Virtualni godišnji sastanak održan je 7. lipnja 2022, a okupio je brojne sudionike iz cijele obrazovne vertikale od predškolskog odgoja do visokog obrazovanja te obrazovanja odraslih i područja mladih. Cilj sastanka bio je inspirirati i osnažiti sudionike te organizacije za kvalitetnije i efikasnije komuniciranje o projektima financiranima u okviru programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. Sudionici su imali priliku dobiti jasniju sliku o tome kako na različite načine doprinijeti uspješnijoj komunikaciji prioritetima i projektima u okviru oba programa, a tijekom događanja su im podijeljeni korisni priručnici i materijali na temu uspješnog komuniciranja projekata financiranih sredstvima Europske unije.

Dar Sveučilišta povodom Dana Grada...
Završna konferencija projekta „3D and VR for VET Technologies“ u okviru programa Erasmus+ održana je 28. travnja u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Međunarodni projekt ukupne vrijednosti više od 200 tisuća EUR-a koordinira Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Erasmus+ projekt...
U utorak, 8. veljače održan je webinar Agencije za mobilnost i programe EU na temu predstavljanja mogućnosti unutar Ključne aktivnosti 2 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Tom su prilikom predstavljeni programski prioriteti te specifičnosti potprograma suradnička partnerstva i mala partnerstva.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Sveučilište i Medicinska škola Pula u...
U okviru Erasmus + projekta "3DandVRforVET" delegacija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u sastavu izv. prof. dr. sc. Sven Maričić (voditelj projekta) te Kristina Hlavati Bertoncelj , mag. oec., boravili su pri Mediteranskom institutu za istraživanje života – MediLS-u u Splitu u okviru rada na projektnom rezultatu.  Delegacija Medicinske škole Pula, projektnog partnera, u sastavu Monika Buršić, Krešo Dembić i Danijela Panić vodili su kolektiv od sedmero učenika koji su sudjelovali u izradi videomaterijala za učenje. Glavna ideja projekta je kreiranje, razvoj i transfer inovativnih i specijaliziranih alata i vještina u području robotike, virtualne realnosti te njihov prijenos u strukovno obrazovanje. 

Projekt „3DandVRforVET“ predstavljen...
Izložba “Znanjem do zdravlja: 65 godina Medicinske škole Pula (1956.-2021.)” otvorena je u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca u Puli,  otvorena je do 2. veljače 2022. godine te će kulminirati objavljivanjem monografije škole. Izložba donosi fotografije učenika i djelatnika škole kroz 65 godina, brojne predmete, videozapise te velik broj prikaza razvoja zdravstva u Istri tijekom austro-ugarskog i talijanskog razdoblja.

Autor: Ivica Petrinić
Brončana medalja za 3D model Arene u...
Međunarodna izložba iENA 2021održana je od 4. do 7. studenog 2021. u Nürnbergu (Njemačka) te je tom prigodom 3D model arene nagrađen u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji brončanom medaljom. Ispred projektnog tima rezultate su predstavili: izv. prof. Sven Maričić (Sveučilište Jurja Dobrile u PulI), Ivan Žagar (ravnatelj Medicinske škole Pula) te Danijela Panić i Ana Krelja, (nastavnice strukovnih predmeta).

Projekti Sveučilišta u Puli...
U okviru Erasmus KA2 projekta "Promise" – Personalized Medicine inquiry-Based Education, u subotu je pri Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu održano događanje s diseminacijskim učinkom, u organizaciji Mediteranskog  instituta za istraživanje života (MediLS).  Predstavnici MediLS-a koji su sudjelovali na diseminacijskom događanju u Zagrebu su ravnateljica MediLS-a Jelena Ružić,mag.oec, dr.sc. Branka Bernard, Andrea Gelemanović te  Irena Rajić. Kristina Hlavati Bertoncelj, mag.oec iz Ureda za partnerstvo i projekte predstavila je projekte Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u implementaciji, s posebnim naglaskom na  Erasmus+ KA2 projekte-  " 3D and Virtual Reality Technologies for Ve t" i "Boosting the scientific excellence and innovation capacity of 3D printing methods in pandemic period – BRIGHT ". Predstavnici Medicisnske škole Pula također su sudjelovali na događanju. 

U Splitu održan međunarodni projektni...
U okviru projekta „3DandVRforVET“ 8. srpnja je održan treći međunarodni projektni sastanak konzorcija u organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Mediteranskog instituta za istraživanje života (MediLS). Predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli bili su izv. prof. dr. sc. Sven Maričić, voditelj projekta; dr. sc.  Ivona Peternel, voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte te Kristina Hlavati Bertoncelj, mag.oec. stručna suradnica za međunarodne projekte i programe. 

Osnivač STEMI-ja Marin Trušelj u...
Marin Trušelj, suosnivač IT tvrtke STEMI posjetio je pulsko Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. U okviru projekta "3DandVRforVET" susreo se s generalnim projekt menadžerom izv. prof. dr. sc. Sv enom Maričićem i Kristinom Hlavati Bertoncelj , stručnom suradnicom za međunarodne projekte i programe.  STEMI je domaći projekt koji je početno financiran putem crowdfunding kampanje, a preko 50 robota donirano je u hrvatske škole. Kroz razvoj projekta i uz prethodna iskustva, STEMI je prešao u startup tvrtku sa zapaženim međunarodnim uspjehom na najvećem sajmu potrošačke elektronike u Sjedinjenim Američkim Državama - CES (Consumer Electronics Show) 2017 u Las Vegasu.  STEMI tim uspješno je razvio i komercijalizirao STEMI Hexapod – za učenje robotike i inženjerstva.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Održan sastanak tehničkog tima...
Sastanak tehničkog tima konzorcija "3DandVRforVET" održan je 21. svibnja u virtualnom izdanju. U Za Sveučilište u Puli sudjelovali su izv. prof. dr.sc. Sven Maričić , dr. sc. Ivona Peternel i Ivan Veljović , mag. ing. mech. Izv. prof. dr. sc. Sven Maričić pozdravio je prisutne pozdravnim govorom. Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr.sc. Ivona Peternel predstavila je smjernice u okviru projektne administracije, diseminacije i eksploatacije. Predstavljeni su rokovi predavanja privremenih izvještaja o napretku. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Poziv studentima
Pozivamo sve zainteresirane studente/studentice za suradnju na provedbi projekta. Od zainteresiranih studenata/ca očekuje se: dobro poznavanje rada na računalu, znanje rada u nekom od CAM/CAD/CAE programskih okruženja ili poznavanje nekog od programskih jezika te sklonost timskom radu. Suradnja na projektu redovitog studenta/studentice regulira se putem studentskog ugovora. Otvoreni poziv traje tijekom cijele provedbe projekta.

Autor: Ivica Petrinić
Održan međunarodni sastanak...
Međunarodni partnerski sastanak u okviru projekta "3DandVRforVET“ održan je 26. ožujka 2021. godine u virtualnom izdanju.

Održano predstavljanje projektnih...
U okviru projekta „3DandVRforVET“ 18. ožujka 2021. organizirana je posjeta i predstavljanje intelektualnih rezultata 1 i dijela intelektualnog  rezultata 2 učenicima Industrijsko-obrtničke škole Pula. Predstavljanju su prisustvovali izv. prof. dr. sc. Sven Maričić i Ivan Veljović, mag. ing. mech. sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te Dragan Radovanović (ravnatelj Industrijsko – obrtničke škole Pula) te nastavnik Dragan Pantić.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Prezentacija dijela projektnih...
U okviru projekta "3D and VR for VET" intenzivno se razvija intelektualni rezultat dva (2). U okviru razvoja  projektnog rezultata održane se prezentacije u Medicinskoj školi Pula. Izv. prof. dr. cc. Sven Maričić, voditelj projekta za Sveučilište, predstavljao je učenicima završnih razreda model Arene za slijepe i slabovidne osobe. Tom su prilikom učenici imali priliku odraditi taktilnu probu modela. 

Konkretni konzorcijski rezultati za...
U okviru projekta „3DandVrforVET“ delegacija Mediteranskog instituta za istraživanje  života (MediLS) boravila je tjedan dana u Puli. Direktorica MediLS-a Jelena Ružić, znanstvena koordinatorica Branka Bernard, Anja Šuta i Andrea Gelemanović  sudjelovale su u brojnim sastancima vezanim uz planiranje buduće suradnje dvaju projektnih partnera.

Testiranje modela za slijepe i...
U Udruzi slijepih Istarske županije krajem studenog predstavljen je 3D model za slijepe i slabovidne osobe, u okviru rada na intelektualnom rezultatu 2.  Riječ je o uspješnoj suradnji u okviru Erasmus +projekta "3DandVRforVET"  između Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Udruge za slijepe.

Autor: Kristina Hlavati Bertoncelj
Predstavljanje 3D modela za slijepe i...
U pulskom amfiteatru je 3. prosinca održano predstavljanje 3D modela za slijepe i slabovidne osobe u okviru projekta 3D and Virtual Reality Technologies for VET. Predstavljanju, koje je vodio izv. prof. dr. sc. Sven Maričić, generalni projektni menadžer, su nazočili izv. prof. Mirjana Radetić-Paić (prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju), prof. dr. sc. Marinko Škare (prorektor za istraživanje, umjetnost i suradnju),  Višnja Radunović Popović (ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje), Daniela Panić (Medicinska škola u Puli), Zlatko Kuftić (predsjednik udruge za slijepe i slabovidne Istarske županije), dr. sc. Ivona Peternel (Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte), Ines Pruginić, Jasmin Rami. 

U organizaciji Jutarnjeg lista, 30. listopada održano  je online izdanje okruglog stola naziva „Što Europa radi u mojoj regiji? – Ekonomski razvoj i inovacije“. Generalni menadžer projekta „3DandVRforVEt“, izv. prof. dr. sc. Sven Maričić tom je prilikom predstavio dosadašnje rezultate projekta.

Autor: Ivica Petrinić
U okviru projekta „3DandVRforVET“ održan je međunarodni sastanak projektnog konzorcija u virtualnom izdanju. Centralna tema sastanka bila je prezentacija dovršenog intelektualnog rezultata – Priručnika za učenike medicinskih i tehničkih škola – „Recepti za 3D iskustva“.

U okviru projekta „3DandVRforVET“ izv. prof. dr. sc. Sven Maričić gostovao je tri dana (od 12. do 14. listopada) u Medicinskoj školi Pula, predstavljajući rezultate projekta. Priručnik za medicinske škole, naziva „Recipes for 3D experience“ predstavljen je učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda.

Sredinom srpnja održan je drugi online međunarodni sastanak partnerskog konzorcija u okviru projekta „3DandVRforVET“. Voditelj projekta izv. prof. dr. sc. Sven Maričić otvorio je sastanak predstavivši plan rada te ključne teme sastanka. Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel najavila je financijske i administrativne aktivnosti koje slijede u narednom periodu.

Autor: Ivica Petrinić
Delegacija Sveučilišta u posjeti...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile, prof. Alfio Barbieri, pomoćnik rektora izv. prof. Sven Maričić i dr. sc. Ivona Peternel posjetili su Mediteranski institut za istraživanje života - MedILS. U sklopu projekta 3D and VR for VET gdje je Sveučilište Jurja Dobrile u Puli glavni partner, s kolegama u MedILS-u sudjelovali su i na stručnim radionicama.

U okviru projekta „3D and Virtual Reality Technologies for VET“ održana je online konferencija u organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Znanstveno – tehnološkog instututa VISIO. Na konferenciji su sudjelovali voditelj projekta izv. prof. dr. sc. Sven Maričić, prorektor za istraživanje, umjetnost i suradnju prof. dr. sc. Marinko Škare, akademik Miroslav Radman (Mediteranski institut za istraživanje života - MediLS) , dr. Branka Bernard (MediLS), Mladen Merćep (MediLS ), Tinka Vidović (MediLS), Damir Medved (Ericsson Nikola Tesla), izvjestitelj Europskog parlamenta za program Digitalna Europa Valter Flego, europska inovatorica 2017. godine Michela Magaš te umjetnica Martine – Nicole Rojina.

Autor: Ivica Petrinić
U okviru projekta „3D and Virtual Reality Technologies for VET“ delegacija Mediteranskog instituta za istraživanje života (MediLS) u sastavu dr. Branka Bernard, dr. Mladen Merćep i Tinka Vidović boravila je na pulskom Sveučilištu.

Održan uvodni sastanak projekta „3D...
U okviru Erasmus+ projekta „3D and Virtual Reality Technologies for VET“ - 3DandVRforVET, projektni broj: 2019-1-HR01-KA202-061006 5. i 6. svibnja 2020. godine održan je uvodni sastanak partnerskog konzorcija. Sukladno trenutnim okolnostima, dvodnevni je sastanak održan virtualno. Projektni menadžer izv.prof.dr.sc. Sven Maričić otvorio je međunarodni sastanak uvodnom riječi te najavio izv. prof. dr. sc. Valtera Boljunčića - Prorektora za suradnju, inovacije i transfer tehnologija.